17. éves fiamat hívják a barátai 3 napra
Hajdúszoboszlóra. Elengedjem?
Figyelt kérdés
Megbízható, rendes gyerek, de ezt nem tudom, hogy elmondhatom-e a barátairól is.Egy nyaralóba mennének, felnőtt nem lesz velük.Mit csináljak?Engedjem?Ne engedjem?És ha engedem, milyen feltételeket szabjak?Akik voltak már ilyen helyzetben, azok válaszát megköszönöm.Meg a többiekét is.:)
Két hasonló fiam van és szerintem jobban jársz, ha megelőlegezed a bizalmat és elengeded. Mondd meg neki, hogy tudni akarod mi van vele (telefonáljon) és ne rúgjon be, stb. Ha nem tartja be, akkor 18 éves kora után is érezheti ennek hatását, hiába "nagykorú".
Ha egyből bizalmatlankodsz és keménykedsz, akkor annak sem lesz jobb vége.
2010. aug. 19. 20:57
12/44 anonim válasza:
17 éves... nem 10. Engedd el, ha hülyeséget akar csinálni nem kell hozzá 3 napra elmennie, bármikor megteszi. Ha meg normális akkor semmi gond nem lesz.
2010. aug. 19. 20:58
13/44 A kérdező kommentje:
Szinte gondoltam, hogy valaki ráharap a koromra.
Igen, fiatalon szültem, de a mai napig együtt vagyok az apjával, és nem hiszem, hogy ez lett volna a kérdésem tárgya.
Köszönöm a korrekt válaszokat.
2010. aug. 19. 20:59
14/44 anonim válasza:
Engedd csak el. 16 év múlva a fiad fogja ugyanezt a kérdést feltenni. Mekkora poén lesz...
2010. aug. 19. 21:03
15/44 anonim válasza:
Elengedheted,persze.Kétszer jelentkezzen:egyszer ebéd után,és egyszer este.Az esti időpontot szabd meg neki,hogy pontosan hány órakor kell jelentkezni,nem baj mondjuk,ha x perccel később jelentkezik,de mondjuk ha másnap reggel jelentkezik,és aznap nem,akkor már gyanús..(drog,pia gyanús..)
2010. aug. 19. 21:06
16/44 anonim válasza:
persze, nyugodtan most kell gombázni, füvezni, piálni amíg fiatal az ember.
2010. aug. 19. 21:07
17/44 anonim válasza:
Nagyon neked estek néhányan...
Figy, én csak azt tudom tanácsolni, hogy te ismered a fiad, hogy mennyire megbízható. Ha úgy nevelted, akkor lehet hogy míg a többiek részegre isszák magukat, attól még ő csak mértekkel fogja csinálni. Sőt, egy normális gyerek, normális barátok között érzi jól magát. Szóval hallgass a megérzéseidre.
2010. aug. 19. 21:15
18/44 anonim válasza:
engedd el. szetrintem . ha megbizhato mindenképp . mond meg hogy piát csak ésszel , ne üljön kocsiba . és esetleg egy két óvszert is adj neki :D
2010. aug. 19. 21:16
19/44 anonim válasza:
Mi van olyankor, ha fiatalon szült? Becsületesen felneveli/te a gyerekét.Nem tudom, miért kéne ebbe belekötni. Nyugodtan engedd el, megbízható a társaság gondolom, apu ennyi idősen egyedül járt fel Pestre iskolába. meg nyaranta elmentek a barátaival.Mégis tisztességes ember lett.
2010. aug. 19. 21:19
20/44 anonim válasza:
az öcséd lehetne, fiadnak kicsit durva. ha az anyja korán kezdte, akkor megteheti ő is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!