Szülő nőgyógyász akarok lenni. Milyen tantárgyból kell jónak lennem ahhoz?
Semmiből sem, hanem szülnöd kell egy gyereket, ha te éppen szülő nőgyógyász akarsz lenni, hacsak nem férfi vagy, vagy hogy?
Gondolom szülész-,nőgyógyász szakorvos akarsz lennei az teljesen más, de miért nem lehet ezt normálisan leírni?
Amúgy meg biosz, kémia, fizika ami fontos lehet.
Tehát orvos akarsz lenni. Nos, a legfontosabb a biológia, abból emeltet kell éretségizned, ezen kívűl a fizikához és a kémiához is értened kell. E kettő közül választhatsz, hogy melyikből kell emeltezni, mert különben nem vesznek fel. (Amúgy a matektudás sem árt, én úgy fogalmaznék, a reál tantárgyakat tudni kell).
Győrben biztos nem fogsz tudni tanulni, mivel ott nincs egyetem. Választhatod Budapestet, Debrecent, Szegedet vagy Pécset. Ezen kívűl pedig mondjuk ott vannak a szomszédos országok, ahol szintén végezhetsz, de akkor angol vagy gyakran német tudás kell, vagy az ország nyelve (itt van egy kikötés, hogy C1-es nyelvvizsga kell hozzá).
3#
Már hogyne volna egyetem Győrben? Egészségügyi kar is van, diplomás ápoló, szülész képzés, szülész- nőgyógyászati szonográfus, lehet hogy erre gondolt a kérdező, nem az orvosira, de a követelmény ugyanaz.
#4 Egyértelműen arra gondolt, hogy orvosi egyetem nincs Győrben, miután felsorolta azt a négy várost, ahol viszont van.
A szülész-nőgyógyász, #nőgyógyász meg az orvosi hivatásra utal.
A követelmények sem ugyanazok, orvosira mindenképpen 2 emelt kell: emelt biológia és emellé választhat, hogy emelt kémiát vagy emelt fizikát szeretne mellé tenni. (A kémiát jobban megéri az egyetemi tanulmányok szempontjából.)
Viszont jó, hogy #4 felsorolta a témához kapcsolódó képzéseket, melyek Győrben is vannak, érdemes lehet elgondolkodnia rajtuk a kérdezőnek.
#6 Nem.
A szülész-nőgyógyász orvos. A kérdése azt jelenti orvos akar lenni. A kulcsszavak, #orvos, #orvosi és a #nőgyógyász is arra utal, hogy az orvoslás érdekli. :) Az egészségtudományi kar és az orvostudományi kar két külön dolog. Győrben szeretne tanulni, de nem hiszem, hogy tudja milyen képzésekre jelentkezhet ott. #4 leírta, hogy Győrben minek képezheti magát (orvosnak NEM), #3 leírta mely városokban tud orvosnak tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!