Miért van az, hogy ezen az oldalon, ha valaki leírja, hogy a szülei anyagilag támogatják addig, míg nem lesz önálló keresete, akkor minden ingyenélő, lusta, elkényeztett sz.rnak elhordják?
Szerencsés vagyok, mert a családomnak sosem voltak anyagi gondjai. Nem éltünk nagy lábon, nem voltunk nagyon gazdagok, de amire kellett, volt pénz. A szüleimnek szerencsére normális munkahelye volt, dolgoztak rendesen, és kifejezetten takarékoskodók voltak mindig is, nem szórták hülyeségekre a pénzt.
Ennek eredményeképpen, mikor a testvérem egyetemre ment, vettek egy pici lakást. Mikor pár évvel később én is egyetemista lettem, akkor odaköltöztem én is. Egyetem alatt a szüleim tartottak el, ahogy a testvéremet is. Időközben a tesóm elkezdett dolgozni, spórolni és -szintén a szüleim segítségével - vett egy lakást, így az enyém maradt az első.
Nem lettem léhűtő, időben befejeztem az egyetemet, lett munkám, normálisan keresek, eltartom magam. A szüleim már nyugdíjasok, a nyugdíjuk sem rossz, így kényelmesen élnek, gyűjtögetnek, és ha ismételten lakásvásárlásra adnánk a fejünket a párommal, egészen biztos vagyok benne, hogy amennyivel tudnának, beleszállnának. Mert ők ilyenek. Nekik mindig is fontos volt az, hogy minket támogassanak.
Természetesen ha a szüleimnek lenne szüksége anyagi segítségre, a testvérem is és én is minden további nélkül ugranánk és segítenénk. Ezt a nevelést kaptuk, mi is így gondolkodunk. Sosem volt rossz érzésem amiatt, hogy "a seggem alá toltak egy lakást", vagy eltartottak, mikor nem volt saját keresetem.
De itt az oldalon rengetegszer látom, hogy ha valaki hasonlót ír, le van hordva minden szarnak. Mert el van kényeztetve, mert biztosan lusta, nem lesz belőle semmi, örök életére a szülein fog élősködni, blabla.
Arról nem is beszélve, hogy egyesek szerint az a normális, ha a szülők akkor sem támogatják a gyereküket, ha amúgy lenne rá pénzük.
Ez csak szerintem furcsa felfogás? Miért baj az, ha valaki úgy szül gyereket, hogy nem b.ssza ki az ajtón 18 éves korában, hogy csináljon, amit akar, most már felnőtt ember?
Az hagyjan, azert egy kapott lakás elég drága.
na , de hogy irigykednek még azokra is akik otthon maradhatnak mert elférnek es igy felre tehetnek onerore.
na akiknek muszaj volt elkoltozniuk otthonrol, (mert videki, vagy rossz viszony)
na azok mindig elokerulnek csoportosan tamadni hogy mamahotel mamahotel en bezzeg 18 evesen, szuleid nyakan stb es ott még lakás sincs meg plusz pénzelés se, csupan hogy nem kell a kis kezdo fizeteset albira elkolteni.
Én is kaptam anno segítséget.
De azt látom hogy a legtöbb ilyen ember (én nem, és tisztelet a kivételnek) akiknek alájuk tolták nagyon fellengzosek, követelőzőek, elégedetlenek stb. Szemelyisegformalo ha magad küzdesz meg a dolgokért, nem csak az oledbe hull. És ezt most nem úgy értem hogy iriggyé formál hanem megtanulod értékelni a dolgokat. A kisebb dolgokat is. Persze ertekelheted akkor ha mindent megkaptal amit kiejtettel a szadon. De ahhoz kell egy bizonyos intelligencia szint. Az meg nem jár automatikusan apu pénzével együtt.
Sérti az igazságérzetüket, hogy más kapott, ők meg nem. Ennyi.
Az értelmesebbje meg elfogadja, hogy az élet nem igazságos.
Van különbség aközött, hogy ebben-abban támogatnak, meg aközött, hogy a valagad ki van nyalva és jogsi után egyböl Tréemvét vagy Merdzsót tolnak a valaga alá.
Sokan azt képzelik, hogy a támogatás utóbbiban merül ki.
Sajnos volt olyanhoz szerencsém, aki gazdag apucit fejte, baromi idegesítő jelleme volt. (Gyakorlatilag szívem szerint kilöktem volna egy autó elé, amikor éppen jött egy.)
De vannak akiket csak pl. az egyetemi évek alatt segítenek, vagy lakásvásárláshoz járulnak hozzá, de amúgy éppen úgy elzavarják dologzni kamaszként. Abban nem látok semmi rosszat.
De miért kellene egy kamasznak dolgozni, ha egyébként anyagilag semmi szükség rá?
Nekem is volt tizenpár évesen egy fellángolásom, hogy dolgozni akarok, a szüleim mondták, hogy totál felesleges, nem szorulunk rá, örüljek, hogy gyerek vagyok, lesz még elég időm dolgozni.
Elmentem egyszer hajnalban leveleket kivinni, elég is volt:D Utána inkább megfogadtam anyámék tanácsát.
De nem lógtam a suliból, normálisan tanultam, egyetemre mentem, nem bukdácsoltam a 6 éves orvosin.
Most meg értelemszerűen dolgozom, nem gondolom, hogy lusta vagy sza rember lett belőlem azért, mert kaptam egy lakást meg nem zavartak el 16 évesen diákunkára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!