Van itt olyan szülő, aki örökbe adta a gyermekét?
Régebbi korokban az volt a "divat"... elfogadott, elvárható szokás, hogy pl az egyik gyereket felajánlották az egyháznak... szerzetesnek, apácának adták. Ez is egyfajta örökbeadás. Nem hinném, hogy elitélendő.
Akkoriban is sokszor amiatt volt erre szükség, mert már több gyereket nem tudott volna eltartani a család. Ha pedig az egyház ezt elfogadta, kik vagyunk mi, hogy bíráskodjunk az ilyen tettek felett? (függetlenül vallási hovatartozástól)
Szerintem sokkal inkább "nem szülő" az, aki elveteti a gyerekét... az gyilkosság. Esélyt se ad egy új életre, egy olyan életet ont ki, ami nem a tulajdona, hanem csak segítkezik a világrajövetelében.
És, ha abba gondolunk bele, hogy hányan vannak, akiknek nem lehet gyermekük... az ő esélyük (a lombikon kívül) csupán az a családalapításra, ha örökbefogadnak egy gyermeket. És ha az emberiség tulajdonképpen egy "nagy család" miért is lenne az olyan katasztrófális, hogy egyes emberek akik nem tudnak felnevelni egy gyermeket, de fizikailag képesek a világrahozatalára, nevelésre átadják olyannak, akik fel tudják nevelni, de világrahozni nem.
"Van itt olyan szülő, aki örökbe adta a gyermekét?"
Vagy én nem értettem jól a kérdést?
Nem az volt a kérdés,hogy van-e itt olyan,aki örökbe adta?
Ti mind örökbe adtátok?
:))) Ne pofázzatok nah!!
De igazatok van, a kérdés eléggé érthető, de választ még nem kapott rá szegény!! De olyan könnyű mesélni róla, főleg akik át sme élték, de osztják az észt, de ez minden kérdésnél igy van.
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!