Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Válás után a külön élő szülő...

Válás után a külön élő szülő beoltathatja a közös gyermeket a covid elleni vakcinával? Vagy erre csak az a szülő jogosult, akinél a gyermek el lett helyezve?

Figyelt kérdés
2021. máj. 17. 17:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%
Bármikor fordulhat a szülő a gyámhivatalhoz, ha úgy érzi, a gyerek egészsége veszélyben van.
2021. máj. 17. 20:10
 12/20 anonim ***** válasza:
62%
8 éves a gyerek. Egyenlőre 16 év a korhatar. Max 2 évekkel fogják lentebb tolni, azt is évente. Mire a gyereked sorra kerül,már rég nem lesz kísérleti az oltás. Pláne hogy már most se az
2021. máj. 17. 20:12
 13/20 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező nem érted akkor miként működik az oltás, ilyen egyszerű. Ez a védőoltás ugyanolyan mint az összes többi csak a benne lévő vírus lett kicserélve de az alapja olyan mint a kanyaróé stb., nem történt semmi ordenáré újítás csak a vírust cserélték ki benne,de a 100 év alatt a védőoltás ugyanúgy működik. Tessék egy videó ahol nagyon mókásan magyarázzák el,de persze orvos készítette és virológusok ellenőrizték:

[link]

2021. máj. 17. 21:27
 14/20 anonim ***** válasza:
53%
A Zállatorvost én is szeretem.
2021. máj. 17. 21:36
 15/20 anonim ***** válasza:
39%

"Ez a védőoltás ugyanolyan mint az összes többi csak a benne lévő vírus lett kicserélve "

Melyik Covid elleni védőoltás?

Konkrétan melyik vakcináról írod ezt azok közül, amelyikkel jelenleg oltanak Magyarországon?

2021. máj. 18. 05:33
 16/20 anonim ***** válasza:
84%

"Én úgy gondolom, csak akkor fordulhatna a gyámhivatalhoz a szülő..."

Nem az számít, hogy te mit gondolsz, hanem, hogy mik a szabályok.

11-es írta helyesen.

2021. máj. 18. 09:11
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2021. máj. 18. 09:23
 18/20 anonim ***** válasza:
19%
8 éves és te ilyenen vergődsz? Hát te sem vagy épelméjű.
2021. máj. 18. 10:33
 19/20 Cubina ***** válasza:
68%

Nem gondolkodik túl előre a kérdező, itt a bizonyíték:

Forrás: healthline.com (a cikkben írtak valódisága ellenőrizve)

Ha esetleg valaki nem beszél angolul, a fordítás lent található.

Experts expect that a COVID-19 vaccination for children under 12 could be available by September or October. Clinical trials are underway to test the vaccines in younger children. Experts say it’s important to vaccinate children of all ages to achieve herd immunity in the United States.

Last week, the Food and Drug Administration (FDA) expanded its emergency use authorization for the Pfizer vaccine to include children ages 12 to 16. Meanwhile, clinical trials are underway to test the safety and efficacy of COVID-19 vaccines in children under 12.

Right now, Pfizer is undertaking clinical trials in healthy children ages 6 months to 11 years. Children are being studied in three age groups: 6 months to 2 years, 2 to 5 years, and 5 to 12 years. The results from the trials in young children are expected to be available in the latter part of the year. Moderna is also undertaking a clinical trial for children ages 6 months to 11 years. Johnson & Johnson and Novavax are continuing trials in adolescents between 12 and 17.

“Pfizer has stated that they think they’re going to have enough data to submit an emergency use authorization for younger children by September,” Blumberg said. “The turnaround from the FDA once they receive the application to approve it has generally been around 1 month, so perhaps later in September or October we might get approval for use in younger ages.”

A szakértők várakozásai szerint a COVID-19 vakcinák szeptemberben, vagy októberben lehetnek elérhetők a 12 éven aluli gyermekek számára. A fiatalabb gyermekek esetén folyamatban vannak a klinikai tesztek. A szakértők állítása szerint a nyájimmunitás eléréséhez fontos beoltani életkortól függetlenül minden gyereket.

Múlt héten az FDA kiterjesztette a Pfizer vakcina engedélyét a 12-16 éves gyermekek oltására. Mindeközben klinikai vizsgálatokat folytatnak a vakcina biztonságosságáról és hatékonyságáról a 12 éven aluli gyermekek esetén.

Jelenleg a Pfizer 6 hónapostól 11 éves, egészséges gyerekeken végez klinikai teszteket. A vizsgált gyerekek három csoportra vannak osztva: 6 hónaptól 2 évesig, 2-től 5 évesig, és 5-től 11 évesig. A fiatal gyerekeken végzett tesztek eredményei várhatóan az év vége felé állnak majd rendelkezésre.

A Moderna is végez vizsgálatokat 6 hónapostól 11 éveseken. A Johnson & Johnson és a Novamax folytatja a 12-17 év közötti serdülőkön való tesztelést.

A Pfizer állítása szerint szeptemberre elég adatuk lesz ahhoz, hogy kérvényezzék a vakcina vészhelyzeti alkalmazását a fiatalabb gyermekeken. Dr. Dean A. Blumberg (a Kaliforniai Egyetem gyermekkori fertőző betegségekkel foglalkozó részlegének igazgatója) szerint az engedély kérvényezése és az FDA általi jóváhagyása között kb. 1 hónap telik el, tehát szeptember vagy október környékén kaphatnak zöld utat a (12 évesnél) fiatalabbak oltásához.

Tehát ez folyik most Amerikában, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan nálunk is ez lesz.

Abszolút nem értek egyet a kicsiken való kísérletezéssel, hiszen az ő immunrendszerük még nincs is teljesen kifejlődve, jóval gyengébb a felnőttekénél. Nem hiszem, hogy jó ötlet lenne belepiszkálni akármilyen vakcinával a szervezetükbe. Én biztos nem oltatnám be a gyerekemet, főleg hogy a szülő döntése akár visszafordíthatatlan következményekkel is járhat. A gyereknek persze nincs joga dönteni, hiába az ő életéről van szó.

2021. máj. 21. 06:45
 20/20 anonim ***** válasza:

ahham, tehát egy halálos vírus a "gyenge" gyerek immunrendszernek nem gond, de egy a WHO által is elfogadott vakcina meg igen? Fucking logic XD

nem is tudom melyik a rosszabb, egy vakcina ami megvédheti(és lényegében csak a Pfizer különbözik az összes többi oltástól, a többi meg 100 éve működik és én terhesen is megkaptam pedig egy nyamvadt algopyrint sem vehetek be csak úgy terhesen és a legrosszabb mellékhatás az volt, hogy szuri után fájt a szúrás helye egy kis ideig) vagy egy vírus amiről csak akkor derül ki, hogy halálos ha a gyerek megkapja, mert teszem azt akkor derül ki, hogy van egy addig fel nem fedezett betegsége pl. beteg a szíve/cukorbetegsége van stb.

Plusz nem hiszem, hogy ez ide is csak úgy eljut, előtte minden elméletet kivizsgálnak, nem csak átveszik mint a ledobott divatot.

2021. máj. 21. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!