Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem értik meg, hogy nem...

Miért nem értik meg, hogy nem akarok hozzá menni nőgyógyászhoz?

Figyelt kérdés
Akihez anyukám jár nőgyógyászhoz, szüleim azt akarják, hozzá menjek. Anyukám nála szült, apu sógornője is hozzá jár, meg amolyan családbarát, mert apu szülei is ismerik, többször hívták már meg vacsorára, meg a nyaralójuk abban az utcában van, ahol a miénk, így nyáron is sokszor találkozunk, én onnan ismerem. Na most 17 éves vagyok, és lett egy barátom. Anyuék azt akarják, hogy menjek el nőgyógyászhoz, és hát szóba se jöhet, hogy máshoz menjek, ez nekik természetes hogy én is hozzá járjak. Viszont én félek, hogy aztán kifecsegi anyunak, amik ott elhangzanak, meg olyan kínos lenne, ha ezek után majd átjönnek vendégségbe... Viszont anya nem engedi, hogy máshoz menjek, mert az milyen lenne már, meg megsértenénk vele az orvost... hát őszintén, ki nem sz_rja le? Mit tehetnék, hogy elengedjenek máshoz? Miért nem értik meg, hogy nem akarok hozzá menni?
2021. febr. 17. 20:03
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
#10 Erre azt mondja, hogy hülyeség, nem kell emiatt kellemetlenül éreznem magam...
2021. febr. 17. 20:52
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha már tényleg próbáltad vele megbeszélni, és nem fogja fel, akkor marad az h megmakacsolod magad és elmész máshoz kérdezés nélkül.

Utána pedig megvárod amíg elül a vihar.

2021. febr. 17. 20:59
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy ennek a problémának nincs olyan megoldása, ami abszolút mentes a kellemetlenségektől. A szülők jelentős része olyan, hogy patáliák nélkül, csak úgy magától nem fogadja el, ha a gyerekének a eltérő véleménye, vagy önálló döntései kezdenek lenni. 17 évesen pont most van az ideje annak, hogy ezeket a dolgokat tisztázzátok egymással.

Vagy azt helyezed előtérbe, hogy ne legyen balhé, és lenyeled a békát (ebben az esetben garantált, hogy a későbbiekben is balhé lesz kilátásba helyezve, amint önálló döntést mersz hozni), vagy felvállalod, hogy pár napig mosolyszünet lesz, és simán elmész egy másik nőgyógyászhoz. Ha rákérdeznek, vagy esetleg ez az orvos maga rákérdez, megmondod, hogy ez nem bizalmatlanság, hanem neked kellemetlen, ha vendégségbe jön az, aki előtte az alfeledet nézegette (azt inkább nem feszegetném, hogy attól félsz, kikotyog mindent).

Én 36 éves fejjel azt tudom javasolni, hogy vállald fel a balhét, és menj el egy másik nőgyógyászhoz. Ne kövesd el azt a hibát, mint én, aki sztereotipikusan jó kislány voltam, mindent elfogadtam, amit a szülők eldöntöttek, és nagyon későn kezdtem az addigra teljesen elcseszett életemet a magam kezébe venni. Nyilván sose késő, de sok lehetőségről már lecsúsztam. Te ne tedd ezt, nem éri meg!

