Tegezitek az anyósotokat/apósotokat?
Férjemmel éppen 10 éve vagyunk házasok, de anyósom még mindig elvárja, hogy csókolommal köszönjek neki és nénizzem.
Számomra ez elég furcsa, bár természetesen elfogadom. Nálatok hogy van ez? Jár még valaki hasonló cipőben?
(40/N)
Az első találkozásnál letegeztem (fiatalabb az anyós mint anyukám), gondoltam majd szól ha nem tetszik.
Azt mondta, hogy épp kérni akart, hogy tegezzem.
Miért lenne furcsa? Ez a nagy tegeződés 40-50 évvel ezelőtt nem volt divat! A szülőknek ilyen formában is megadták a tiszteletet! Anyósod is valószínűleg így gondolja.
Én is magáztam az anyósomat és a szüleimet is. Engem viszont tegeznek még az unokáim is.
Én magázom és persze a férjem is a szüleimet.
Nekünk ez a normális. Az unokák viszont tegezik a nagyszülőket.
32/N
46 éves vagyok, 26 éve házas. Nem tegeztem sem anyósomat, sem apósomat (10 éve haltak meg)
A férjem apukámmal tegeződik, anyukámmal nem.
A gyerekeim mindig is tegezték az én szüleimet, viszont a férjem szüleit sosem.
A vő-jelöltjeim tegeznek engem is, és a férjem is, viszont a lányom nem tegezi az anyós/após jelöltet (több, mint 3 éve vannak együtt a mostmár vőlegényével) A másik lányom vőlegényének a szülei nem élnek, a lányom nem is ismerte őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!