Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tegezitek az anyósotokat/apóso...

Tegezitek az anyósotokat/apósotokat?

Figyelt kérdés

Férjemmel éppen 10 éve vagyunk házasok, de anyósom még mindig elvárja, hogy csókolommal köszönjek neki és nénizzem.

Számomra ez elég furcsa, bár természetesen elfogadom. Nálatok hogy van ez? Jár még valaki hasonló cipőben?

(40/N)

2010. aug. 16. 06:39
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
53%
Én is ebben a cipőben járok. Én 35 éves vagyok, anyós meg 49 éves, aki kinéz 39-nek. Elvárjam, hogy Piri nénizzem, de ha megkérdezem, hogy: Tetszik kérni valamit?, akkor úgy válaszol vissza mint a kutyájának. Nem tudom, hogy mi zavarja ebben, amikor nem engedi meg, hogy tegezzem, kicsit röhejes. A tesója, aki idősebb nála, első találkozáskor közölte, hogy tegezzem, nem olyan öreg ő. Én örülök neki, hogy nem kell tegeznem, mert így legalább meg tudom tartani a három lépés távolságot, és éreztetni tudom vele, hogy ő nekem egy idegen.
2010. aug. 16. 11:09
 22/26 anonim ***** válasza:

Én magázom őket, 26 éves vagyok anyósom 50 apósom 54, 9 éve vagyunk együtt a férjemmel, unoka is van.

Kb a fiam 1. szülinapja körül (idén nyáron) megittuk a pertut anyósommal, de nem áll a számra a tegeződés. Így magázom őket. De pl anyósom húgát, aki 42 éves, tegezem.

Férjem még az apját is magázza, igaz csak nevelőapja, de akkor is magázza, sőt a párom nagyszüleit is magázzuk.

2010. aug. 16. 11:15
 23/26 anonim válasza:

Én sem tegezem az anyósomékat, mert elég idősek. Hülyén venné ki magát, ha a 73 éves apósomnak azt mondanám, szia, hogy vagy Józsikám? :) Az anyósom még a legelején felajánlotta, de nem jött a számra a tegezés..

Gondolom, ha fiatalabbak lennének, tegezném őket, mert ma ez az általános.

Viszont a férjem az enyémeket tegezi.

2010. aug. 16. 11:33
 24/26 anonim ***** válasza:

Nagyon érdekesek a válaszok, nem is hittem volna, hogy ilyen ritka a tegeződés, vagy gyakori a magázódás, ahogy vesszük (aránylag persze). Nálunk a családban mindenki tegezi az anyóst/apóst, sőt az számított a kivételnek, aki csak az esküvőn ajánlotta fel. Az unokatestvérem felesége a nagyszüleimet is tegezi már, nagyon jóban vannak, tényleg mintha a saját unokájuk lenne. Az én barátom szülei is az első találkozáskor azzal fogadtak, hogy tegeződjünk. Örültem neki, mert szeretek tegeződni, és számomra így természetes, mivel otthon mindig így láttam. De tényleg érdekes, hogy mennyire különbözőek ebben a családok, persze ez nem baj, főleg, ha a menynek/vőnek is így jó :). Csak pont te is olyan vagy, Kérdező, mint én, el tudom képzelni, hogy neked jobban esne a közvetlenség, sajnos ezen nem lehet változtatni, de megértem a problémádat.

Ha az "éppen tíz éve" azt jelenti, hogy mostanában van/volt/lesz a kerek évforduló, akkor sok boldogságot kívánok! Persze amúgy is :)

2010. aug. 16. 13:49
 25/26 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a sok választ és Kedves Utolsó, a gratulációdat külön köszönöm :) !

Igen, nekem is érdekes olvasni a sok választ - érdekes, hogy mennyi családban szokás még magázódni. Amíg mindegyik félnek megfelel, addig bármelyik mód jó szerintem is. De anyósomat a veje és a másik menye is tegezi - igaz, velük is Mamának szólíttatja magát, de tegeződnek -, csak tőlem várja el a Csókolom-mal köszönést és persze a "tetszik" formát is (hogy tetszik lenni? Mit tetszik kérni?, stb.). Kicsit bánt, de tény, hogy ennyi év után már nem állna rá a szám a tegeződésre :)

2010. aug. 16. 13:58
 26/26 anonim ***** válasza:
A tesom nem tegezi az aposat, anyosat, a szuleim pedig megkertek sokszor mar a menyuket, hogy tegezze oket, de o el sem akarja hinni, hogy ez lehetseges, mert o meg a sajat szuleit is magazza. En a magam reszerol nem tudok ebben allast foglalni, mert kulfoldi az anyosom, aposom es itt nincs olyan nagy kulonbseg a formalis, informalis beszed kozott, de en oket anyunak, apunak hivom, nem pedig a keresztnevukon, mert az az en ertekrendemnek tul kozonsegesnek hatna.
2010. aug. 16. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!