Nők! Hozzámennének olyan férfihoz, aki ragaszkodik ahhoz, hogy az elsőszülött fiúgyermek az ő keresztnevét örökölje?
Nem konkrétan egyetlen életútra utal, hisz ezerfélék vagyunk. De meg kell tanulni úgy gondolkozni, hogy mondjuk ha 3-4 év múlva visszanézel mostra, akkor ez nem egy rohadt nagy jel (red flag) volt.
Mondjuk az ilyen férfi felesége kiírja, hogy nem tud a gyereknek venni gyümölcsöt, mert apa osztja be a pénzt, és anyukának a támogatásokból kell intézni saját magát meg a gyereket.
Vagy nem egyszer olvastam itt: "a férjem csak a fiunkkal foglalkozik, a lányunkat ellöki magától nem törődik vele, a szívem megszakad".
Vagy a férj családja fontosabb, mint a feleségé, nekik jár mindenféle segítség a közös kasszából, az asszony családja intézze, ahogy akarja.
Ezek mind olyan problémák, amik többször megjelentek az oldalon, és nekünk kérdezőknek a kollektív kérdésünk, hogy "nem volt ennek semmi jele, mielőtt hozzámentél?". És a kérdező azt mondja, hogy nem. És mi nem nagyon hisszük el. Mert volt rengeteg apró jele, köztük ez is.
Nem. Párom családjában van egy ilyen " hagyomány" ettől ő is megutálta a dolgot. Sosem lehetett csupán X hanem mindig a kicsi X. Amúgy baromi irritáló hallgatni és nehéz követni
Pl:
- Hallottad, hogy mi történt nagy M-el?
- Nem, ki az?
- Ó, ismered, a középső Zs-nek a gyereke, tudod, ő kicsi B nővére
Nem ez tartana vissza a házasságtól.
Egyébként én felhoztam a páromnak, hogyha fiúnk lesz, akkor kaphatná az ő nevét.
A házasságnak mi köze ehhez? Baba amúgy is lehet.
A gyermek egyik nevét az egyik, másik nevét a másik szülő adja.
Hogy mindkettőt az apa adja, nyilván nem jöhet szóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!