Manapság a klasszikus családmodell elítélendő?
Amikor a férfi dolgozik, a nő pedig vezeti a háztartást, hozza-viszi a gyerekeket óvodába, iskolába, napközben főz-mos-takarít, délután tanul a gyerekekkel, és leviszi őket a játszótérre stb.
Ha valaki manapság erről beszél, akkor úgy vettem észre, rögtön jönnek az előítéletek... golddigger, lusta stb...
Miért olyan elfogadhatatlan ez manapság?
Miért lenne elítélendő?
Munkamegosztás van részükről és így oldották meg.
Nekem az az elítélendő, amikor egyikük húzza az igát, (nemtől függetlenül!) a másik meg nem jár dolgozni, főzni nem tud, egy garzon takarításába belepusztul, konditeremben vezeti le az energiáját, utána meg sopánkodik, hogy a másik fél munka után nem veszi ki a részét a háztartásból.
Egyetértek a hármassal.
Viszont a gyerekekkel való foglalkozás nem csak anyuka dolga. A gyereknevelés közös feladat.
Egyébként (sajnos) én azt látom a 'hagyományos' családmodellnek, hogy a szülők dolgoznak, de emellett a nő vezeti a háztartást és rendezi a gyerekeket. Apuka meg mint aki jól végezte dolgát, munka után tesped a tv előtt.
A gyereknevelés és a háztartás közös feladat.
Az nem normális dolog, hogy apu-anyu hazajönnek munkából, de anyunak még van egy köre a boltba aztán gyorsan főzhet, és amíg fő a kaja betesz egy adag mosást, apuci mindeközben vakarózik a tv előtt és nézi az órát, mikorra lesz kész a vacsi.
Leírták előttem.
Ha egy nő egész életében kitartatja magát, akkor ki lesz szolgáltatva a pasinak. Márpedig az ilyen pasi előbb-utóbb félrelép, megalázó helyzetbe hozza a nőt, és mivel az öregecskedő feleség ciki, előbb-utóbb le is fogja cserélni. Mit fog csinálni a nő 40 évesen, pályakezdőként, nulla tapasztalattal?
Egyébként meg nőként el nem tudnám képzelni, hogy az életem a mosásról, főzésről, takarításról, szaros pelenkákról szóljon.
Már bocsánat, de az eszemet, tehetségemet vétek lenne elpazarolni a háztartási feladatokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!