Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Támogatnátok a lányotokat...

Támogatnátok a lányotokat abban, hogy mostantól nyers diétán éljen, azaz csak nyers zöldség-gyümölcs, magvak lennének a terítéken?

Figyelt kérdés
Eddig vegetáriánus volt, most a nyersdiétára szeretne áttérni. 17 éves lányról van szó.
2021. márc. 23. 13:09
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
14%
Egyébként meg nem tárgyalok senkivel🤣
2021. márc. 23. 14:22
 32/51 anonim ***** válasza:
71%
Nem. A B12 hiány, amit így pár éven belül biztosan összeszedne, nagyon sülyos és visszafordíthatatlan neuropátiás panaszokat okoz. "Sima" vegánok is veszélyeztetettek. Neurológusok találkoznak iylen esetekkel sajnos. Szerimtem nem éri meg. Egy iylen diétához, hogy biztonságos legyen, nagyon sokat kell tamulni, ès szerintem mire annyit olvas az ember, rájön, hogy nem egészséges, de legalábbis baromi nehéz. Esetleg olyanok tudják tartani, akiknek az életük központi eleme az életmód, ès naponta órákat töltenek ezzel, egy átlagember akinek suliba kell járni, szocializálódik, otthonában segít ès nem a munkája keretében foglalkozik ezzel, nem tudja megvalósítani. Tiniknél a nyers vegánság kb. az anorexia első lépése. Semmiképp sem támogatnám, ha egyszercsak ezzel állna haza, főleg ha tudom hogy nem járt utána a témának, csak mondjuk olvasott egy blogot és megetszett neki. Én nem vagyok szülő, 24 vagyok, de szerintem egy 17 éves gyereknek a szülei igenis megtilthatják, ha olyan dolgot akar tenni, amivel károsítja magát, márpedig egy ilyen étrend biztosan ezt eredményezné. A cigizésben sem kell támogatni, nyilván folyamatosan nem lehet kontrollálni, de nem kell rábólnintani. Vegetáriánus vagyok, fontosnak tartom hogy növényi alapokon étkezzünk, de a szélsőségek sosem jók. Tetszik vagy nem, az ember alapvetően mindenevő, ilyen a természetünk. Én szerintem első körben adnék neki erre vonatkozó szakirodalmat, és azt mondanám akkor kezdheti el, ha feldolgozta, ès úgy találja hogy tudja vállalni az ezzel járó terheket. Felhívnàm a figylemét az ezzel járó pluszkiadásokra, veszélyekre, nehézségekre. Ha ez csak egy fellángolás, ez elvenné a kedvét, ha komolyan ki akarja próbálni, nyilván nem érnék célt erőszakos tiltással, de szerintem nem kötelező egy szülőnek iylenekbne is támogatni a gyerekét. Amikor elköltözik, vagy hivatalosan is felnőtt lesz, ha még mindig érdekli kipróbálhatja. Tegye inkább akkor, a saját kárára és terhére, de leginkább ne tegye, főleg 17 éves fejlődő szervezetként ne.
2021. márc. 23. 14:40
 33/51 anonim ***** válasza:
80%

Amúgy nem értem miért vagyok meglepődve azon, hogy az itt válaszolók zöme csak addig jutott el, hogy "dehát a zöldség-gyümölcs egészséges". Nem!

Önmagában semmi sem egészséges vagy egészségtelen, de az egyoldalú táplálkozás az! Ha hús alapú, ha növényi alapú.

Teljesen kinyírja a mikrobiom-ot, anélkül meg nehezen él meg bármilyen szövetes élőlény ezen a bolygón.

A mindenevés oké, a vegetarianizmus oké, a vegán étrend eléggé vitatott, de mivel vannak orvosok, akik szerint oké, így mondjuk azt, hogy oké, de a nyers vegán étrend egyáltalán nem oké!

