Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, anyósok, apósok! Ha...

Szülők, anyósok, apósok! Ha a gyereketeket és párját szeretnétek támogatni az életkezdésükben egy lakással, akkor mennyire vonnátok be kettejüket az ingatlan kiválasztásának a folyamatába?

Figyelt kérdés

2021. júl. 7. 16:56
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
33%

Csak a gyerek vonam be au o neven lenne a lakas vagy haz

Haszonelvezet menne ra a reszemre mert mem akarnam h par honapos vagy ebes kapcsolat miatt elveszitse a lakast.

Vagy a tulajdonjog az enyem es a haszonelvezet a gyereke.

A lenyeg a parja semmilyen korolmenyek kozott ne jusson hozza a olyanhoz amit en a gyerekemnek szanok.

Az nem erdekel h milyen ingatlant valaszt. Es h az aktualis kanjaval beszeli meg melyik legyen.

A par nem adhat bele egy fillert sem es ha fel kell ujitani akkor annak koltseget is allom termeszetesen a gyerekem elkepzelese szerint.

Am meg szerencse h a lanyom is igy gondolkodik. 😁 Nem hiaba jo nevelest kapot az amyjatol! 👍

2021. júl. 7. 18:43
 22/57 anonim ***** válasza:
61%
A gyerekemet vonnám csak bele, konkrétan neki kellene kiválasztania. Ha ő ezt a folyamatot meg akarja osztani a párjával, az már az ő magánügye. Az ingatlant viszont az ő nevére vennem, de magamnak holtig tartó haszonélvezetet tetetnék rá, hogy ha annyira beszerelmesedne, hogy a felét a párjára íratná se legyen veszve mimden
2021. júl. 7. 19:03
 23/57 anonim ***** válasza:
84%
A párja törvényes feleség v aktuális barátnőt jelent....?
2021. júl. 7. 19:12
 24/57 anonim ***** válasza:
95%
22- jó, ha tudod: el is adhatja bárkinek ugy, hogy még csak nem is kell szólnia neked(haszonélvezőnek) róla. A szerződésben benne kell lennie, hogy haszonélvezettel terhelten adja el és így nyilván a piaci ár alatt kell megkérnie az árát. De pl. egy 80 millás lakást eladhat akár 50 millioért is.Ugyhogy a haszonélvezeted pont a legrosszabbtól NEM VÉD MEG.
2021. júl. 7. 19:15
 25/57 anonim ***** válasza:
61%

24!

Tisztában vagyok vele hohy így is eladható. De, megvédi, mert tudja majd mindkettő, hogy csak nyomott áron lehet eladni.

2021. júl. 7. 19:17
 26/57 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy történt hohy szerettek volna támogatni így pénzt amit szántak ideadták , mi a miénket hozzatettük és így választottunk ingatlant. Abba nem szóltak bele.
2021. júl. 7. 19:17
 27/57 anonim ***** válasza:
100%
25- ismertem olyat, akinek annyira elege volt a szülei állandó lakással való zsarolásából, hogy nyomott ár ide vagy oda, de eladta és a pénzzel külföldre ment.Az 50 millio elég volt neki kezdésnek.
2021. júl. 7. 19:21
 28/57 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező szerintem ha lakást akarsz akkor kérd neg a TE szüleidet vagy gyűjtsd össze TE rá a pénzt, és ne érezd magad furcsán hogy a parod szülei arra költik az őáltaluk megkeresett pénzt, amire ők akarják.

Amúgy én a gyerekemet megkérdezném persze, sőt. De mivel hozzád nem kötne túl sok szál, és könnyen lehet hogy le is leszel cserélve belátható időn belül, főleg ha nincs gyerek meg házasok se vagytok, akkor őszintén szólva nem érdekelne a véleményed, hogy mire költöm a millióimat.

Szerintem nincs jogod felháborodni, gyűjts magad lakásra, ha nem kell az, ahol ingyen lakhatsz.

Akkor érdekelne a véleményed, ha a lakás felét te vagy a szüleid fizetik, és lássuk be, jogosan csak akkor szólhatnál bele.

2021. júl. 7. 20:02
 29/57 anonim ***** válasza:
31%
Bírom azért ez a csak akkor számít ha van gyerek meg házzaság dolgot, van akiket nem egy papír tart össze még is 30 éve együtt vannak. Nem attól kell komolyan venni egy kapcsolatot hogy levan-e papírozva vagy van-e gyerek.
2021. júl. 7. 20:58
 30/57 anonim ***** válasza:
55%
22/25-ös: szerintem még mindig jobban járnak nyomott áron eladva és a pénzzel szabadon gazdálkodva, mint egy mindenbe beleszólni akaró anyóssal!
2021. júl. 7. 21:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!