Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan változtassak az egész...

Hogyan változtassak az egész életemen? Mindent rögtön adjak fel, vagy szépen apránként?

Figyelt kérdés
Mert már nagyon elegem van az életemből. nem jó a meló, ami necces, mert a párom vállalkozásában dolgozok a családjával és nagyon nehéz velük, és szinte csicska meg nyugdíjas meló. én meg egy fiatal 27 éves nő vagyok, még másra vágyom karrierre elismerésre, stb. és a párommal is mások vagyunk, egyre jobban kiütköznek ezek a dolgok kettőnk között. de félek változtatni az életemen. egy megszokott, stabil, boldogabbnak mondható életet adjak fel egy bizonytalanért? de sokszor elegem van a páromból is és a munkából is. mit tennétek ilyen helyzetben? kíváncsi vagyok és azért is írtam ki ide, mert ezt senkinek nem tudom elmondani és egyszerűen teljesen tanácstalan vagyok és szeretném tudni, hogy mások hogyan cselekednének egy ilyen helyzetben. egyébként párommal együtt élnünk, már vagy 6 éve együtt is vagyunk. ő 33. előre is köszönöm!
2010. aug. 23. 09:18
1 2
 11/12 anonim válasza:

Igen, előbb meg kell beszélni, mert könnyen lehet, hogy csak a "szokás" miatt van így. Az is lehetséges, hogy a környezeted meg van győződve róla, hogy ez neked (is) jó.

Szólni, aztán nyomatékosabban fellépni és ha így sem változik semmi, akkor jönnek a drasztikus megoldások.

Én azt tanácsolom, hogy szembesíts a környezeteddel, hogy milyen állapotban kényszerülsz élni. Ne hagyd magad, mert senki sem fog törődni feled, ha Te nem teszel semmit.

2010. aug. 23. 10:40
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig ha változtatni akarsz, változtass. Én nem tartom tisztességesnek a hónapokig tartó előkészületeket, a "menjünk a tutira" módszert. Mert ez azt jelenti, hogy tulajdonképpen addig, amíg nem alapozod meg a saját önállóságodat, kihasználod a másikat. Kérdem én, neked hogyan esne ugyanez? Mert ez a másik becsapása. Hiszen ő úgy él ebben a kapcsolatban, hogy azt hiszi, ugyanúgy van közös jövőtök, holott már csak önálló jövőd van.

A bátorság, a kockázat vállalása hozzátartozik a felelősségteljes, felnőtt élethez. Ha nem tudod megbeszélni vele a dolgokat, akkor ülj le, és mondd el, hogy nem így akarsz élni. Ha nem látod a kapcsolat működésének realitását, akkor zárd le. Ez ilyen egyszerű.

És igen, nehéz lesz. De egyenes.

2010. aug. 23. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!