Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 17. éves fiamat hívják a...

17. éves fiamat hívják a barátai 3 napra Hajdúszoboszlóra. Elengedjem?

Figyelt kérdés

Megbízható, rendes gyerek, de ezt nem tudom, hogy elmondhatom-e a barátairól is.Egy nyaralóba mennének, felnőtt nem lesz velük.Mit csináljak?Engedjem?Ne engedjem?És ha engedem, milyen feltételeket szabjak?Akik voltak már ilyen helyzetben, azok válaszát megköszönöm.Meg a többiekét is.:)

33/N

2010. aug. 19. 20:46
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

Elengedtem.

Annyira aggódom, de tudom, hogy túl kell ezen tenni magam.Ma reggel mentek, holnap után délután jönnek, nagyon remélem, nem lesz semmi baj.

Köszönöm a korrekt válaszokat!

2010. aug. 24. 21:01
 32/44 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem lesz semmi baj. Ha jól nevelted, és megbízol benne, biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond. Azokkal meg nem kell foglalkozni, akik amiatt beszólogatnak, hogy fiatalon szültél, hiszen nem látják be, hogy milyen jó is Neked: fiatal anyuka vagy, nem olyan begyöpesedett, mint egy-két beszólogató... Azért majd írj, ha hazaért a fiad, hogy minden rendben ment-e. De szerintem jól döntöttél. A gyerekeknek fontos, hogy érezzék, megbíznak bennük a szüleik.
2010. aug. 24. 22:35
 33/44 anonim ***** válasza:

17 évesen én külföldön voltam 1 hétig, és 2x telefonáltam összvissz. Ha megbízható, akkor engedd el, egy normális embernek általában normális barátai vannak. Biztos, hogy fog inni, de hát ez van, meg lehet becsúszik egy csaj is, és akkor mi van? Ha ésszel csinálja, semmi. 3 napra 17 évesen, szerintem simán. Ha ilyen idősen tiltod, az csak ellenkezést fog kiváltani belőle.

23/F

2010. aug. 24. 22:43
 34/44 anonim válasza:
23%
NE engedd el. Bármilyen rendes is, Ugyanebben a cipőben volt a barátnőm. Elengedte a fiút. Többször is jelentkezett. Utolsó jelentkezése akkor volt, mikor a barátja túlszívta magát és elvitte a mentő.
2010. aug. 24. 23:05
 35/44 anonim ***** válasza:
hogyhogy a saját házában lakik?
2010. aug. 24. 23:28
 36/44 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy az ő nevére vettü ezt a házat.Ő a tulajdonos.Mi csak haszonélvezők vagyunk.Ha megnősül, nekünk van másik,ahova átköltözünk.
2010. aug. 24. 23:38
 37/44 anonim válasza:
Jól döntöttél, hogy elengedted. Én is 17 vagyok de azért gondolom/ramélem engem is elengednének ha lenne hova menni. Már szinte kezd felnőt lenni. OK az tuti, hogy fog inni, de hát erre lehetett számítani. CSak tud magára vigyázni. Ha továbbtanulna akkor meg már nem 3 napot lene nem othon hanem 1-2 hetet.(elég rosszul fogalmaztam meg de lusta vagyok újra beírni) 1-2 év van addig és a kollégiumban már nincsenek felügyelők/nevelők. Max portás aki beengedi őket a kapun. El kell kezdenie önállósodni.
2010. aug. 25. 00:44
 38/44 anonim ***** válasza:

nem az volt a kérdés,hogy hány évesen szülte meg ilyenek -.- szerintem nem véleményt kért hanem választ...

Ha elengeded,akkor tudja,hogy megbízol benne,de te is mered és te tudod,hogy te is megbízhatsz-e benne.Ha elengeded akkor egyeztesd a napi telefonálást meg a történteket. : D

Ha nem engeded el,akkor lehet "hisztisen" utálni fog pár napig..:'D

szerintem engedd el.Megbeszélitek,hogy hívjon meg minden :)

2010. aug. 25. 11:45
 39/44 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy drogozni és kefélni fog. A 17 évesek közül se ilyen mindenki. Ez csak egy béna sztereotípia. Köztük is sokféle ember van, mint minden generációban. Az meg, hogy megiszik néhány sört vagy egy üveg bort, nem fog megártani neki. Én elengedném, mert akit nem engednek sehova tinédzserkorában, az később, a huszas évei elején nagyon durván vissza tud ütni. Belőlük lesznek az alkoholista, drogos, fűvel-fával kefélő, tomboló, munkát és tanulást is hanyagoló huszonéves fiatalok (össze se tudom számolni, hány ilyet ismertem). Aki meg leszólta a Kérdezőt, hogy 16 évesen szült, az tök rosszindulatú. Hozzáteszem, hogy nem a mundér becsületét védem, hiszen én 22 (!) évesen vesztettem el a szüzességem, nem önszántamból, hanem mert szexuális bántalmazás áldozata voltam gyerekkoromban, és csak akkor mertem szexuális kapcsolatot létesíteni, de eszembe nem jutna leszólni azt, aki korán kezdte. Köztük is vannak normálisak és h.ülyék is, mint ahogy azok közt is, akik későn kezdték. Nem ez dönti el, hogy valaki milyen ember, vagy milyen anya.

29/n

2010. aug. 25. 14:20
 40/44 anonim ***** válasza:
Nekem csak az a fura, hogy ha te a fiad korában már javában nemi életet éltél, szültél is, akkor mi jogon tiltanád őt egy pár napos bulitól? :-D Ez nem rosszindulat, csak nem értem, ez nem logikus.
2010. aug. 25. 14:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!