Mi most az elfogadott családmodell?
Amit a nagy atlag elfogad az apa-anya es x szamu gyerek.
Amik az eletben leggyakoribbak es csokkeno sorrendben az elfogadottsaguk szerint:
1. Anya, apa gyerek
2. Anya vagy apa es gyerek, de inkab anyaval a gyerek(ek)
3.elalt anya/apa- uj parkapcsolat (nevelo anya, apa, mostoha ki hogy hivja) - gyerekek indket oldalrol vagy csak egyrol - "mozaik" csalad
Mai napig, ha nem az elsoben vagy, hanem egyedulallo anya, mostoha vagy szingli vagy gyermektelen vagy anyos, nagyszulo is befittyed a szukebb csaladodba vagy a kutyad macskad akkor bar elfogadott csaladmodell, megis kapod a beszolast szemtol szembe vagy a hatad mogott.
A tobbi ritka. Csak felfujja a media.
A modell szó jelentése: [link]
"másolható minta", "Eredet [modell < francia: modelle (modell, minta) < latin: modellus, modulus, modus (mérték, mód)]".
Erről beszélünk. A modell azt jelenti, hogy kívánatos, utánozandó. Szerintem az emberfélék (csimpánz, gorilla, orángután) esetében kicsit elcsodálkoznánk, ha azt hallanánk, hogy két hím orángután nevelgeti az ilyen-olyan úton szerzett kis orángutánt. Az ő génállományuk 97 százalékban megfelel a miénknek.
Miért kell megerőszakolni azt, ami normális, ami természetes, ami rendjénvaló? Igen, egy család az apa, anya, gyerekek. Kár ilyesmivel előhozakodni, hogy "de az apa úgyis veris az anyát, de az anya úgyis megcsalja az apát, de a szülők vállvetve verik a gyerekeket". Ez a nem normális, ez nem a követendő. Miért, hogy valaki 35 éves korában meghal betegség vagy baleset miatt, az normális? Hogy a törtetők érvényesülnek, az normális? Hogy minél többet lopsz, annál jobban jársz, az normális? Emberek vagyunk, hibázunk, tévedünk, de attól még a család az nem két férfi és nem két nő és a gyerekeik. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok hívő és nem vagyok homofób (akárki akármit is hisz).
Talán nem ártana a gyerekeknek az iskolában azt tanítani, hogy ha probléma van, nem kell azonnal felállni és arrébb sétálni. Hogy csak az vállaljon gyereket, aki tudja, hogy mivel jár (honnan tudhatná, de lehetne ecsetelni) (plusz saját szememmel láttam műcsecsemővel fiatal lányt, aki tanulgatta, hogy milyen egy kis élőlényről gondoskodni).
És visszatérve arra, akik lepontoztak azért, mert azt mertem mondani, hogy nekem személy szerint nem volt TELJESEN család élményem, amikor egyedül neveltem a két gyereket. Nekem ez volt a megélésem, és ezt lepontozni őrültség. Lehet szánakozni, nem egyetérteni, kritizálni, de lepontozni nem lehet. Én a saját véleményemet mondtam el.
*Ez a nem normális
helyett Ez nem a normális
De ne tolják az arcomba.
Oké, de akkor te is a négy fal között éld az életet a férjeddel, jó? Mert arra sem kíváncsi senki.
Nem kell egyből támadni, utolsó. :)
Erről beszéltem, amit te csinálsz. Én normálisan leírtam a véleményem, te egyből torokra mész... :) A kettőnek meg semmi köze egymáshoz.
30.: oké, és ez mennyiben befolyásolja az örökbefogadott gyerekek lelkivilágának kérdését? Semennyire.
Jó lenne a megértés irányából közelíteni ehhez a kérdéshez. Persze sokaknak a propaganda és az erénymutogatás fontosabb, mint a valóság. Ebben az ügyben sincs abszolút igazság, hiába tesz úgy a progresszív oldal, mintha kizárólag ők lennének az "okos", "felvilágosult", "szabad" stb. élet bajnokai -- mindenki más meg középkori bugris.
A valóság az, hogy az örökbefogadás egy komoly és nemes életfeladat az összes érintett számára, amit elsősorban a felelősség irányából kell megközelíteni. Ehhez képest mindenki a jogairól elmélkedik, és álmokat políroz.
Ha úgy teszed fel a kérdést, hogy megteheti-e bárki, hogy figyelmen kívül hagyja az örökbefogadott gyerek pszichéjét, arra mi a válasz? Tojok rá, mert jogokat akarok? Vagy "ez nem akkora probléma"?
Ha megtalálod a felelősségteljes, tisztességes választ, akkor vagy jó úton. Politikától és propagandától függetlenül.
(Külön figyelemre méltó, hogy ezügyben mindenki akkora véleményt alkot, mint ide Lacháza, de soha nem mélyedt el az örökbefogadás komolyabb aspektusaiban, és úgy kezeli a gyereket, mint egy csóri menhelyi kutyát.)
30
Mármint egy adott leszbikus pár mindkét tagja? Vagy két külön leszbikus pár egy-egy tagja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!