Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nevelnétek (részben) más...

Nevelnétek (részben) más gyerekét? Összejönnétek egy nálatok majdnem 20 évvel idősebb, elvált férfival?

Figyelt kérdés

Nem rólam van szó, hanem a húgomról. Megismerkedett egy férfival, de neki van két kisiskolás korú lánya. A gyerekek nem nála vannak állandóan, csak minden második hétvégén. A húgom hozzá szeretne költözni, de ezzel a hétvégéi részét feláldozná más gyerekeinek a nevelésére. Meg úgy amblokk nem láttam olyat, hogy egy ilyen kapcsolatba nem rondított volna bele az anya, ne mérgezné meg a férfi új párjának az életét. Ismerek ilyeneket személyesen.

A húgom most szerelmes, de tudom, hogy ő nagyon-nagyon gyönge lelkű és nehezzen viselné az ilyen dolgokat. Próbálom lebeszélni a költözésről, előbb kicsit ismerje meg a helyzetet, a férfi családját, de nem lehet lebeszélni.

Tudom, hogy a testvérem is nagyon vágyik egy saját családra, de félek ilyen közegbe nem kéne belemenni. A pasival már találkoztam, ő rendesnek tűnik, nem azzal van a gond, de a gyerekei által valamennyire muszáj tartania a kapcsolatot a volt feleségével is. A húgom még nagyon fiatal, 23 éves a pasas pedig 41.

2021. ápr. 16. 16:55
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Ja, igen :)

Azt a 6-osnak írtam, hogy nem én leszek özvegy.

2021. ápr. 16. 17:31
 12/21 anonim ***** válasza:
71%
Csakis szexkapcsolat ami talán szóba jöhet ilyen esetben. Persze csak akkor ha a faszi még teljes értékű partner ilyen téren. Negyven után még pár évig talán tartják magukat, bár nem ez a jellemző, de ötven felé haladva már a szerencsésebb genetikájú faszik is kezdenek lepukkanni. Szóval közös életet kár tervezni. Tíz év múlva a faszi már csak takaréklángon működik majd, a nő pedig nőiessége csúcsát éli majd. Szinte garantált a féltékenykedés, majd a megcsalás. Elpocsékolt idő az életből.
2021. ápr. 16. 17:37
 13/21 anonim ***** válasza:
79%
Kizárt. Gyerekek rengeteg idő pénz és energia. Okos nő soha nem megy bele ilyen helyzetbe. Fiatalon 20 évvel idősebb gyerekes pasi? Iszonyú rossz választás
2021. ápr. 16. 17:51
 14/21 anonim ***** válasza:
78%
Én biztos nem, de nem vagyunk egyformák.
2021. ápr. 16. 17:52
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Én 37 vagyok, úgyhogy ha én jönnék össze 20 évvel idősebb pasival, már unokája is lehet, vagy ha elég korán kezdte, dédunokája is. :D Egyébként nem. Csupán pedagógusként nevelném más gyermekét.
2021. ápr. 16. 18:25
 16/21 anonim ***** válasza:
88%

Attól függ, a húgod szereti-e a gyerekeket! Én is más gyerekét nevelem, úgy szeretem a nevelt lányomat, mintha a sajátom lenne. Nagyon jóban vagyunk, kettesben lógunk, velem jár ruhákat venni, egész nap csetelünk ha munkában vagyunk. Külföldön is voltunk többször is kettesben, 2-2 hetekre. 6 éves kora óta nevelem, nagyon örülünk egymásnak. Ő is szeret engem, dobálja a szíveket állandóan...

Ismerek más házaspárokat is, akik egymás gyerekeit nevelik. Van aki bírja ezt, van, aki nem. Nem lehet erőltetni. Ha a húgod bírja, akkor hajrá!

2021. ápr. 16. 19:31
 17/21 anonim ***** válasza:
81%
Gyerek dolog működhet, inteligencia kérdése, de a korkülönbség durva.Az nem hiszem.
2021. ápr. 16. 19:39
 18/21 anonim ***** válasza:
38%

Én nem nevelném, de ha a csajszi viszonylag jól néz ki, lecserélhet rám a csávót.

Én is kb. az a korosztály vagyok, viszont nincs egy gyerekem se, még:P

2021. ápr. 17. 03:12
 19/21 anonim ***** válasza:
37%
A gond inkább te vagy
2021. máj. 12. 20:36
 20/21 anonim ***** válasza:
64%

Én elvált nő vagyok, van gyerekem és 44 éves vagyok. Eszem ágában sincs összekavarni olyan palival akinek gyereke van. Nem az exnej miatt, hanem a gyerek miatt. Láttam és végignéztem/naponta végignézem, hogy a saját gyerekem számára mekkora tragédia és trauma volt amikor az apja elköltözött. Mi még szerencsésen megúsztuk, mert jó a kapcsolat a volt férjemmel. (Úgy voltam vele, hogy aki menni akar, az menjen.)

De a legtöbb családnál bosszú van, játszmák vannak, szemétkedés van válás után. Nálunk nincs és nem is akarom, hogy ilyesmi legyen, mert a saját gyerekemet így is megviseli az egész. Ha egy párkapcsolat miatt belecsöppennénk valami ilyen helyzetbe, az taccsra tenné a gyerekem. Ezt nem engedhetem meg.

A volt férjem a válás után olyan nővel jött össze akinek nincs gyereke és ő nem is akar, tehát arról a részről egyelőre nem áll fenn ilyen helyzet.

Ez persze változhat, de remélem nem fog.

Azt is észrevettem, hogy a palik akik adott esetben elvált gyerekes nővel jönnek össze, azt hiszik, hogy a válás azt jelenti, nincs apja a gyereknek. Megy a beugatás, "majdénmegnevelem" -játszmákba bujtatott bunkózás és a gyerek/nő szembefordítása az apával, de minimum a manipulálás és uszítás. Szerintem ez gusztustalan.

Részemről max. szexkapcsolat jöhet szóba, de azt meg a legtöbb pali sértésnek veszi és rövid időn belül azért kezd el játszmázni, mert mi az hogy ő csak szexre kell.

2021. máj. 29. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!