Elválnátok a férjetektől, ha már nem bírnátok elviselni anyósotokat és, hogy a férjetek mindig csak neki ad igazat?
Nem hiszem, hogy a válás és a menekülés lenne a megoldás, főleg nem két gyerekkel és főleg nem , ha szereted a férjed.
Szerintem nem vagy elég határozott. Olyan probléma nincs, amit nem lehet megoldani kellő határozottsággal.
Szia!
Nagyon hasonló helyzetben vagyunk, az én anyósom is olyan mint a tiéd. Mivel én Anyukának nem mondhatom, hogy ne jöjjön, ezért én azt csináltam, hogy egyre sűrűbben elmentünk a kisfiammal otthonról. Hol Anyáékhoz mentünk, hol sétálni, hol a barátnőimnél voltunk. Így mikor anyós ment hozzánk nem voltunk otthon. Talán mostanra már megértette miért csináltam mindig programokat, jóval kevesebbet jár hozzánk! :)
Szokásos javaslataim: jön anyós, te hónod alá kapod a gyereket és RÖGTÖN elmész otthonról, a gyerekkel együtt, sajnos programotok van. Elmész pl. fagyizni egyet, sétálsz. Minden egyes alkalommal, amikor jön. Akár az asztal mellől is fel kell állni rögtön, ahogy megjön. Jelzed, hogy sajnos nem szólt előre, hogy jönni szeretne, így programod van, nem tudtad, hogy jönni fog. Legközelebb legyen olyan kedves szólni. Ha szól, akkor elviseled őt ott egyszer, de legközelebb ha szól, hogy jönne, akkor programod van, nem tudod fogadni.
Ezt mindig eljátszod és le fog szokni, hidd el.
Férjedet ne kényszerítsd választásra, egyszerűen őt ne vidd magaddal, amikor jön anyós, neki se szólj egy szót se. Hadd beszélgessen otthon az anyjával... Majd ő is elunja, ne aggódj. Egy óra múlva hazamehetsz, ha ott van még anyós, hát játszhat kicsit a gyerekkel :-)
Ha férjed kérdőre von, nyugodtan válaszolj, hogy te megkérted őt, nem tett semmit, akkor neked meg jogod van elmenni otthonról, de szégyen, hogy neked kell illemre tanítani az ő anyját, szerinted ez az ő dolga lenne.
Senkinek ne szólj rossz szót, így nem vádolhatnak semmivel. Csak elmész, szó nélkül.
Higgadt maradj!
Kitartást és meglesz az eredménye.
Beszólogatásra higgadt, szellemes válaszokat kell tudnod adni!!!
Ha írsz példát, megmondom, én mit válaszolnék. Gyorsan bele lehet tanulni, írj 5-10 példát a beszólásokra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!