Válás után a külön élő szülő beoltathatja a közös gyermeket a covid elleni vakcinával? Vagy erre csak az a szülő jogosult, akinél a gyermek el lett helyezve?
Figyelt kérdés
2021. máj. 17. 17:48
1/20 anonim válasza:
Az jogosult rá, akié a felügyeleti jog.
2/20 anonim válasza:
Akié a felügyeleti jog az jogosult,de ha ügyes vagy,meg tudod oldani.
3/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nálam van elhelyezve a gyermek és isten mentesen attól, hogy beoltsák. Egy ismerősöm ültette a bogarat a fülembe, de akkor valószínűleg rosszul tudta.
2021. máj. 17. 18:27
4/20 anonim válasza:
A felügyeleti jog, pláne ha az elmúlt években történt a válás, közös, max a gyerek van egyik szülőnél elhelyezve. Elvileg ez egy közös döntés kell hogy legyen. Gyakorlatilag a gondozó szülő, vagyis te döntesz. De: a kuyta se ellenőrzi, hogy mindkét szülő bele3gywzett e
5/20 anonim válasza:
Remélem, hogy nem fog rád halgatni.
6/20 anonim válasza:
Mekkora ez a gyerek amúgy? 16 év felettieknek van csak oltás, nem?
7/20 anonim válasza:
Tehát megtagadod a saját gyerekedtől az ilyen alapvető döntési lehetőséget. Értem.
Te nem szülő vagy, hanem egy ****.
8/20 A kérdező kommentje:
Ha 18 éves lenne, akárhogy dönthetne. De még csak 8 éves. Tudom, hogy az ilyen korú gyerekeket egyelőre nem oltják itthon magyarországon. Egyszerűen csak kíváncsi vagyok, hogy a külön élő szülő beoltathatja-e majd a gyereket a hozzájárulásom nélkül.
2021. máj. 17. 19:31
9/20 anonim válasza:
Nem oltathatja be, de a gyámhivatalhoz fordulhat. Hosszas huzavona és a kimenetele is bizonytalan. Ismerősöm végigcsinálta, mert a volt felesége a HPV elleni oltást nem engedte beadatni a gyerekeknek. Az anyjuk így próbálta a monogámia felé terelni őket. Ők nagyobbak voltak és ők is kérték az oltást. Végül megkapták, de több mint 1 év volt az hivatali út.
10/20 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom, csak akkor fordulhatna a gyámhivatalhoz a szülő, ha az oltást kötelezővé tennék és én akkor sem adatnám be a gyereknek. De erről szó sincs, én nem akarok partizánkodni, ha kötelező lesz, akkor megkapja természetesen. De amíg az oltás kísérleti fázisban van és nem tudni a hosszútávú mellékhatásait, addig nem akarom, hogy beoltsák.
2021. máj. 17. 20:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!