Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nők! Hozzámennének olyan...

Nők! Hozzámennének olyan férfihoz, aki ragaszkodik ahhoz, hogy az elsőszülött fiúgyermek az ő keresztnevét örökölje?

Figyelt kérdés

2021. jún. 30. 19:41
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
92%

Felejtős, ez értelmetlen marhaság.

Akkor megkapja második névként, úgy oké, de tiszta röhejes, mikor van Pistabá, KisPista, Pityu meg Pistike egy családban.

2021. júl. 1. 11:58
 32/41 anonim ***** válasza:
82%

"Ezek szerint a te gyereked valami kitalált vezetéknevet fog kapni, hiszen ellenkező esetben vagy a te, vagy a párod vezetéknevét hordozná."

Nem lesz, de ha lenne, spanyol módra mindkettőt megkapná.

Pont a megkülönböztetés a keresztnév lényege. Így csak legyártja magát az önbizalomhiányos szülő.

2021. júl. 1. 11:59
 33/41 anonim ***** válasza:
43%

32!

Nos, remélhetőleg te pl nem Szekelyfalvi vagy, a párod meg nem Hodovanyi és ehhez mondjuk Boldizsár Maximilian lesz a név....

2021. júl. 1. 14:00
 34/41 anonim ***** válasza:
86%
csak azt nem értem miért lettek lepontozva a jó válaszok is...
2021. júl. 1. 14:37
 35/41 Kriszti válasza:
48%
Szerintem nincs ezzel semmi gond .
2021. júl. 1. 14:51
 36/41 anonim válasza:
89%
Van egy sejtésem hogy maga a kérdező gondolja így a kérdést azaz ő a férfi aki így gondolkodik.
2021. júl. 1. 23:41
 37/41 anonim ***** válasza:
88%

Hát ne legyen már pont ugyanaz, hivatali ügyeknél is amikor pl küldenek valamit postán,hogy akkor melyiknek?

Másik,hogy hadd legyen már neki saját neve; ő tehát nem az apjának a folytatása, és az apa kéne, hogy tisztelje a saját személyét a gyereknek. Mármint a gyereket, hogy ő egy önálló entitás, egy önálló, különálló lény. Tehát szóval,hogy nem az ő folytatása, meg "tartozéka". Na, és tehát abba belemennék, hogy a második keresztneve a gyereknek az apja első keresztneve legyen, az már úgy nemrossz. De szóval, szerintem ,aki ennyire erőszakosan próbálná tukmálni a gyerekre a saját nevét; azt talán én nem választanám férjemnek; és tök jó, hogy már előre közli, úgy képzeli, az első gyerekét mindenképpen az ő nevén hívnák. És tehát,hogy közli, hogy ő ebben befolyásolhatatlan, és teljesen töretlenül fog ragaszkodni amellett, hogy a gyereket majd így hívják. Mármint,hogy kitart amellett, ragaszkodik ahhoz. És tehát hogy semmiképpen nem változtatna ezen az ötletén, álláspontján. Tehát hogyha kompromisszumkésztelen, és hogyha már látnám, hogy nem tudnám meggyőzni , és tényleg annyira szilárdan,komolyan gondolja; akkor szakítanék vele. Szerintem akár van rá esély, hogy még akkoris , hogy még frissen ismerjük egymást,nem ismerjük még egymást túl régóta , és már becsúszott a gyerek.

2021. júl. 2. 13:26
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Pontozzatok le de én eleve nem tudnék olyanhoz menni akiről már első körben kiderülne ilyesmi és ennyire előre tervezget. Ha ilyesmin gondolkodik akkor más is van bibi nem csak ez. Nem értem miért ragaszkodna bárki ehhez. Akkor a feleség már csöndben is maradhat tehát, ő nem állhat elő név ötletekkel? Minden jogot az apa illeti? Na felejtős. Ilyen döntéshez általában ketten kellenek még akkor is ha a döntés a feleségen marad. Ez túlzás és életszerűtlen. Eleve az ilyesmi randikon meg még házasságkötés előtt ki kell hogy derüljön vagy kiszokott derülni. nekem ebből az jön le hogy nagyon akaratos egy jellem ha ennyire a saját nevét akarja.

2021. júl. 2. 16:49
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
Tuti lány lesz
2021. júl. 2. 16:53
 40/41 anonim válasza:
100%
Azt a gyereket én hordom ki és szülöm meg, kizárt dolog, hogy apa a kispadról ezt csak így saját hatáskörben eldöntse és punktum.
2021. júl. 16. 21:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!