Nőként mennyk esélyem van nőgyógyászként
elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
Még messze van, középiskolás lány vagyok, de érdeklődöm az orvoslás iránt és főleg a szülészet-nőgyógyászat szakirány érdekel. Tudom, ez még változhat, de kíváncsi lennék, mit gondoltok, mennyi esélyem lenne ilyen terepen elhelyezkedni? Oké, hogy orvosra mindig szükség van, csak ugye a nők többsége férdi dokihoz jár inkább, mint nőhöz, mert nem hallani túl jókat róluk, tisztelet a kivételnek. Szóval szerintetek nőként mennyi esély van arra, hogy a későbbiekben sikeres lehetek ebbe a szakmába, tudok majd magánrendelést indítani, nem lesznek előítéletesek az emberek?
Ha kedves és jó orvos leszel elmegy a híred és sokan fognak ajánlani, ne aggódj.
2017. okt. 2. 17:11
2/15 anonim válasza:
Heh igen, ha egy férfi rosszul csinál valamit, akkor ő rossz a szakmájában, viszont ha egy nő csinál valamit rosszul, akkor a női nem kollektíven teljesít rosszul azon a területen...
Amúgy nyugi, kérdező, jó nőgyógyászokra szükség van, a normálisabb réteg pedig nem diszkriminál a nemed miatt. Sok emberen tudnál segíteni ezzel a szakmával, szóval hajrá!
2017. okt. 2. 17:12
3/15 anonim válasza:
Igen, az lehetsz. De mint ápolónő azt javaslom, légy más szakirányon. Nem mert a betegek nem fogadnak el , hanem mint nő, sokszor rosszabb döntést hoznál mint egy férfi.
A múltkor olvastam egy statisztikát, mikor női-és férfi orvosokat vizsgáltak benne, képzelt eseteknél.
A sürgősségi- ITO- és szül-nőgyógy részleg orvosait nézték.
A nők 45%!!-kal többen döntöttek volna egy rossz, és felesleges intubálás erőltetésénél, vagy akár komolyabb nőgyógyászati sebészeti teendők esetében.
2017. okt. 2. 17:14
4/15 anonim válasza:
Vagyis, értsd jól. Nem azt mondom hogy nőként rosszabb lennél, ezek a tesztek nagyon nagyon speciális esetek szimulálásánál voltak.
2017. okt. 2. 17:19
5/15 anonim válasza:
Csábító a doktornő státusz gondolom de ehhez oda kell tenned magad 100%-ban, ha valamit elcseszel neked annyi.
Nem a csajos rityirötyi a szolárium pultnál.
2017. okt. 2. 17:23
6/15 anonim válasza:
Egy nő nőgyogyasz jobban megerti a noket mivel ő is nő es nem is bunkozik en ezt olvastam, szoval lesz munkad boven es penzed is.
2017. okt. 2. 17:27
7/15 Sunshinedoll válasza:
Amúgy a nőgyógyász doktornőkről én is azt hallom mindenhol, hogy sokkal durvábbak, mint a férfiak, viszont pl egyik ismerősömnek doktornője van, és nagyon meg van vele elégedve, szóval, most ez olyan, hogy ha jó orvos leszel, úgyis sokan fognak járni hozzád, függetlenül attól, hogy nő vagy.
2017. okt. 2. 17:41
8/15 anonim válasza:
Akkor most mondom, hogy ha nem nőgyógyász klánba születtél, akkor jóformán esélyed sincs erre szakosodni, mert egy zárt kör osztogatja a protekciós helyeket egymásnak. A gyakornoki helyig se jutsz el.
2017. okt. 2. 17:48
9/15 anonim válasza:
Na, akkor most jegyezd meg.
Az leszel, ami csak lenni akarsz. Ha mégsem sikerül valami, akkor nem akartad eléggé.
Már miért ne lehetnél női nőgyógyász? Ugyan... nem azért lesz valaki jobb valamiben mert férfi vagy éppen nő, ezt te is tudod.
Viszont nagyon sok lemondással járhat mire orvos lehetsz. Sokan csak a fehér köpenyt és a magasabb társadalmi státuszt látják.
Minden csak akkor éri meg, ha tényleg a gyógyítás minden vágyad. Ha nincsen B terv.
2017. okt. 2. 18:49
10/15 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Amint a 9-es írt, azt jegyezd meg, ott van az igazság, a többi az kifogás, mentegetőzés. Ha nekiülsz, csinálod, eredménye lesz!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!