Mit gondoltok erről a helyzetről? Hogyan döntenétek?
A ház, amiben élünk nagyim-anyukám-nagynéném tulajdona. Nem kell bérleti díjat fizetnünk, nincs szó róla, hogy el szeretnék adni, van szerződésünk, hogy eladás esetén a felújításunkat kifizetik.
Van félretett pénzünk, amivel nem tudjuk eldönteni, mit csináljunk? Két lehetőségünk van.
1. Saját házat/ lakást veszünk. Nem tudnánk a teljes házat befejezni belőle, hitelt mindenképpen kellene felvenni.
2. A férjem édesanyja együtt él a férjem testvérével, feleségével és gyerekükkel. Nagyon rossz a helyzet náluk, gyakorlatilag anyósom tartja el őket, a sógorom alkoholista, a felesége nem már idegbeteg. A férjem felvetette, hogy vásároljuk ki őket (a férjemé és testvéréé a ház, anyósé a haszonélvezet), és akkor el tudnának költözni. De ez a ház vidéken van, nem ott, ahol élünk. Felújítás után, nyárra ki lehetne adni, ami legalább bevételt jelente anyósomnak is, mivel nagyon kevés a nyugdíja. Későbbiekben, esetleg nyugdíjas korunkra (már ha lesz olyan ) leköltöznénk oda.
Én végülis nem vagyok egyik ellen se, mindegyikben látok rációt, a férjem természetesen inkább a második lehetőség mellett van, tény, hogy tarthatatlan az állapot, ami ott van. (Abba ne menjünk bele, miért tűri el anyósom őket, ezeken a körökön már rég túl vagyunk)
Saját ház/lakás.
Közös lónak túrós a háta. Nem hallottam még olyan közösködős sztorit, ami jól sült volna el.
Igen, a másodikra elég lenne a pénzünk, akár még felújítással együtt is. A kiadásból származó bevételt meg feleznénk. Nekem is problémám van a hitellel, anélkül meg nem tudnánk építkezni, sajnos ezen a környéken nagyon magasak a telekárak is.
Az én családommal nincs gond, jegyzővel ellenjegyzett szerződésünk van, nem hiányzik senkinek sem ez az ingatlan , amiben lakunk, ha eladják, akkor meg visszajön a pénz, amit a felújításba raktunk.
OFF eleje
"Közös lónak túrós a háta."
Bocsi, javítok. Nem "túrós, hanem "túros" a háta, ami annak a habnak a neve volt valamikor, ami a ló szőrén az izzadtságból képződik, és ahonnan nem tud elpárologni - pl. a nyereg alól -, ott meg is marad. És mivel közösen használják a lovat, több a teher rajta, ezért több túr képződik a hátán.
OFF vége
El kell döntenetek, hogy a saját problémáitokat akarjátok megoldani, vagy a másét.
1. Ha saját lakást vesztek, és nem költöztök bele, akkor a hitel törlesztőjét ki tudja termelni a beszedett bérleti díj. Miután nincs problémátok a jelenlegi lakhatásotokkal, így ez befektetésnek kell tekinteni. (A jelenlegi nyomott lakásárak mellett nem rossz befektetés) Itt a pénzetek mobilizálható marad.
2. Ha a sógorékat kivásároljátok, és ha valóban el is költöznek, és ahova költöznek ott el is tudják tartani magukat, és ha anyósod nem fogadja vissza őket, hogy nehogy a kisfia éhen haljon, stb. sok-sok "HA". Tehát a második variáció csak úgy jó, ha tényleg végleges megoldást jelentene anyósod számára. Itt a pénzetek nem mobilizálható más cél érdekében akkor sem, ha kiderülne, hogy a döntés nem volt a legjobb.
Ha az elsőt választjátok, akkor az a férjed számára érzelmileg megterhelőbb lesz, mert "lám segíthetett volna az anyján, de nem tette".
Ha a másodikat választjátok, lehet, hogy üthetitek a fejeteket a falba, mert ha anyós eddig nem tudott a sarkára állni a sógoroddal kapcsolatban, akkor most sem fog.
Összességében én az elsőt választanám, mert benne van a változtatás esélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!