Mit gondoltok egy hasonló helyzetről?
Egy ikerpár, ha nem ismerik egymást(mármint valamiért úgy lesz, hogy nem tudják meg, hogy van egy testvérük, mert a szülők kapcsolata rossz és így oldották meg) vagy csak nagyon ritkán találkoznak akkor mennyire hasonlítanak, vagy különböznek a szokásaikban, viselkedésükben, gondolkodásukban egymásra?
Csak úgy kérdezem, mert már hallottam hasonlóról helyzetben lévőkről.
Nem. Eszembe se jutott...
Valós esetről hallottam.
Az ikerkutatások során pont ilyesmit vizsgálnak. Egy adott tulajdonságról, viselkedésről úgy állapítható meg, hogy milyen részben öröklött, és milyen részben a környezet hatására alakul ki, változik, hogy különböző helyzetben lévő ikreket vizsgálnak.
Megfigyelik, mennyire hasonlítanak egymásra és szüleikre az ikerpárok olyan esetben, ha a saját szüleik nevelik őket, olyan esetben, ha nevelőszülőknél nőnek fel, olyan esetben, ha együtt, illetve ha egymástól elszeparálva élnek. Nagyon sok érdekes kutatás van a témában nyilván, szóval nehéz lenne bármit is kiragadni.
Elég sok mindenben hasonlítanak az ikerpárok, szerintem erről kevésbé tudományos cikkeket is találsz a neten. Nekem most az jutott eszembe a tanulmányaim kapcsán, hogy a hízást vizsgálva, embereket szabályosan hizlalva egy kísérletben az derült ki, hogy az ikerpárok ugyanolyan ütemben, konkrétan a testükön ugyanúgy, ugyanoda híznak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!