Miért nem értik meg, hogy nem akarok hozzá menni nőgyógyászhoz?
Megértem. A mi családunkban egy háziorvosi asszisztens van és rajta keresztül elég sok orvos és mindenféle egészségügyi dolgozó ismerőse vagy akár barátja van a családnak. Ha valami összejövetel van, akkor mindig meghallgatom tőle, hogy XY éppen mivel fordult a háziorvoshoz, mi a baja, mi történt vele, hova küldték stb., és ugyanúgy arról is tud, ha valamelyikünk a családból orvosnál volt. Persze nem mindent, de ezt ő is elmondta, hogy szoktak pletykálni a kollégákkal és megbeszélik az ilyesmit. Úgyhogy szerintem ez a titoktartás a gyakorlatban azért nem olyan biztos.
Én biztosan más orvoshoz mennék a helyedben és nem hagynám, hogy rámerőltessék őt, ha lesz belőle patália vagy nem. Próbálj még beszélni anyukáddal, hogy ez neked mennyire kellemetlen lenne és előbb-utóbb hátha megérti. Ha más nem, akkor talán valóban fordulhatsz az orvoshoz is, hátha ő tudna hatni rájuk.
szerintem amit a 20as mond még egészen minimális patáliával járhat. Azt persze majd ne említsd az ismerős dokinak hogy attól félsz, hogy elmondja a dolgaidat, inkább arra helyezd a hangsúlyt hogy kicsi korod óta ismered és e miatt nem éreznéd magad kényelmetlennek.
Erről nem is kell eleinte beszélned anyudnak. Mond hogy elmész hozzá, majd miután bent voltál a dokinál, meséld el neki, hogy megbeszéltétek, és totál megértő volt a kis családi nőgyógyász, és ajánlott is valakit maga helyett. Így elintézed hogy anyud ne féljen attól, hogy megsértődne a dokija, és tudni fogja hogy jó kezekben leszel másnál is.
Jesszus, azt hittem egy dokival akarnak összeházasítani, akinél anyád szült....
Tanulj már meg fogalmazni, te szerencsétlen!
1. Az orvosi titoktartas nem vonatkozik kiskorúra. Ilyen esetben a szülőnek joga van tudni a dolgokról.
2. Mégis mi az amit nem szeretnél hogy elmondjon anyadnak?
3. Szerinted a vacsorán majd emlékezni fog rá hogy nézel ki odalent mikor napi szinten lát vagy 50et? Nekik mind egyforma.
4. Ha mindenki hozzá jár a családból akkor szerinted ők hogy nem érzik kellemetlennek? Talán mert ebben nincs semmi, rutin vizsgálatok, egy két év és neked is az lesz, aztán már nem fogsz azon hisztizni ki vizsgaljon meg mert tök mindegy.
5. Gondolom azért érzed kellemetlennek ezt az egészet mert még szűz vagy. Nincs ebben semmi nagy dolog.
"A hatályos magyar szabályozás nem tesz különbséget kiskorú, illetve nagykorú beteg között az orvosi titoktartás szempontjából."
Azért mert neked valami nem kellemetlen, másnak még lehet az....
Azért mert valakit feszélyez az, ami engem nem, nem sütöm rá egyből, hogy csak hisztizik.....
Csak neked okozott gondot az értelmezés, a többi 20 ember akkor miért értette meg? És akkor még idejössz egy másik accodról bevédeni magad. :D
A mondatom helyes, ha lenne egy névelő a “nőgyógyász” szó előtt, akkor jelentene mást.
A többieknek köszönöm a segítséget, el fogok menni hozzá és neki mondom meg hogy máshoz szeretnék járni.
Arra a kérdésre, hogy a családom többi nőtagjának ez miért nem kellemetlen, nem tudom, ezt tőlük kellene megkérdezni. Lehet 50 évesen, 2 gyerek után nekem se lenne már az, nem tudom.
Kérdező én veled vagyok, normális válaszokat adtam, de a helyesírásnácinak igaza van, tényleg helytelen a kérdés nyelvtanilag :)
És amúgy én is úgy olvastam először, hogy a családod azt aki akarja, hogy feleségül menj a nőgyógyászhoz :D
de ez már lényegtelen, megvan mit teszel, szurkolok h minden rendben menjen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!