Ha meghívnak egy lagziba és nincs még önálló kereseted, mennyi pénzt érdemes letenni?
Én most szervezem az esküvőmet. Egy fő a jelenlegi árak mellett nagyjából 30-35 ezerbe kerül a párnak (étel+ital). És ez egy közép kategóriás esküvői helyszín!
Nyilván én sem várom el, hogy mindenki fejenként 30-at adjon nászajándékba (főleg egy kereset nélküli 18 évestől nem várnám el...), viszont ezek után ha esküvőre megyek, el fogok gondolkodni, hogy én mennyit is vigyek. Hiszen ha elmegy az ember egy lagziba, ad 15 ezret, akkor még mindig mínuszban van a házaspár... Ergo ott tartunk, hogy a házaspár ajándékozott meg minket egy jó bulival, s én igazán nem adtam nekik ajándékot :)
Egyébként én azt gondolom, hogy ha meghívtak, akkor azt azért tették, mert szeretnék, hogy ott legyél, nem azért, hogy még 1 emberrel több legyen, aki viszi a borítékot... Most megintcsak magamból indulok ki, mi csak olyanokat hívtunk meg, akikkel együtt szeretnénk ünnepelni, nem azért lett meghívva a fél város/rokoni kör, mert "kötelező"!
32 pedig lehet emlékezetesebb és értelmesebb lenne egy olyan lagzi :) én azt is csipem mikor mindenki visz aprosutemenyt, olyan jó megbeszélni kinek melyik ízlett (falusi lagziemlekek)
De manapság máson van a hangsúly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!