Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítség! Mit ronthattam el a...

Segítség! Mit ronthattam el a 16 éves lányommal?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy úgy érzem, a lányom szeretne minél messzebb kerülni tőlem érzelmileg.

Egyébként nagyon értelmes leányzó, felnőttesen gondolkozik.

Sokszor mondja, hogy szerinte nagyon pesszimista vagyok, ami valahol igaz is, hiszem elég stresszes munkám van, így sokszor megyek haza feszülten.

Lehet, hogy ezért van az, hogy ha a barátaival van, mindig vidám, nevet, de ha velem megy valahova, sokszor kedvtelennek látom. Főleg akkor fordul elő, ha panaszkodni kezdek valamire, pl. a közbiztonságra, munkahelyre, stb.

A másik pedig az, hogy amikor pl. mentünk egy házibuliba, és megkínálták alkohollal, rögtön nemet mondott rá, tényleg nem szokott sosem inni, még az illatára is húzza a száját. Ekkor mondtam a vendéglátónknak, hogy én sem örülnék neki, ha inna, erre a lányom azt válaszolta, hogy nem azért nem iszik, mert én nem akarom, hanem azért, mert ő ezt így érzi. Egyébként sokszor fordult már elő, hogy ha valami számára szokatlan dologra hívták volna, nemet mondott, és amikor én mondtam, hogy az veszélyes neked, és nem örülnék neki, akkor is ez volt rá a válasz, hogy ha ő akarná, megtenné, de nem akarja.

Szerintetek mi váltja ki belőle ezeket? Szeretne önállóbbnak látszani, vagy azt akarja, hogy bízzak benne?

49/N

2010. aug. 27. 15:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Bocs,akkor nem szóltam.
2010. aug. 27. 16:02
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
ez a panaszkodás sajnos a felnőttek nagy gondja, a gyerekek kiváltsága hogy bodlogan kezeljék a problémákat. De ez az egyik amit meg kéne tnaulniuk a felnőtteknek:) Nektek is jobb lenne, bár tudom hogy nehéz én most küzdök hoyg ne veszítsem el ezt a képességem :)
2010. aug. 27. 16:03
 13/16 A kérdező kommentje:

Megpróbálkozom vele. Remélem sikerül.

Köszönök szépen minden tanácsokat és választ!

2010. aug. 27. 17:01
 14/16 A kérdező kommentje:
Bocs! *tanácsot
2010. aug. 27. 17:02
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy Ön nem veszi észre, amikor panaszkodik, de amikor egy 16 éves lány az anyjával van, akkor nem biztos hogy azt akarja hallgatni, hogy mi volt a munkahelyén, és a számára idegen kollégák miért voltak balfékek.

Lehet, hogy untatja a téma. Állandóan ugyanazt hallja, a panaszkodás ráadásul még lelkileg is lehúzza. Nem kell mindig mindenben meglátni a rosszat :S Mert nagyon rossz, amikor valaki állandóan panaszkodik. Ráadásul olyan dolgokkal, amivel a másik (jelen esetben a lánya) nem tud mit kezdeni. Mert a közbiztonságon nem tud változtatni, a munkahelyi problémákon szintén nem...

2010. aug. 27. 17:09
 16/16 anonim ***** válasza:
Teljesen normális, nem rontottál el semmit, az lenne a nemnormális, ha nem akarna leválni rólad. Ennek most van itt az ideje, és még jópár évig így lesz, amíg a gyerekkorból ezen a mostani átmeneti szakaszon át a felnőttkorba meg nem érkezik.
2010. aug. 27. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!