Milyen nő az olyan, aki összejön egy 38 hetes terhes nő párjával? Miért jobb ő, mint az akivel közös babát várt?
Írhatnám én is azt, hogy ilyen, meg olyan az olyan nő, aki összejön egy 38 hetes terhes nő párjával... akkor biztosan "hasznos" gombot kapnék :)
DE: az esetek többségében nem csak a pasin, nem csak a másik nőn, és nem csak a (jelen esetben pocsakos) nőn múlik, hanem MIND A HÁROM szereplőn. Szerintem egy kapcsolatban mindig oda kell figyelni a másikra. Senki nem úgy néz szerető felé, hogy "otthon minden oké, imád a párom, én is őt, megvan mindenünk, mi lenne, ha...".
Mindezek mellett a legnagyobb ludas a pasi: ő tudott minden részletet, mert ugye ki tudja, hogy a nő tudott-e a másik nőről, annak terhességéről.
Egyébként az sem mindegy, hogy mit takar az "összejön"...
Persze, hogy mindhárman ludasak valamilyen szinten, és a kapcsolat megromlásához is két ember kell... de ettől függetlenül a párkapcsolati problémák nem adnak felmentést a szeretőtartásra. Szerintem. Másrészt a pasik nagyon szeretnek szenvedni attól, hogy az állapotos párjuk élete megváltozik, hiszen dúlnak a hormonok, ritkul a szex, felszed pár kilót a párjuk, és már nem csak és kizárólag a pasival van elfoglalva... Lehet, hogy ebben az esetben nem csak ennyiről van szó (bár valamiért azt érzem mégis, hogy igen). De ha olyan borzalmas a kapcsolat, akkor nem kell benne maradni (és főleg gyereket vállalni nem szabad). Ha pedig egy pár ráadásul gyereket is vállalt, közösen, akkor onnantól az a minimum, hogy mindent megtesznek a kapcsolat megtartásáért, megjavításáért, mert onnantól lesz egy pici emberke, akiért mindketten felelősek. Ha pedig nagyon nem megy, és tényleg annyira semmi értelme a kapcsolatnak, akkor nem kell megalázni a másik felet egy szeretővel, akár állapotos, akár nem (és tegyünk különbséget a "botlás" és a szerető között: a szerető tudjuk, hogy huzamosabb ideig része a félrelépő életének, szervezkedéssel, hazudozással, alibigyártással, a megcsalt fél becsapásával). Le kell zárni, és tiszta lappal kell indulni a következőbe.
Mondtam, kerültem ilyen szitu közelébe. Csak annak a két embernek a párkapcsolati problémájához nekem semmi közöm. Ha tudják, oldják meg, ha pedig nem tudják, és még vekengeni akarnak egymás mellett, akkor tegyék, de engem hagyjanak ki belőle.
Értem, mit mondasz, nagyjából ugyanarról beszélünk, csak annyi a különbség, hogy én nem vagyok képes elfogadni, hogy az aktuális kapcsolatban jelentkező zűrök, nehézségek "megoldása" a szerető lenne. Ez csak egy menekülési út, bár belátom, sokkal könnyebb, mint dolgozni egy kapcsolaton, ami ráadásul már nem is csak kettejükről szól, vagy esetleg pontot tenni a végére (ami nyilván szintén megrázná az állapotos kismamát).
Kevés részletet ismerünk, nehéz így "igazságot tenni", meg nem is a mi dolgunk. De tény, hogy ha az ember minimális tiszteletet és felelősséget érez a másik iránt (akivel ismétlem, közös gyereket vállalt!), akkor nem tart mellette szeretőt.
A másik nőről pedig már elmondtam a véleményem pár hozzászólással ezelőtt.
Én első körben a pasit hibáztatom, hiszen csak azt lehet elcsábítani, aki hagyja magát. Persze arról a nőről is meg van a véleményem, aki egy terhes nő párját nézi ki magának. De ha nem tud róla, akkor nem hibáztatható. Sok pasi kezd bele felelőtlen ismerkedésbe, aztán amikor a csaj már lépre ment, akkor jön rá, hogy hoppá, mi is történt. És amikor egy pasi fel akar szedni egy nőt (még ha a nő kelleti is magát neki, hiszen egyetlen pasira sincs tábla akasztva, hogy foglalt), akkor nem szokott úgy bemutatkozni, hogy "Szia, Pisti vagyok, két hét múlva fog szülni a feleségem, amúgy nagyon tetszel nekem."
Az megint más, ha a nő is tud a dologról, mert ismerik egymást esetleg, vagy ismerős ismerőse és tudja. Akkor a nő is egy aljanép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!