Ti elköltöznétek a helyemben? Mi a véleményetek a helyzetről?
Elváltunk a férjemmel, 2 gyerekünk van. A válás idejére hazaköltöztem a gyerekekkel apukámhoz és a feleségéhez. Hatalmas segítség volt, főleg érzelmileg. Most rendeződni látszanak a dolgok érzelmileg-anyagilag, el tudnánk költözni. De nem tudom, megéri-e? A gyerekek épp megszokták az "új" helyet, itt van udvar, közel az ovi és a munkahelyem; és az apukájuk is.
Külön helyünk és életünk van, apuék nem szólnak bele semmibe. Kölcsönösen segítjük egymást.
Igazából csak ezért: mert úgy normális, úgy kell csinálni.
Nekem is könnyebb/jobb így, de főleg a gyerekek miatt maradnék. Nincs egy éve, hogy költöztünk.
Régebben 2-3 generáció élt együtt, igaz hogy az 1900-as évek ellőtt és elején.
Viszont hogyha jól érzitek magatokat ott, és a srácoknak is bejön, akkor miért mennél el? Szerintem fölösleges.
Hogyha már bejön más hogy valakivel nem jöttök ki, vagy munkahely váltás, esetleg iskola akkor elgondolkoznék rajta, de amúgy nem.
Ha nincs probléma az együttélésből, akkor maradjatok.
Azzal mondjuk számolj, hogyha egyszer újra párt akarsz magadnak, és találsz is, ő valószínűleg nem akar majd apóshoz, anyóshoz költözni - amit maximálisan meg is értek.
Az apukád mit szeretne?
"A gyerekek épp megszokták az "új" helyet, itt van udvar, közel az ovi és a munkahelyem; és az apukájuk is. "
Ez nem kell hogy változzon, költözhetsz a szomszéd házba is akár.:)
De mégiscsak nyugalmasabb, ha külön ajtón mentek be aludni.
Persze csak az érintetteken múlik, hogy maradjatok-e.
amíg nem teher ez apukádnak és a feleségének,addig maradjatok,hogyha jól érzitek ott magatokat. a gyerekeknek is jó,hogyha többet vannak a nagyszülőkkel. és a kertes ház is nagy előny.
de nyilván spórolgass és keresd a lehetőségeket,hogyha úgy van el tudj költözni. de én pl most pár évig még nem vennék házat/lakást. eléggé el vannak szállva az árak. ha nem muszáj várj 1-2 évet,hogy lentebb menjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!