Mikor jelenthetem fel? Miért nem hagyja már abba a szemétkedést?
Unokatestvéremmel volt egy kisebb vitánk a nyáron, ő nagyon magára vette a dolgot és mondta, hogy nem kíváncsi rám többet, nem akar hallani felőlem. Én ezt elfogadtam, az utóbbi 1-2 évben amúgy is megromlott eléggé a kapcsolatunk. Gondoltam ő jobbra, én balra.
De elkezdett egy lejárató hadjáratot, összeugrasztott a barátommal, undorító dolgokat mondott rólam a családnak, másoknak is. Konkrétan minden barátnőmet elszedte mellőlem, az öcsém fejét is telebeszélte mindennel.
Volt olyan, hogy összefestették az ablakomat két barátnőjével, undorító szöveget írtak fel rá. Máskor az autómat tekerték körbe folpack-kal. Most kiderült, hogy csótányok vannak a lakásomban, és nem tartom véletlennek, hogy ez azután történik, hogy ő itt járt a szüleivel. De olyan is volt, hogy mikor jöttem haza, a lépcsőházban borzasztó kutyasz_rszag volt. Kiderült, hogy a postaládámba pakoltak belőle... És még annyi hasonló volt.
Nem kiskamaszok vagyunk, hanem 22-24 éves felnőttek.
Akartam már vele beszélni, hogy állítsa le magát és szórakozzon máshogy, de letiltott mindenhol.
Rendőrség foglalkozna ilyenekkel? Az a baj, hogy semmi bizonyítékom nincsen, hogy tényleg ő csinálná, de nyilván ő... Másnak nem lenne rá oka és rá jellemző ez a bosszúhadjárat.
Jogász, ügyvéd!
Ha nagyon nem látsz más módot a helyzet kezelésére, pereskedhetsz.
Rendőrségen is feljelentheted! Most viszont nem tudom, hogyan vannak a személyes korlátozásokkal - holnaptól egy ideig megint szigorítanak a szabályokon.
De már alig tudom követni, hogy mikor, mi várható. Talán te jobban "képben vagy"...
De mennyire vennék ezt komolyan?
Sokszor hallani, hogy a rendőrség akkor sem tesz semmit, ha családon belüli bántalmazás van, kékre-zöldre vert feleség, elhanyagolt gyerekek stb. Itt ilyesmi nem történt, nem is fog, de nyilván így is szörnyű így élni. Nem akarom, hogy odamenjek, aztán még én legyek kigúnyolva, hogy ez csak egy kis nézeteltérés és ezzel nem kell rendőrségre menni.
Tehetsz feljelentést, de nem nagyon fognak foglalkozni vele ennyiért, főleg, ahogy mondod, hogy nehezen bizonyíthatóak. Én jelezném neki személyesen (mindenképp személyesen!! Nem facebookon meg smsben!) és tanú előtt, hogy moderálja magát, különben jogi útra tereled az ügyet. Pert indíthatsz, bár nem olcsó játék, de hátha elég a fenyegetés is ahhoz, hogy elgondolkozzon.
A rokonaitok tudnak erről a viselkedéséről?
De mégis hová költözzek? Éljek egyedül, egy teljesen ismeretlen városban, messze a szüleimtől?
Itt járok egyetemre (most online), itt dolgozom.
Oké, hogy lényegében most is egyedül vagyok, de úgy érzem, hogy azokért az emberekért, akik pár screenshotolt beszélgetés, vagy ilyen-olyan visszamondott pletyka miatt elpártoltak tőlem, értük nem kár. De a szüleimmel nem akarom elrontani a kapcsolatomat egy költözéssel.
Már személyesen is próbáltam vele beszélni, de hatalmas az önbizalma, mindenre rögtön van valami csípős válasza, én meg totál lefagyok az ilyen helyzeteknél és a végén már hebegek, habogok összevissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!