2021. febr. 17. 21:02
 14/33 anonim ***** válasza:
69%
Rosszul neveltél anyu! Miért nem mondtad, hogy mutogassam a pi ámat (Szerintem érdemes igy fogalmaznod) mindenkinek a családban, baráti körben, talán még a lazább ismerösöknek is? De ilyen lettem. Szégyenlös, aki zavarban lenne attol, hogy olyannak terpesztek akivel elötte együtt vacsoráztam otthon. Igazatok van, el kell mennem nögyogyászhoz, de hozzá nem megyek! Felkészültél anyu a nagymamaságra?
2021. febr. 17. 21:02
 15/33 anonim ***** válasza:
94%
Nem kotyoghat ki semmit amit te elmondasz neki, mert köti az orvosi titoktartás. Gondolom a vacsorameghívás alkalmával, vagy a nyaralóban sem egymás nemi szerveiről beszélgetnek :D Mondjuk nekem ettől függetlenül nagyon kellemetlen volna hogyha egy ilyen ismerős lenne a nődokim. Ezt anyukád is megértheti. Egyszer én is úgy jártam hogy ajánlottak egy orvost, el is mentem hozzá és a rendelőben derült ki hogy osztálytársak voltunk régen. Mondtam neki, hogy kizárt dolog hogy levetkőzzek előtte, akármilyen jó orvos :D Jót beszélgettünk és ajánlotta egy kollégáját akit nem ismertem.
2021. febr. 17. 21:13
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Amugy az ilyen szuloket annyira pofan vagnam komolyan okolbe szorul a kezem.

Miert nem lehet meghallgatni hogy egy majdnem felnott no megis mit érez, kihez akarna menni foleg egy ilyen intim dologgal mint nogyogyasz. De komolyan, ez szerintme is rohadt gaz lehet hogy egyik nap kenetet vesz a masik nap egyutt vacsorazunk.. Jo hogy nem arrol beszeltek vacsi közben hogy 'ja amugy semmilyen fertozest nem talaltam stb" uristen....

Valahogy beszeld meg anyuddal hogy milyen kellemetlen ez neked. Hidd el megeri akar meg a kiabalas is.

2021. febr. 17. 21:16
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
15-ös, abban teljesen igazad van, hogy köti az orvosi titoktartás, de a gyakorlatban sajnos előfordul, hogy ezt nem tartják be. Amikor 17 éves voltam, egészségügyi problémákkal küzdöttem, és elküldtek pszichológushoz, hogy könnyebb legyen megbirkózni a helyzettel. Idővel az lett az érzésem, hogy a nő mindent egy az egyben továbbmond anyámnak, pedig őt is kötötte a titoktartás (szintén ilyen ismerősi szál volt közöttük). Évekkel később ismerte be anyám, hogy igen, minden bizalmas információt megkapott, szerinte ez teljesen OK, és milyen szemét voltam, hogy egy idő után semmi érdemlegeset nem votlam hajlandó mondani a pszichológusnak ("szabotáltam a munkáját"). Szóval én meg tudom érteni teljesen a kérdező bizalmatlanságát.
2021. febr. 17. 21:19
 18/33 anonim ***** válasza:
92%

Utolsó, a pszichológus NEM orvos, bár ettől függetlenül, nagyon nem etikus, hogy kiadott téged anyukádnak.

Kérdező, a helyedben szó nélkül elmennék másik nőgyógyászhoz. Ha balhé lesz, akkor balhé lesz, de meg kell húznod a határaidat.

2021. febr. 17. 22:07
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
18-as: tudom, hogy nem orvos, de tudomásom szerint a klinikai szakpszichológus tevékenységére ugyanúgy vonatkozik az egészségügyi adatvédelmi törvény, és ha megszegi a titoktartási kötelezettségét, az nemcsak etikai, hanem jogi kategória is. Ebből a szempontból teljes mértékben összehasonlítható a két példa.
2021. febr. 17. 22:21
 20/33 anonim ***** válasza:
79%
Én tudod mit tennék? Elmennék az ismerős dokihoz, értelemszerűen egyedül fogok bemenni hozzá, és akkor ott és neki mindanám el, hogy eljöttem, mert a család ezt kérte, de te ettől kellemetlenül érzed magad, nem szeretnéd, ha ő vizsgálna meg, és megkéred, hogy ajánljon maga helyett valakit. Segítségét is kérheted abban, hogy a családod felé segítsen kommunikálni a helyzetet. Ha normális doki, akkor szerintem ezt meg lehetne próbálni.
2021. febr. 17. 22:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!