Egynemű párok - hogyan oldjátok meg a családalapítást?
Tegnapi 22:26 vagyok, látom, sokaknak nem tetszik a véleményem, de azért pár ember egyetértett.
Továbbra is azt mondom, hogy ha természetes dolog lenne, hogy egy gyereknek két anyukája vagy két apukája van, akkor az ember hímnős élőlény lenne.
Hogy miért árt a gyerek lelki fejlődésének egy ilyen család, azt a tegnapi 23:24 nagyon szépen összefoglalta. Nem véletlenül lett az kitalálva (akár valami isten, akár a természetanya vagy bármi/bárki más által), hogy egy család egy férfiból, egy nőből és gyerekekből álljon.
"apa-donor"-hányingerkeltő.
Az bizony az apja lesz a gyereknek és ha cseppet is normális lesz a kölök,az első adandó alkalommal elhúz az apjához.
Sok nőt itt szídnak,hogy pár hónapos gyerekkel válni akarnak,milyen anyák.Pedig ők ők úgy indultak,hogy együtt válalták a gyereket.
Ezt a véglényt,meg vállon veregetitek,amikor már fogantatás elött eldönti,hogy donornak kell csupán az apa.
Tényleg kész hányinger.
00.30:az arrogancia nem egyenlő az intellegenciával.Ezt benézted.
Az hogy más vagy nem azt jelenti,hogy több.
Innentől az egész életed féligazságokra épül.
Na ez vagy te.
Kapcsolat vállalás marad maximum a barátok előtt. Idegenek előtt meg megy a pókerarc, mert hát tolerálni kell azt is, aki szerint többiekkel együttesen golyót érdemlek.
Az ilyen embereknek többnyire dagad a mellkasuk, hogy ismét találtak olyat, aki egyetért velük, hogy a homoszexualitás mennyire elítélendő, már-már betegség. Persze ilyen emberrel megmarad a "köszönő-kapcsolat". Gondolom mindenki tudja miért.
Gyerekvállalás. Hmm..
Érdekes, kacifántos téma. Nos, egy gyerek nem lesz szerencsétlen, mert egynemű pár nevelné fel. Meg kell nézni, hogy olyan országokban, ahol melegek is fogadhatnak örökbe a gyermek ugyanúgy nő fel, mint azok, akiknek ellentétes nemű szüleik vannak, s ugyanolyan arányban is lesznek melegek, mint heteró szülők gyermekei.
Minden melegnek - aki alapból nem meddő - lehet gyermeke. Természetesen úton. Az örökbefogadás kizárva, de ez az út teljesen járható. Viszont a kérdés az, hogy érdemes-e?
Hisz a mai társadalom szinte bárkit kirekeszthetnek, s ehhez nem szükséges szexuális másság, vagy az, hogy milyenek az egyén szülei (bár ezek is előfordulnak, tény). Ha kicsit kövérebb vagy, ha kicsit csúnyább vagy, ha kicsit ügyetlenebb vagy, mint a többség, máris fenn áll a veszély annak, hogy kiközösítenek, bántani fognak.
Középiskolában is mindig rácsodálkoztam, hogy milyen érdektelen dolgok miatt váltak egyesek közutálat célpontjává.
És hiába is próbálnak egyesek kézzel lábbal hadakozni: nem a meleg szülők gyerekeit kell leszegényezni, hanem azokat, akik azt mondják rá, hogy szegény. A korlátolt emberek teszik tönkre társaikat. Csak ugye ehhez kellene némi tolerancia és intelligencia, hogy ezt belássák.
Egyébként válaszolva a kérdésedre: hogy működik?
Általában a leszbikus pár kiválaszt egy neki tetsző meleg férfit (vagy férfi ismerőst, bár utóbbit hanyagolják, mert ugye egy homofób országban egy heteró férfi lazán elveheti a leszbikus pártól a gyermeket), aki teherbe ejti az egyik nőt. S onnantól kezdve a gyermeknek két anyukája van. A legtöbb férfi ugyanúgy részt vesz a gyereknevelésben, mint heteró társaik.
Egyébként én sem mondtam le teljesen erről, hisz leszbikus ismerősömmel erről beszélgettünk. Én elmondtam neki, ha elérjük azt a kort, s tényleg lesz stabil kapcsolata, akkor ha gondolja belemegyek ebbe. De kizárólag csak úgy, ha ők nevelik fel, velük tölt több időt, tehát az én részem ebből kevés lesz. Ennek pedig egyszerűbb oka van: a leszbikus helyzete egy fokkal jobb, hisz őket nem fenyegeti az a veszély, hogy egy heteró férfiakból álló csoport pl. agyonveri.
24/F
Köszönöm az értelmes válaszokat. Aki a véleményét írta le - legyen az bármilyen - annak ment a felfele értékelés.
De azt nem értem, miért kell vitatkozni, véleményt kértem, és nem egymás ócsárlását, tudjátok ez a szomorú.
És most az én véleményem:
Az, hogy milyen családmodellt lát a gyerek, valóban nagyon fontos, egész életre kihathat.
De korántsem ez az egyetlen. Én hetero szülök gyermeke vagyok, családmodellünk mondhatni "normális" volt. Nem voltak pohártörö veszekedések, családon belüli eröszak, még csak lelki terror sem. Az anyamodellem erös volt, az apamodellem eleinte igen, majd egyre kevésbé.
És lásd, homoszexuális lettem.
Nem minden a családmodellen múlik. Szerintem ha egyneműek a szülök, és a gyerek elött ez ügyesen, értelmesen, nyíltan, mindig a gyermek szintjéhez megfelelöen van megbeszélve (és itt a megbeszélésen van a hangsúly), és szeretö, gondoskodó, nevelö caládban nö fel, az sokkal kisebb törést tud okozni, mint akár egy olyan látszatcsalád, amilyen az enyém volt.
Persze, a gyermeket biztosan fogják érni bántó szavak emiatt. De a gyermeket érik bántó szavak amiatt is, ha az apukája nem él vele (mert meghalt, elhagyta öket), ha az apa/anya alkoholista, beteg (lásd milyen kegyetlenek a gyerekek), ha a gyerek nem szép, nem ügyes, nem okos. És ha véletlen a gyerek szép, okos, ügyes, családja teljesen rendben, akkor is érik támadások, a semmiért kiközösíthetik.
Szerintem meg kell tanulni ezeket a helyzeteket kezelni mind a szülöknek, mind a gyerekeknek.
12.35:szóval úgy gondolod,hohgy mivel egy alkoholista apának szär a gyerekének lenni,akkor a te gyerekednek is eltolhatod az életét?
Na gratula.
Ne forgasd ki a szavaimat légyszíves. Természetesen nem azt mondom, hogy ha másnak szar, legyen az én gyerekemnek is.
Pusztán arra próbáltam rávilágítani, hogy egy gyereket kiközösíthetnek tulajdonképpen bármiért, akár INDOK NÉLKÜL is.
Szerintem nem ez a döntö, hanem hogy a családtól mit kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!