Szülők, anyósok, apósok! Ha a gyereketeket és párját szeretnétek támogatni az életkezdésükben egy lakással, akkor mennyire vonnátok be kettejüket az ingatlan kiválasztásának a folyamatába?
Kettejüket annyira vonnám be, hogy ha úgy érzi az én gyerekem, akkor válasszanak olyat, ami neki, és a párjának is megfelel. De mindenképp a gyerekem szempintjait tartanám szem előtt. Ha ő panelbe szeretne mennu, akkor nem veszek neki kertes házat, mert a párja azt akar. Magát a ház típusát, a környéket, stb a gyerekemre bíznám, de pl a berendezést már kettejükre.
Amúgy meg kedves kérdező, nagyon úgy tűnik, mintha te meglennél sértődve, mert nem az lesz, amit te akarsz! De ezt nagyon könnyen meg lehet oldani. Veszel egy lakást a saját pénzedből, amihez ugyanúgy nem kéred ki senki véleményét. Ennyi.
Nálunk mi választottuk ki a lakást,szüleim vették meg nekünk
De természetesen az én nevemre került
Fel sem merült h a szüleim döntenék el h hol /milyen lakás legyen
27, 30!
Egy percig meg nem fordult az eszemben se zsarolás, se beleszólás, csupán a gyerekem érdekeit szeretnem védeni. Itt a történetben pl pár szerepel. Az mit jelent? Egy hete vannak együtt? Egy hónapja? 10 eve? Házasok? Van gyerek? Amúgy jól megvannak?
Köszönöm a válaszokat, fél év múlva házasodunk egyébként, jelenleg albérletben élünk.
A kérdést azért írtam ki, mert nem tudtam, hogy mennyire jogos az igényem (vagy nem) arra, hogy legyen beleszólásom abba, hogy évekig hol lakunk, de a probléma közben megoldódott.🙂
(És természetesen az én oldalam is támogat, de ez más téma, ilyenekről meg végképp nincs szó, hogy az én nevemre kerüljön a fele, meg amik még röpködtek még itt.)
A szülök a gyereküket támogatják, ezért elsö sorba neki van döntési joga.
Az már a párodtól függ, hogy szerintem neked mennyi közöd van a választáshoz.
Az én véleményem szerint, ha úgy gondolja, ez csak rá tartozik, akkor nem érdemes tartósan tervezni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!