Nők! Hozzámennének olyan férfihoz, aki ragaszkodik ahhoz, hogy az elsőszülött fiúgyermek az ő keresztnevét örökölje?
Egyébként én teljesen az egészséges önbizalom híve vagyok, nem szeretem az álszerénykedést. Szeretem, ha valaki tisztában van a képességeivel, és büszke arra, amit elért.
Viszont aki azt mondja, nő vagy férfi, hogy "és e gyermek hordozza az ÉN nevemet", azt valami elképesztő beképzeltnek és lúzernek tartom.
Örökölni akkor lehet, ha valaki meghalt.
Ha meghalt, akkor már mindegy, nincs értelme a kérdésnek.
"Viszont aki azt mondja, nő vagy férfi, hogy "és e gyermek hordozza az ÉN nevemet", azt valami elképesztő beképzeltnek és lúzernek tartom."
Ezek szerint a te gyereked valami kitalált vezetéknevet fog kapni, hiszen ellenkező esetben vagy a te, vagy a párod vezetéknevét hordozná.
Belegondolva, ahány családot ismerek (mármint személyesen, az egész családot, anya-apa-gyerekek) azoknál majdnem mindenhol előfordul, hogy legalább az egyik gyerek (akár a lány) megkapja az azonos nemű szülője nevét, akár csak 2. névnek. Tényleg csak 1-2 ellenpélda jut eszembe.
De olyanokat is ismerek, ahol a gyerekek neve alliterál a szülőkével... Vagy a fiú megkapta az anyja nevének a férfi megfelelőjét... Annyi módon lehet a nevekkel játszani.
Nőként én is anyukám után kaptam a nevemet, ami egyébként elsősorban nem is az ő ötlete volt, hanem apukámé. Ellenben ha fiú lettem volna, nem akarták volna apa nevét adni nekem... Úgyhogy szerintem ez nem attól függ hogy valaki egoista f*sz-e, vagy hagyománytartó-e, egyszerűen neki és a házastársának is tetszik ugyanaz a név, ami történetesen a szülőé.
A párom neve nem a kedvencem, de ha ő ezt szeretné, akkor megkapja a gyerek a nevét, igen.
Mondjuk akiben ez kérdésként felmerül, hogy emiatt ne menjen hozzá valakihez, attól szívesen megkérdezném, hogy egyáltalán minek is menne valakihez hozzá, akinek nem tetszik a keresztneve? 😂😂😂 INSTANT KUKA 😂
Nem szavaztam.
Nekem oké lenne, kivéve ha agymosottságból akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!