Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom testvére idejár...

A párom testvére idejár nonstop, ő erre semmit nem mond, mert "rokon"? Túlreagálnám, ha ezért felbontanám az eljegyzést?

Figyelt kérdés

49 éves férfiról beszélünk. Vagy nálunk van, vagy anyósoméknál (ott mondjuk több időt tölt, megy reggel 10-kor, néha este 7-ig ott ül).

Fiatalon kiment hajóra dolgozni, utána hol Angliában dolgozott, hol Németországban, de ezek ilyen idénymunkák voltak csak. Dolgozott 2-3(-4) hónapot, megszedte magát, majd hazajött fél évekre és felélte a pénzét. Ami úgy könnyű, hogy anyósomék etetik, vásárolnak be neki, mosnak rá, fizetik a tb-jét stb. Általában pincérkedett külföldön, ugye a covid ennek elég rendesen betett.

Másfél éve nem dolgozik, mert hogy "nincs munka". A természete is szörnyű, tipikusan az a negédes, idegesítő, tenyérbe mászó stílus.

Tavaly elkészült a házunk, beköltöztünk és azóta heti 5-6 alkalommal jön/jönne. Nyáron volt, hogy ideállított 2 ismeretlen nővel, hogy jöttek medencézni... Vagy bejelentés nélkül beállít és itt ül órákat, netezik, Netflixezik, kipakolja a hűtőt. Ha mondom, hogy én most nem jó, mert megyek el, dolgom van, akkor rezzenéstelen arccal mondja, hogy menjek nyugodtan, MEGVÁRJA HOGY HAZAÉRJEK. Vagy amitől a falra mászok, hogy be van zárva minden ajtó, nem csenget, hanem szó nélkül elkezdi rángatni. Úgy jönne be ide, mint aki itt lakik...

Undorítóan viselkedik, pl. ha itt vannak a barátnőim, akkor úgy legelteti rajtuk a szemét, mint valami vén kéjenc, meg hogy "jaj de szép kislány vagy". Vagy látja, hogy ezer a dolgom, és megszólal, hogy egy kávét elfogadna attól függetlenül, hogy nem kínáltam meg.

A vőlegényemnek már 1 éve mondom ezeket, ő minduntalan annyit mond, hogy hát a testvére, mit csináljon vele, meg hogy legalább addig se az anyjuknál ül... Nekem is van testvérem és bármennyire szeretjük egymást és jóban vagyunk, mindig idetelefonál, ha lejönne, én is szólok neki fordított esetben. De kéthétben egyszer, ha találkozunk.

Bármennyire is gonosznak tűnök ezzel, de én attól is tartok, hogy mi lesz, ha anyósomék elhunynak. Akkor majd mi fogjuk etetni, pénzelni?! Mert nyugdíja nem lesz, az szinte biztos. Ráadásul a párom jóban sincs vele, pont azért, mert egy semmirekellő ingyenélőnek tartja.

2021. ápr. 3. 10:16
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
92%

28#

Na jo, mi ez a kamu duma. Szeretheti a parjat a kerdezo szerelemmel, de attol talan mindent el kell turnie? En is szeretem a parom, megis, ha holnaptol idejarna a csaladja, es ugyanezt hagyna amit a kerdezo parja, bar osszetornek, de inkabb elhagynam, mintsemhogy evtizedekig sz*pjam a fact. Bar most meg szeretnem, a jovoben ugyis elmulna ez, ha nem tudna ezt megbeszelni a rokonjaival, hogy nem kell ide jarkalni.

Ettol fuggetlenul kerdezo, en nem hagynam ezt annyiban. Tied a haz, neked van beleszolasod csak. Amikor legkozelebb jon, ma vagy holnap, megmondod neki hogy most nem alkalmas, es mostantol heti egyszer johet elozetes szolassal es csak 2-3 orara max. Azzal pedig kidobod. Ha a parod ezert vitazik veled, mondd meg neki, hogy nyugodtan mehetsz akkor a testvered utan, es bacd ki a cuccait az ablakon. Vagy veled marad, vagy elmegy.

