Szülők, anyósok, apósok! Ha a gyereketeket és párját szeretnétek támogatni az életkezdésükben egy lakással, akkor mennyire vonnátok be kettejüket az ingatlan kiválasztásának a folyamatába?
A lakas a gyereke nem a parjae.
Par eves kapcsolatban en se vonnam be a part.
Nálunk pont aktuális ez a helyzet.
Párom kapott pénzt a lakásra, mindent rábíztak, az meg természetes volt a párom számára hogy együtt nézzük ki és olyat keresünk ami neki is és nekem is megfelel hiszen együtt élünk benne. Nyilván az ő nevén lesz mivel én 0Ft-al szállok bele ( és nem is akarok- soha nem vennék fel közösen hitelt senkivel, meg akkor sem ha életem szerelme )
Kérdező, szerintem a szülőknek téged nem kell belevonni.
Megmondják a gyereküknek, hogy keressen, az ő dolga, hogy aztán veled megbeszélje.
8-as: annak még elvileg lenne értelme, hogy csak a gyerekedé legyen az ingatlan, de haszonélvezeti jogot értelmes ember nem tesz rá, illetve értelmes gyerek nem megy ilyenbe bele.
A haszonélvezeti jog ugyanis ilyen esetben annyit jelent, hogy a gyereknek semmi köze a házhoz, mert kizárólag neked lenne minden jogod benne, hiába lenne ö a tulajdonos, még arra is meglenne a jogod, hogy öt magát kizárd a használatból.
Számomra egyértelmű hogy a gyerekem válassza ki az ingatlant. Én a pénzt adom. Az hogy ó a párját mennyire vonja be, már az ő dolga.
Majd eldönti ő h mennyire számít neki a párja véleménye
1. A gyerekemnek odaadom a pénzt, ö választ, ha akarja, apárjával együtt.
2. A lakás értelemszerüen a gyerekem nevére kerülne.
18-as: a haszonélvezeti jog nem gátolná azt, hogy a gyereked akár az egész tuljdonjogot átadja a partnerének - EZ az egy dolog, amibe a haszonélvezöenk nincs beleszólása!
Viszont a haszonélvezettel nagyon vissza lehet élni, és általában a hozzád hasonló beállítottságú szülök meg is szokták tenni.
Ezért én, gyerekként soha nem fogadnék el így semmiféle támogatást töled, illetve én, szülöként soha nem akarnám ennyire korlátozni a gyerekemet.
Ha valamit odaadsz neki, azt add oda, de ne úgy, hogy egyik kézzel adsz, a másikkal meg vissza is veszed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!