Az ex miért nem képes elfogadni, hogy csak magával szúr ki?
A testvérem kapcsolata zátonyra futott, 2 kisgyerekük van, ők az anyukával maradtak. Eredetileg albérletben laktak, de a szakítás után anyuka a gyerekekkel beköltözött a tesóm lakásába (még hitel van rajta, a rezsit is tesóm fizeti), a testvérem meg hozzánk. A gyerektartást közjegyzővel papírozták le, havi 2*30000Ft. A testvérem elveszítette decemberben a munkáját, ezért kérte az exét, hogy amíg munkát nem talál tekintsen el a gyerektartástól, mert a hitelt+rezsit is fizetnie kell. Ezt az exe szóban elfogadta, de utána mégis jött egy levél a behajtótól, hogy fizessen vagy...
Miért nem képes ezt a helyzetet megérteni?
Kérjen az államtól addig. Van rá lehetőség, h az állam megelőlegezi, majd apuka megfizeti oda.
A gy.tartás a gyerek szükségleteire szolgal, méghozzá előre kell odaadni, nem úgy mint a munkabért, h most áprilisban a márciusban ledolgozott időre kaptunk fizetést.
A gyerek eszik - iszik - fürdik - kinövi a ruhát attól még, hogy a szülő átmenetileg p.ügyi válságban van. Nem hibernálhatja vagy függesztheti fel a létezését arra az időre míg a másik szülő is talpra áll. Igen, tenyleg nehéz egyedül megteremteni mindent, mert a másiknak úgy alakul / úgy dönt, hogy neked csak ez marad - pontosan tudom. Én nem mentem utána, hogy akkor fizessen az állam helyette vagy az exanyósom (apuka egyenesági hozzátartozója is kötelezhető a t.díj megfizetésére, csak mondom, hogy tudjátok.), ma már bánom, mert csúnyán visszaélt többek közt ezzel is.
Igaz, nekem van lakásom, semmilyen módon nem nyújtott szívességet nekem ilyen téren - nálatok ez - ha nincs bíróság altal kötelezve a l.használat ingyenes (!) átengedésére, akkor nagyon durván jófejség.
Ez nem két ember között dől el.
Ha nincs munkája, akkor békéltetőhöz, bíróságra kell menni és segítséget kérni.
Ebben az esetben én adnék egy időpontot, amíg az anyuka kikoltozhet a két gyerekkel, VAGY fizessen albérletet tesodnak, ami gondolom több lenne, mint 60e.
Sok nő azt hiszi, hogyha ott a gyerek, azzal folyton sakkban tarthatja apukát, és mindent is kizsigerelhet az apukabol.
Az én anyám dettó ezt csinálta apámmal, ő meg tejelt, hogy nekem meglegyen mindenem, közben hadd ne mondjam..
9 és mint tudjuk, a jog=igazság. Ja nem.
Amúgy ez a szabályozás érthető abban az esetben, ha a gyerek másképp nem jut élelemhez, nem tudja az anya saját pénzből beiskolázni. De ha mondjuk abból kapja meg a tizedik légy gyűjteményét, akkor már nem feltétlenül helyes így a dolog.
Szóval jelen esetben ha az anya mindent megtud adni a gyereknek, lehetne elnéző azzal szemben, aki nem nagyon tudja miből fizetni a gyerektartást, mert önhibáján kívül elvesztette az állását.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!