Hogyan változtassak az egész életemen? Mindent rögtön adjak fel, vagy szépen apránként?
Igen, előbb meg kell beszélni, mert könnyen lehet, hogy csak a "szokás" miatt van így. Az is lehetséges, hogy a környezeted meg van győződve róla, hogy ez neked (is) jó.
Szólni, aztán nyomatékosabban fellépni és ha így sem változik semmi, akkor jönnek a drasztikus megoldások.
Én azt tanácsolom, hogy szembesíts a környezeteddel, hogy milyen állapotban kényszerülsz élni. Ne hagyd magad, mert senki sem fog törődni feled, ha Te nem teszel semmit.
Szerintem pedig ha változtatni akarsz, változtass. Én nem tartom tisztességesnek a hónapokig tartó előkészületeket, a "menjünk a tutira" módszert. Mert ez azt jelenti, hogy tulajdonképpen addig, amíg nem alapozod meg a saját önállóságodat, kihasználod a másikat. Kérdem én, neked hogyan esne ugyanez? Mert ez a másik becsapása. Hiszen ő úgy él ebben a kapcsolatban, hogy azt hiszi, ugyanúgy van közös jövőtök, holott már csak önálló jövőd van.
A bátorság, a kockázat vállalása hozzátartozik a felelősségteljes, felnőtt élethez. Ha nem tudod megbeszélni vele a dolgokat, akkor ülj le, és mondd el, hogy nem így akarsz élni. Ha nem látod a kapcsolat működésének realitását, akkor zárd le. Ez ilyen egyszerű.
És igen, nehéz lesz. De egyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!