Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom testvére idejár...

A párom testvére idejár nonstop, ő erre semmit nem mond, mert "rokon"? Túlreagálnám, ha ezért felbontanám az eljegyzést?

Figyelt kérdés

49 éves férfiról beszélünk. Vagy nálunk van, vagy anyósoméknál (ott mondjuk több időt tölt, megy reggel 10-kor, néha este 7-ig ott ül).

Fiatalon kiment hajóra dolgozni, utána hol Angliában dolgozott, hol Németországban, de ezek ilyen idénymunkák voltak csak. Dolgozott 2-3(-4) hónapot, megszedte magát, majd hazajött fél évekre és felélte a pénzét. Ami úgy könnyű, hogy anyósomék etetik, vásárolnak be neki, mosnak rá, fizetik a tb-jét stb. Általában pincérkedett külföldön, ugye a covid ennek elég rendesen betett.

Másfél éve nem dolgozik, mert hogy "nincs munka". A természete is szörnyű, tipikusan az a negédes, idegesítő, tenyérbe mászó stílus.

Tavaly elkészült a házunk, beköltöztünk és azóta heti 5-6 alkalommal jön/jönne. Nyáron volt, hogy ideállított 2 ismeretlen nővel, hogy jöttek medencézni... Vagy bejelentés nélkül beállít és itt ül órákat, netezik, Netflixezik, kipakolja a hűtőt. Ha mondom, hogy én most nem jó, mert megyek el, dolgom van, akkor rezzenéstelen arccal mondja, hogy menjek nyugodtan, MEGVÁRJA HOGY HAZAÉRJEK. Vagy amitől a falra mászok, hogy be van zárva minden ajtó, nem csenget, hanem szó nélkül elkezdi rángatni. Úgy jönne be ide, mint aki itt lakik...

Undorítóan viselkedik, pl. ha itt vannak a barátnőim, akkor úgy legelteti rajtuk a szemét, mint valami vén kéjenc, meg hogy "jaj de szép kislány vagy". Vagy látja, hogy ezer a dolgom, és megszólal, hogy egy kávét elfogadna attól függetlenül, hogy nem kínáltam meg.

A vőlegényemnek már 1 éve mondom ezeket, ő minduntalan annyit mond, hogy hát a testvére, mit csináljon vele, meg hogy legalább addig se az anyjuknál ül... Nekem is van testvérem és bármennyire szeretjük egymást és jóban vagyunk, mindig idetelefonál, ha lejönne, én is szólok neki fordított esetben. De kéthétben egyszer, ha találkozunk.

Bármennyire is gonosznak tűnök ezzel, de én attól is tartok, hogy mi lesz, ha anyósomék elhunynak. Akkor majd mi fogjuk etetni, pénzelni?! Mert nyugdíja nem lesz, az szinte biztos. Ráadásul a párom jóban sincs vele, pont azért, mert egy semmirekellő ingyenélőnek tartja.

2021. ápr. 3. 10:16
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonymousreview60 ***** válasza:
96%
Ha a vőlegényed ilyen 1/1 mellett, még kevésbé fog akarni 1/2 mellett. Ma este leültök, beszéltek stb. vagy van változás 1 hónapon belül vagy vége a dalnak.
2021. ápr. 3. 11:48
 22/60 anonim ***** válasza:
100%
Kivágnám a páromat. Figyu, nekem is olyan a családom hogy néha falnak mennék, párom családja is tud alakítani, de pont emiatt mindketten a sarkunkra állunk és leállítjuk őket.Ha erre a párod nem hajlandó akkor dobd ki.
2021. ápr. 3. 11:50
 23/60 anonim ***** válasza:
95%
A pároddal együtt a tesód elé kell állni és elmondani neki a szabályokat: 1) Mielőtt jön, telefonáljon oda, hogy alkalmas-e. 2) Legfeljebb havi 1-2x jöhet, nem pedig naponta-kétnaponta! 3) Ha odaállít bejelentés nélkül és rángatja az ajtót, az ajtó nem lesz kinyitva, hanem a rendőrség lesz kihívva, hogy ők zavarják el a háztól. Ha a harmadik pont rendszeresen előfordul, akkor fel lesz jelentve zaklatásért. Ennyi. Előbb-utóbb majd csak észbe kap, hogy amit csinál az nem normális.
2021. ápr. 3. 12:15
 24/60 anonim ***** válasza:
96%

Már a legelején se kellett volna engedni, megütközve kellett volna nézni rá, hogy te mit csinálsz itt, kinek van szülinapja? A medencés esetnél is prímán be lehetett volna égetni a nők előtt, megjegyezte volna.

