Mit gondoltok erről a helyzetről? Anyukák ti mit mondtatok volna?
"...nyugodtan engedtük el, nem is volt kérdés, hogy nem mehet..."
He? Egy nagykorut nem kell elengedni, nincs oylan hogy nem mehet. Nem, nem kell hazamennie.
Köszönöm a válaszokat!
Nem volt folyamatos munkahelye kint, csak ilyen alkalmi, futárkodott, megunta, ott hagyta, keresett mást, aztán mivel odakint ezért is többet fizetnek, így maradt, de megunta pár év után és hazajött.
17-nek:
Annyira nem ritka a magyar nyelvben a szenvedő szerkezet.
Gyakran mondjuk, hogy valaki meg van őrülve, hogy meg vagyok fázva, főnök a beosztottnak, hogy ki vagy rúgva, stb.
Nem én írtam amúgy a korábbi hozzászólás szenvedő szerkezeteit, de nem értem, hogy miért zavarna annyira, hogy ezt szóvá tetted.
Köszönöm a válaszokat!
Amikor anyával beszélt, mindig felajánlotta, hogy küld haza pénzt, de ő sosem fogadta el. Anya is táppénzen volt, szóval ő sokat fizetett mindenben, illetve a mi keresetünk öcsémmel szintén elég volt igazából mindenre, nyílván, ha nem, akkor kértünk volna tőle. Amióta hazaköltözött igazából sokat adott itthonra, vett dolgokat, stb. A kérdést nem is emiatt tettem fel, hogy anyagilag mennyire támogatott, hanem inkább a lelki része miatt, senki nem haragszik senkire és anya nem is várt senkitől olyat, hogy hazajöjjön, sokszor mondta nekünk is, hogy megoldja a beutazást, elmegy vonattal, stb. de mi ezt nem tudtuk volna megtenni vele, nem akartuk, hogy ebben is lefáradjon, vagy valami baja legyen. Igazából csak lelkileg volt megterhelő ez az egész és a kérdést is amiatt tettem fel, mert én nem bírtam volna ki, ha minden egyedül rám hárul, vagy ha ne adj isten elveszítem az édesanyámat és én meg nem jöttem volna haza. Lehet a testvéri szempontból jobb lett volna feltenni a kérdést.
Köszönöm még egyszer az értelmes hozzászólásokat, szép napot mindenkinek!
Nem, sőt, igyekeztem volna valahogy úgy megoldani, hogy az itthon élő gyerekemnek se legyen plusz dolga miattam.
Azért vállalok gyereket, hogy önálló legyen és lehessen saját élete. Ha sofőr kellene, alkalmaznék egy sofőrt.
Szerintem meg tök mindegy, hogy a gyerek külföldön van, ha itthon sem éltek egymás szájában.
Ha a szülő lakik Debrecenben, a gyerek meg Győrben, pont annyit tud a munkája mellett tevőlegesen közreműködni, mintha Ausztráliában élne.
Én szülő vagyok és komolyan beteg (mozgáskorlátozottság, daganat) de eszembe nem jutott egyik gyerekemet sem ugrasztani 50 km-ről, szabit kivetetve velük a hurcolásomért. Külföldről meg aztán végképp nem rendeltem volna haza, ...micsoda gondolat!
Amikor olyan állapotban voltam, akkor vitt mentő, betegszállító.
Egyéb esetekre ott volt a busz, vonat.
Annak is meg kell oldania valahogy a problémáit, akinek nincs gyereke!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!