Az ember alapvetően mindenevő, mégha tudjuk is nélkülönözni a húst (lásd rengeteg népcsoport és hitközösség), nem arra lettünk kitalálva, hogy napi 12 órát legeljünk (mert a növényevők sokat és sokáig esznek, fejlett vakbelük van stb.) vagy hogy lédús gyümölcsökön és magvakon éljünk mint valami makákók. Btw nem tudom mit esznek a makákók, de értitek.

Sajnos a legtöbb ember tisztában sincs azzal, hogy egy kajában mi van, és mit kéne bevinni a szervezetbe. Pl ott a szója, fehérjeösszetételben egész közel áll a húshoz, de rengeteg hátránya is van illetve lehet a fogyasztásának.

Plusz ez NYERS vegánság, tehát ahogy előttem írta valaki nagyon jól, ez a diéta nagyon sok alapanyagot kizár, ami alapvetően jól jönne egy hús-mentes étrendhez ( vagyis állati eredetű mentes).

Egy átlag ember, aki semmilyen diétát nem követ, nem tudja összerakni, hogy mit is kéne ennie, akkor ezt hogy várjátok el egy 17 éves lánykától? Most még az a szöveg sincs, hogy "dEháT 18!!4!!" mert attól hogy valaki felnőttkorú, még nem lesz érett, tapasztalt, önálló stb.

2021. márc. 23. 14:55
 34/51 anonim ***** válasza:
14%

Az én szervezetem úgy halmozta fel a húsból származó húgysavat,hogy belső gyulladást okozott,állítólag a köszvény is ennek a betegsége.

Ennek ellenére nem támogatom a teljes húsmentes táplálkozást,tojást,halat eszem és csirkét,télen sertést is.

Nyáron szinte semmit,elmondhatom évszak táplálkozó vagyok.

Egyébként B12-őt illetve Milgammát én is szedek,de nem folyamatosan,csak mikor úgy érzem kell.

2021. márc. 23. 15:02
 35/51 anonim ***** válasza:
22%

24: Én is elvinném egy gasztroenterológushoz, hogy megtudja, mennyire egészséges vagy mennyire nem.

És lepontozzák. Itt mindenki orvos, biológus meg stb. Nemám inkább megkérdezne erről egy szakembert, dr internet segít.

2021. márc. 23. 15:04
 36/51 anonim ***** válasza:
18%

NEm értem az itteni válaszolók többségét!

MI a nem egészséges a nyers növényekben?

Az összes természetben élő állatfaj kizárólag nyers élelmiszereket eszik, sőt a növényevők nyers növényeket. (A mindenevők néha képesek megenni nyers állati eredetü élelmiszereket is, de neki sem szükséges).

Magyarul az ember, mint biológiai lény éppen arra van kitalálva (úgy alakult ki), hogy főleg nyers növényeket fogyasztott évezredeken keresztül anélkül, hogy kihaltak volna!

Viszont a főtt ételek nagy hátránya, hogy igen jó hatásfokkal el lehet tőlük hízni!

2021. márc. 23. 15:07
 37/51 anonim ***** válasza:
71%

A kizárólagosságuk, ami nem egészséges.

Az ember, mint biológiai lény éppen arra van kitalálva (úgy alakult ki), hogy mindenevő legyen. Tehát évezredekkel ezelőtt is fogyasztott húst. Valóban, kezdetben nyers formában. Aztán rájött, hogy ez nem a legegészségesebb (nem, nem azért, mert hús), és sütve-főzve eszi azóta.

2021. márc. 23. 15:12
 38/51 anonim ***** válasza:
84%
Mindenevő=el van csak hússal vagy csak növénnyel. Magyarán nem egészségtelen a hús, de a húsmentes élet sem.
2021. márc. 23. 15:15
 39/51 anonim ***** válasza:
59%

Mit gondoltok mitől van mindenevő fogazatunk?

Más a ragadozóé és más a növényevőé.

2021. márc. 23. 15:20
 40/51 anonim ***** válasza:
3%

Lénárd Gitta

Keress ra ! Nyers vegen konyvei is vannak es isteni finom 🙂

2021. márc. 23. 15:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!