A párom testvére idejár nonstop, ő erre semmit nem mond, mert "rokon"? Túlreagálnám, ha ezért felbontanám az eljegyzést?
49 éves férfiról beszélünk. Vagy nálunk van, vagy anyósoméknál (ott mondjuk több időt tölt, megy reggel 10-kor, néha este 7-ig ott ül).
Fiatalon kiment hajóra dolgozni, utána hol Angliában dolgozott, hol Németországban, de ezek ilyen idénymunkák voltak csak. Dolgozott 2-3(-4) hónapot, megszedte magát, majd hazajött fél évekre és felélte a pénzét. Ami úgy könnyű, hogy anyósomék etetik, vásárolnak be neki, mosnak rá, fizetik a tb-jét stb. Általában pincérkedett külföldön, ugye a covid ennek elég rendesen betett.
Másfél éve nem dolgozik, mert hogy "nincs munka". A természete is szörnyű, tipikusan az a negédes, idegesítő, tenyérbe mászó stílus.
Tavaly elkészült a házunk, beköltöztünk és azóta heti 5-6 alkalommal jön/jönne. Nyáron volt, hogy ideállított 2 ismeretlen nővel, hogy jöttek medencézni... Vagy bejelentés nélkül beállít és itt ül órákat, netezik, Netflixezik, kipakolja a hűtőt. Ha mondom, hogy én most nem jó, mert megyek el, dolgom van, akkor rezzenéstelen arccal mondja, hogy menjek nyugodtan, MEGVÁRJA HOGY HAZAÉRJEK. Vagy amitől a falra mászok, hogy be van zárva minden ajtó, nem csenget, hanem szó nélkül elkezdi rángatni. Úgy jönne be ide, mint aki itt lakik...
Undorítóan viselkedik, pl. ha itt vannak a barátnőim, akkor úgy legelteti rajtuk a szemét, mint valami vén kéjenc, meg hogy "jaj de szép kislány vagy". Vagy látja, hogy ezer a dolgom, és megszólal, hogy egy kávét elfogadna attól függetlenül, hogy nem kínáltam meg.
A vőlegényemnek már 1 éve mondom ezeket, ő minduntalan annyit mond, hogy hát a testvére, mit csináljon vele, meg hogy legalább addig se az anyjuknál ül... Nekem is van testvérem és bármennyire szeretjük egymást és jóban vagyunk, mindig idetelefonál, ha lejönne, én is szólok neki fordított esetben. De kéthétben egyszer, ha találkozunk.
Bármennyire is gonosznak tűnök ezzel, de én attól is tartok, hogy mi lesz, ha anyósomék elhunynak. Akkor majd mi fogjuk etetni, pénzelni?! Mert nyugdíja nem lesz, az szinte biztos. Ráadásul a párom jóban sincs vele, pont azért, mert egy semmirekellő ingyenélőnek tartja.
Nyisd ki a szádat és küldd el. Ennyi, nem kell túlgondolni.
A pároddal pedig még most beszéljétek meg, mi lesz, ha a szülei gondozásra szorulnak.
Gyereket ebbe a kapcsolatba biztosan nem vállalnék.
Nekem már ha egy évben 6x jönne az is sok lenne..
De heti 6x..egész napokra..
Rég elküldtem volna már a halál faxxára.
"mi lesz, ha anyósomék elhunynak. Akkor majd mi fogjuk etetni, pénzelni?! Mert nyugdíja nem lesz, az szinte biztos."
Igen, tarthatjátok mint a lovat. "hiszen rokon"...
Beköltözik hozzátok majd szépen.
"Ráadásul a párom jóban sincs vele, pont azért, mert egy semmirekellő ingyenélőnek tartja."
Ha jóban sincs vele, akkor miért lóg a nyakatokon egész nap?
Ez a pasi amúgy a Szilágyi István színész kölykére emlékeztet.
Én lelépnék
Nálunk is volt hasonló. Saját öcsém volt a ludas, 8 évvel fiatalabb. Pedig én is és párom is szeretjük, szóval azért más helyzet volt, mert alapvetően bírjuk a fejét meg mentségére szóljon, hogy 17 volt ekkor, de nagyon nem vette magát észre.
Mikor összeköltöztünk egyszercsak azt vettük észre, hogy egyre gyakrabban jön, aztán már minden nap, aztán már volt, hogy ott aludt a kanapén.
Pedig normális körülmények voltak otthon, nem zűrösek a szüleink vagy ilyesmi.
Sőt, túl"normálisak". Öcsém titokban cigizett és nálunk szabadon cigizhetett a teraszon meg nem csináltunk belőle ügyet ha kivett a hűtőből egy sört, otthon ilyet nem lehetett, öcsémnek nagyon bejött ez a kényelem nálunk, nekünk viszont egyre kényelmetlenebb lett. Ugye semmi privát szféra, egy emberrel többet etetni, állandóan ráment párom cigijére. Hiába nem irigy valaki, azért mikor nem tudsz reggel a kávé mellé rágyújtani, mert miután lefeküdtél aludni valaki elszívta az utolsó 2 szál cigidet reggelre, az bosszantó, dohányosoknak nem kell bemutatni :)
Nagyon kellemetlen volt mindkettőnknek, de leültettem és elmondtam neki, hogy épp azért költöztünk külön, mert kettesben akartunk lenni felnőttek módjára, hogy szeretnék néha nyugiban bugyiban flangálni itthon meg minden ilyet mondtam, ami eszembe jutott. Kértem, hogy szóljon ide mielőtt jönne és azért ne minden nap. Mondtam neki, hogy, ettől még nagyon szeretjük és épp ezért kérjük ezt, hogy ez így is maradjon. Szerencsére használt.
Én már rég kidobtam volna a vőlegényemet, mert hlye, de te maradj csak vele és tűrd el, hogy házasokként is a nyakatokra fog járni a tesó.
Nem kell kérdést kiírni, felesleges. Ha magadtól nem jössz rá a megoldásra, az elég probléma.
Kérdező, van azóta valamilyen fejlemény?
Ahogy olvastam a válaszokat, el tudom képzelni, hogy a sógorod mentálisan beteg, amit tudnak is a szülei és párod, csak neked nem mondják el.
Nem derült ki hasonló?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!