Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Támogatnátok a lányotokat...

Támogatnátok a lányotokat abban, hogy mostantól nyers diétán éljen, azaz csak nyers zöldség-gyümölcs, magvak lennének a terítéken?

Figyelt kérdés
Eddig vegetáriánus volt, most a nyersdiétára szeretne áttérni. 17 éves lányról van szó.
2021. márc. 23. 13:09
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
75%
A B12 csak állati fehérjében van,ezt úgy mondom,hogy fél évig én is vega voltam
2021. márc. 23. 13:35
 12/51 anonim ***** válasza:
93%

Én úgy tudom, hogy a nyers diétánál is lehet hevíteni az ételt, csak egy bizonyos hőfok fölé nem. Így akár főzött ételek is készíthetők, vannak ilyen receptek. Én mindenképp először próbálnám a sima vegánság felé terelni, ha az megvan, és tetszik neki, felőlem legyen nyersvegán, de ez már egy fokozott odafigyelést igényel, ezért a sima vegánsággal kezdeném.

A 17 évesek elég önfejűek tudnak lenni, szerintem a nem megengedés itt nem játszik, nem tuszkolhatom belé a csirkét. Viszont mivel a lányom, és fontos neki az egészsége, ezért én is utánaolvasnék a dolgoknak, elmondanám a veszélyeket, hátrányokat, és persze az előnyöket is. Ha tényleg el szeretné kezdeni, akkor pedig segítenék neki, hogy úgy lehessen ezt kivitelezni, hogy ne legyenek hiánybetegségei, és a megfelelő tápanyagokat és tápértékeket vigye be.

2021. márc. 23. 13:37
 13/51 anonim ***** válasza:
87%
B12 vitamint vitamint a földben élő baktériumok termelik, vagyis termelték amíg a sok vegyszerrel ki nem öltük őket a földből. Az állatokba is úgy került, hogy kint legelészve megették. Mivel már se nem termelnek annyit, se nem legelésznek kint, így beléjük is szintetikus úton kerül. Ma már a húsevőknek is ajánlott a pótlása.
2021. márc. 23. 13:38
 14/51 anonim ***** válasza:
90%
Támogatni nem támogatnám, mert nagyon szélsőséges, de ha mást nem enne meg, akkor nem tudok mit csinálni, nem kényszeríthetem arra, hogy mit egyen és mit nem... Kérdezd meg tőle inkább miért jutott erre az elhatározásra?
2021. márc. 23. 13:41
 15/51 anonim ***** válasza:
79%

En tamogatnam, mert 1 hetig se birna. Egyreszt, nem lenne sok energiaja, de ez az egyik dolog, a masik az, hogy a sok nyers zoldseg puffaszt, nehezebben emesztheto, savat csinal, ami kellemetlen.

A magok detto ugyanez, ha tul sok kesudiot eszek peldaul neha, akkor ugy megfajdul a hasam, hogy fel se birok allni.

Arra azert figyelj kerdezo (gondolom te vagy a lany), hogy ne gyumolcson elj, mert ugyan jobban laktat, de a sok gyumolcscukor nem tesz jot a szervezetnek.

2021. márc. 23. 13:41
 16/51 anonim ***** válasza:
88%

Azt csinál, amit akar, de támogatni nem támogatnám.

Egyébként valamennyire értek is a témához, mert személyi edző és rehabilitációs tréner vagyok, és együtt dolgozom több dietetikussal is, meg egyébként is érdekel a táplálkozás, mint téma.

Nem értem, miért jó egész nap főkeg cukrot és zsírt enni, vagy hogy visz be elegendő fehérjét így, vagy hogyan lesz így élvezeti értéke a kajának, de mondom, ez az ő dolga. Én biztosan nem főznék külön az aktuális hóbortja miatt.

2021. márc. 23. 13:45
 17/51 anonim ***** válasza:
5%
Mi a vércsoportja?A 0-as az ilyen diétába belehal,viszont az A-s nem.
2021. márc. 23. 13:45
 18/51 anonim ***** válasza:
86%
Hát, főzni biztos nem főznék rád, mert ezt elképesztő mennyiségű macerával jár. Ha megoldod, egyed. Gondolom erőszakkal úgysem tudnám letolni a torkodon az ételt. De hozzáteszem, hogy a vegánságot is csak abban az esetben pártolom, ha érett emberek, alaposan utánaolvasva művelik, mert baromi könnyű hiánybetegségeket összeszedni így. És mivel én nem értek hozzá, sikítani sem tudnék, ha bénán csinálod.
2021. márc. 23. 13:55
 19/51 anonim ***** válasza:
80%

"Akik nem támogatnák, azok lefognák és belé tömnék a “rendes kajat” (jelentsen ez bármit is)?"

Nyilván nem ezt jelenti, hanem azt, hogy továbbra is normális ételeket főznék. Ha neki nem tetszik, akkor oldja meg maga anyagilag a nyersdietajat.

2021. márc. 23. 14:00
 20/51 anonim ***** válasza:
1%

17-es vagyok,le vagyok pontozva,mert egyesek szerint a vércsoport nem számít.

Azt tudtátok,ha egy A-nak beadnak egy B-s vérét meg....ik?

Ez nem elég bizonyíték?

2021. márc. 23. 14:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!