Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, anyósok, apósok! Ha...

Szülők, anyósok, apósok! Ha a gyereketeket és párját szeretnétek támogatni az életkezdésükben egy lakással, akkor mennyire vonnátok be kettejüket az ingatlan kiválasztásának a folyamatába?

Figyelt kérdés

2021. júl. 7. 16:56
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
84%

Kettejüket annyira vonnám be, hogy ha úgy érzi az én gyerekem, akkor válasszanak olyat, ami neki, és a párjának is megfelel. De mindenképp a gyerekem szempintjait tartanám szem előtt. Ha ő panelbe szeretne mennu, akkor nem veszek neki kertes házat, mert a párja azt akar. Magát a ház típusát, a környéket, stb a gyerekemre bíznám, de pl a berendezést már kettejükre.

Amúgy meg kedves kérdező, nagyon úgy tűnik, mintha te meglennél sértődve, mert nem az lesz, amit te akarsz! De ezt nagyon könnyen meg lehet oldani. Veszel egy lakást a saját pénzedből, amihez ugyanúgy nem kéred ki senki véleményét. Ennyi.

2021. júl. 7. 21:52
 32/57 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk mi választottuk ki a lakást,szüleim vették meg nekünk

De természetesen az én nevemre került

Fel sem merült h a szüleim döntenék el h hol /milyen lakás legyen

2021. júl. 7. 22:08
 33/57 anonim ***** válasza:
28%
Ebbe mindkettejüket illik
2021. júl. 7. 23:57
 34/57 anonim ***** válasza:
78%

27, 30!

Egy percig meg nem fordult az eszemben se zsarolás, se beleszólás, csupán a gyerekem érdekeit szeretnem védeni. Itt a történetben pl pár szerepel. Az mit jelent? Egy hete vannak együtt? Egy hónapja? 10 eve? Házasok? Van gyerek? Amúgy jól megvannak?

2021. júl. 8. 06:16
 35/57 anonim ***** válasza:
66%
Miért akarnám a párját támogatni? Neki semmi beleszólása nincs, örüljön hogy lakást kap készen a feneke alá. A gyerekem megkérdezném természetesen
2021. júl. 8. 06:34
 36/57 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem azért nem releváns, hogy mióta vannak együtt, mert bármikor szétmehetnek, elválhatnak. És én csakis a gyerekemnek venném a lakás. A másik félnek vegyenek az ő ,saját szülei.Ha szétmennek, akkor is szeretném, ha a gyerekem feneke alatt lenne az a lakás. Tehát választhatják közösen, az nem érdekel, de a tulajdon ne legyen közös a későbbiekben sem.És ez ellen a haszonélvezet sajnos nem véd.
2021. júl. 8. 06:38
 37/57 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, fél év múlva házasodunk egyébként, jelenleg albérletben élünk.

A kérdést azért írtam ki, mert nem tudtam, hogy mennyire jogos az igényem (vagy nem) arra, hogy legyen beleszólásom abba, hogy évekig hol lakunk, de a probléma közben megoldódott.🙂

(És természetesen az én oldalam is támogat, de ez más téma, ilyenekről meg végképp nincs szó, hogy az én nevemre kerüljön a fele, meg amik még röpködtek még itt.)

2021. júl. 8. 08:24
 38/57 anonim ***** válasza:
83%
Kérdés azért, hogy milyen idős a gyerek, mióta van együtt a párjával, képesek-e a jövőre is gondolni. Pl. nem mindegy, hogy az a fontos nekik, hogy minél közelebb legyen a bulinegyed vagy a KFC, vagy tényleg komolyan vehető igényeik vannak, vagy tudják, hogy milyen típusú lakásban éreznék magukat rosszul. Ha nem 1 éve vannak összesen együtt, nem épphogy leesett a seggükről a tojáshéj, elég érettek, akkor nemhogy bevonnám őket, hanem elsősorban az ő kezükbe adnám a döntést, de adnék tanácsokat nyilván, mert nekem valószínűleg nagyobb tapasztalatom lenne abban, mi éri meg és mi nem, mi az, ami hosszú távon zavaró tud lenni.
2021. júl. 8. 12:09
 39/57 anonim ***** válasza:
87%

A szülök a gyereküket támogatják, ezért elsö sorba neki van döntési joga.

Az már a párodtól függ, hogy szerintem neked mennyi közöd van a választáshoz.

Az én véleményem szerint, ha úgy gondolja, ez csak rá tartozik, akkor nem érdemes tartósan tervezni vele.

2021. júl. 8. 12:18
 40/57 anonim ***** válasza:
93%
Mi is kaptunk egy házat, mielőtt még összeházasodtunk. Azért írtam, hogy mi, mert a férjemé ugyan, de aztán meg anyós mondta, hogy akkor beszéljük meg, hogy hogyan és milyenre szeretném, elmegyünk együtt megvenni a cuccokat. Velem. Aztán családilag csináltuk meg. Babaruhákat is vele vásároltam sokszor, mert tök jó közös program volt. De ehhez azért kell, hogy jó legyen a kapcsolat.
2021. júl. 8. 13:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!