Mi a menete annak, hogy a házam felét a párom nevére írassam? Ez lehetséges úgy, hogy az anyámnak haszonélvezeti joga van rajta?
Egy barátommal ugyanez volt a helyzet, csak fordítva: a nő kérte azért cserébe a lakás tulajdonjogának a felét, mert "csak így érezné, hogy a pasija igazán szereti és komolyan gondolja vele a jövőt".
Nem tudtuk lebeszélni a srácot, ráíratta. 2 évvel később a csaj "szerelmes" lett és lelépett. 20 milliójába került a srácnak a nagyvonalúsága.
Neked legyen ennél több eszed. Mondd meg a palidnak, hogy ne játszadozzon veled, neked erre nincs időd. Megérted, hogy tulajdont akar, de ennek az a módja, hogy vegyen, ne zsaroljon. Most talán a sajátjában él? Az nem alázza meg? Vagy innentől neked fizet albérleti díjat addig, amíg el nem éri a befizetett összeg a házad árának felét?
Ha az a gond, hogy felújításkor adna bele ő is pénzt : miért, most nem ad ki pénzt a lakhatására?
Az én lakásomba lakunk a párommal, a felújításokat én fizetem, ő munkát ad bele, de azt se kötelezően, hanem mert szereti csinálni és ő is tudja: neki is szépül a lakás, hiszen ő is itt él.
Soha nem jutott eszébe tulajdonrészt kérni, mert totálisan abszurd a gondolat. Mire kapná? Egy idő után az albérlet is a nevedre kerül, ha elég ideig bérled?
A megspórolt albérleti díjat tegyétek félre és ABBÓL vegyetek egy 50-50-es lakást. Tartsd meg a házad, rettentő jól fog az még jönni neked később.
A te párod már most arra készül, hogy mi van, ha vége lesz, neked meg ez eszedbe se jut.
Két dolog.
Egy: SOHA, SENKIVEL ne vegyél közös házat, ne írass rá semmilyen ingatlani tulajdonjogot, amíg nem életetek együtt legalább pár évet! Az együttélés teljesen más, mint hetente x alkalommal találkozni, nem biztos, 6 év ide vagy oda, hogy ezt is kibírja a kapcsolatotok. Több példa volt az ismeretségi körömben is hasonlóra, 7-8 év járások, aztán eljegyzés után összeköltöztek, csak, hogy fél év múlva szakítsanak, mert napi szinten már nem tudott működni a dolog.
Kettő: ajánld fel, hogy akkor újítsa fel a házat, tegye el a számlákat, és mondjuk évente az addig ráköltött pénz arányában ráíratsz megfelelő arányú tulajdonjogot, összesen maximum 50%-ig. Persze ezt az ígéretet hivatalos papíron is rögzítsd, ne gondolja azt, hogy át akarnád verni (ha jól tudom, kézzel írva, a két fél + 2x2 tanú aláírásával már hivatalosnak számít, vagy ha közjegyző előtt készül). Tehát ér a ház mondjuk 20 milliót, ő az első évben rákölt felújításra 1 milliót, akkor cserébe ráíratsz 5% tulajdonjogot. Következő évben ráköltött mondjuk másfél milliót, akkor ismét ráíratsz 7,5%-ot. Amikor ráköltött már összesen 10 milliót, akkor jut el az 50% tulajdonjogig, de innentől hiába költ rá többet, nem kap további részesedést.
Te jó ég:(
Így vennéd meg magadnak a pasit?
Eszem áll meg. (Ő meg gondolom, röhög a markába, ne legyél már hülye).
A parodnak nincs onbizalma, mert nincstelen. Persze, hogy betolakodonak erzi magat. Gondolod, majd a te hazadban jol erezne magat, mikor nem is o dolgozott meg erte?
Szerintem ez veszett fejsze nyele es ROSSZ megoldas.
A parod ha ossze akart volna koltozni veled, akkor mar reg nalad lakna, es tudna gyujteni a penzt egy kozos otthonra, esetleg arra, hogy o tudjon hitelt felvenni.
Amugy meg 6 ev utan se osszekoltozes, se lanykeres, se gyerek? Mit akarsz te tole ? Aki hazasodni akar, az ugy is megkeri a kezed, hogy kilog a segge a nyomorbol. Ne szorakozz mar. Keress egy olyan pasit, akivel van jobod es ugyanazokat a dolgokat akarja VELED megvalositani.
A házat még 2 éve kaptam a szüleimtől, amikor elhelyezkedtem és lett állásom. Ők építtették, berendezéssel együtt cikra 60 millió ment rá (és nem Budapesten). Szóval itt a páromnak semmit nem kéne javítgatni, felújítani.
Ahhoz, hogy hitelt vegyen fel, kéne önerő. Míg azt összeszedné, az 3-4 év. Én ennyit nem szeretnék várni, nem a 35-höz közel szeretnék gyereket szülni.
Nyilván nekem is rossz ez, mert évek óta ígérgetve van az eljegyzés. Majd ha lediplomázunk, majd ha dolgozunk, stb. Most éppen az a feltétel, hogy majd ha ő sem albérletben fog lakni.
Ez is zavar, hogy ő kiad 140-150 ezret egy albérletre (vidéken!), mellette folyamatosan mondja, hogy mennyire viszi a pénzt az az albérlet és a szüleitől is ezt hallgatom, hogy hát mikor lesz így neki saját, ha a fizetését másnak adja a lakhatás miatt. Mintha én nem engedném, hogy hozzám költözzön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!