De ha már így esett, akkor egyszerűen nem kell legközelebb beengedni. Lesz sértődés meg felháborodás, de nem kell attól annyira félni.

Amúgy tényleg inkább szakítanál a pároddal ahelyett, hogy elküldj vele vagy nélküle egy kellemetlen alakot a saját házadból? Mert akkor más bajok is vannak a kapcsolattal.

2021. ápr. 3. 12:32
 25/60 anonim ***** válasza:
89%
24-es, szerintem nem a kérdező fog szakítani a párjával, hanem az fogja őhelyette a testvérét választani.
2021. ápr. 3. 12:40
 26/60 anonim ***** válasza:
100%

25, nem tudom, mire alapozod ezt, hiszen írja is a kérdező, hogy nem kedveli különösebben, és nem is védi, csak a vállát vonogatja.

Szerintem egyszerűen nem nagyon érdekli, hogy ott van-e vagy sem, az ő családjuk nyilván máshogy áll a látogatósdihoz, van ilyen. Annyira meg nem zavarja a kérdező időnkénti panaszkodása, hogy felvállalja a konfliktust, amit talán nem is teljesen ért.

2021. ápr. 3. 13:00
 27/60 anonim ***** válasza:
100%

Csodálom, hogy ilyen türelmes vagy, de tényleg. Én pár hét után értésére adtam volna a kedves sógornak, hogy jó lesz, ha visszavesz magából.

Ha nem akarsz olyan ember lenni, aki mindent eltűr, mindent lenyel, és hagyja, hogy két balf** kihasználja meg tönkretegye az életét, akkor állj a sarkadra.

Szépen leülteted a férjecskédet meg a testvérét az asztalhoz, és elmondod nekik a szabályokat:

Ez a te házad, tehát egyedül te döntesz arról, ki jöhet oda és ki nem.

Hetente, de inkább kéthetente egyszer szívesen látjátok, de csak ha előre meg van beszélve, és nem egésznapos programra, mert megvan a saját életetek.

Nem vihet oda senkit, sem barátnőket, sem haverokat, főleg nem kérdezés nélkül.

Nem zabálhatja ki a hűtőt, ha megkínáljátok valamivel, akkor fogadja el, de ennyi, ne érezze otthon magát, mert nem otthon van.

Ha nem veletek akar időt tölteni, csak a s**gét akarja vakarni valahol meg netflixezni, akkor azzal a lendülettel fel is állhat és el is mehet haza, mert nem vagytok se diákszálló, se netkávézó.

Ha neki ez nem tetszik, akkor nem kell többet jönni, nem fog hiányozni.

Ha a vőlegényednek sem tetszik, akkor ő is mehet a testvérével nyugodtan, aztán élősködjenek együtt valaki másnak a nyakán.

Már bocsi, de a párod egy puhap**ű kis majom, nem elég, hogy ő is a kényelmesebb utat választotta és betette a hátsóját a jóba, de még kiállni sem hajlandó érted, holott a vak is látja, hogy a testvér viselkedése nem normális...

Szerintem ilyen embernek ne szülj gyereket, ez nem érdemli meg, sőt téged sem érdemel meg. Inkább egy keress egy normális férfit, akinek van gerince is, és tisztel téged.

Egyébként meg bármi ilyen szitu van, hogy nem akar hazamenni a sógor, kieszi a hűtőt, kéretlenül állít be, stb, nyugodtan húzd ki magad és mondd meg neki, hogy MENJEN HAZA. Nem vár meg téged, nem jön később, nem marad ott estig, nem, hazamegy és viszlát. Ilyen egyszerű. A te házad, nehogy már egy ilyen élősködő sz**kupacot ne tudj kipenderíteni...

2021. ápr. 3. 13:09
 28/60 anonim ***** válasza:
22%
Ha felmerül benned, hogy felbontsd az eljegyzést, akkor bontsd. Ha szerelmes lennél bele, nem merülne fel. Márpedig hozzámenni valakihez csak úgy szabad, ha az ember szerelmes. Ez később úgyis megszűnik, de legalább ne a házasság előtt. Jó, hogy kiderült idejében a konfliktus, és nem a válási hercehurcát kell intézni.
2021. ápr. 3. 13:12
 29/60 anonim ***** válasza:
96%

Mivel a kérdező már 1 éve tűri ezt a helyzetet, tuti nem fog szakítani.

Az élősködő emberek azért tudnak így élni, mert megtalálják azt, aki elviseli.

Én a második alkalommal raktam volna ki a pasit.

2021. ápr. 3. 13:15
 30/60 anonim ***** válasza:
23%
28-asnál a pont.
2021. ápr. 3. 13:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!