2021. ápr. 3. 13:23
 32/60 anonim ***** válasza:
8%

Akkor nem vagy szerelmes, 31-es. Aki szerelmes, az annak a gondolatától is rosszul van, hogy szétmenjenek. Nem tudna nélküle élni, az a szerelem!

(Mellesleg semmilyen heti egy, és semmilyen 2-3 óráról szó se lehet, még havi 2-3 óráról se! Évi 2-3-ról legfeljebb!)

2021. ápr. 3. 13:27
 33/60 anonim ***** válasza:
100%
Bocs kérdező de neked nincs szád? Bejön sógor, megkérded mi járatban? Talán meg volt beszélve? Ja nem, akkor nem érsz rá, majd egyeztettek mikor jöhet pá pá. Ha nekem mondá valaki hogy megvár míg hazaérek, megmondtam volna hogy bocs de nem hagyok senkit egyedül a házamban, ako nem itt lakik, szóval tipli van... Nem is értem hogy lehet az ilyesmit szó nélkül eltűrni. Medencés bulira is csak annyit mondtam volna hogy: nem!
2021. ápr. 3. 13:51
 34/60 anonim ***** válasza:
96%
32-es: a szerelmes meg a tökhülye nem ugyanaz!
2021. ápr. 3. 14:10
 35/60 anonim ***** válasza:
40%

Neked is van szád használd a párod tesojánál is,nő vagy egy folytában karattyolsz. Folytasd.

Idegesítő is lehetsz. Pafázz neki egyfolytában,ha ellenvélemenye van akkor megkérdezheted,hogy akkor mégis miért van ott? A te házadban!

És folytatod.

Ha ott vannak a barátnőid akkor többszörös a hatás.

Állj a sarkadra és küldel a pitsába!

A párodsarkára is állhatsz,hogy küldje ő a pitsába!

És vázold neki azt amit nekünk,az eljegyzés felbontásával együtt.

2021. ápr. 3. 14:20
 36/60 anonim ***** válasza:
100%
Hat, én leültetném a páromat és elmondanám neki, vagy leépíti a testvérét, vagy elköltözik, mert ebből elég volt. Egy hete van elgondolkodni és megoldást találni, utána vége.
2021. ápr. 3. 14:21
 37/60 anonim ***** válasza:
88%

32, amiről te beszélsz az nem szerelem, hanem kapcsolatfüggés ami semmiképpen nem egészséges. Normális ember szerelmesen se teszi félre a józan eszét, amikor életre szóló döntéseket kell meghozni, márpedig a gyerekvállalás ilyen. Lehet nyálas, romantikus filmeket nézni, de elhinni, hogy ez a valóságban is így működik nem csak hülyeség, de veszélyes is. Az általad leírt érzelmeket produkáló embert ugyanis könnyű kihasználni, meg is teszik jópáran, láttam már ilyet.

Szerencsére a kérdező azért hajlandó mérlegelni is, bár nem kétlem, hogy szereti a párját, hiszen idáig is eltűrte. Ha egy kapcsolatban viszont ekkora problémát nem lehet rendezni az komoly baj. Én leültetném a férfit és választás elé állítanám vagy a tesója megy vagy ő, de én nem áldozom fel az életem egy ingyenélőért. Ugyanis a kérdező teljesen jól látja, a vége úgyis az lenne, hogy ők tarthatnák el. Na ezt kell időben megelőzni, lehetőleg gyerekvállalás előtt, mert egy gyerek az elég rendesen megbonyolítja a későbbi szakítást, ami viszont borítékolható, ha a tesó nem változik.

2021. ápr. 3. 14:27
 38/60 anonim ***** válasza:
8%
De, 34-es, a szerelem egyfajta őrület, rendkívüli állapot! [link] A kapcsolatfüggésnek köze nincs ehhez, elsősorban alkoholisták vagy más függők házastársaira jellemző [link]
2021. ápr. 3. 14:38
 39/60 anonim ***** válasza:
100%
Most kell döntened, mert ezen csak te fogsz tudni változtatni.Ugy néz ki,mintha a sógorod letojja a fejedet, és nem tisztel.
2021. ápr. 3. 14:43
 40/60 anonim ***** válasza:
8%
el kell költözni
2021. ápr. 3. 15:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!