Itthon vagyok gyesen. Hogy mondjam meg a családomnak, hogy ne jöjjenek ilyen sűrűn??
Biztos mi vagyunk a bunkók, de nekem és a férjemnek nagyon sok az, hogy heti öt napon Itt ül valaki. Itthon vagyok gyesen az 1 éves kislányommal. Heti kétszer jön az anyósom két órát, Anyu meg a nevelőapám is egy héten általában kétszer jönnek, Attól függ hogy dolgoznak, de egyszer biztos, minden vasárnap. Apu és az élettársa szintén minden szombaton jönnek délután, és újabban a nővérem is elkezdte a párjával és a kislányával, hogy ők is minden vasárnap eljönnek. Az a baj, hogy egyszerűen nem állunk ki másból, mint vendégseregből, folyton rendet rakni, ami egy pici mellett egész napos meló, ki se állok így másból, megkínálni őket valamivel...
De leginkább az a baj, hogy a kislány még összevissza alszik, hol egyszer, hol kétszer, folyton nyűgös. Egyszerűen nem tudom összeegyeztetni azzal, hogy folyamatosan Itt ül valaki.
Minket már nagyon zavar, férjem egész héten dolgozik, segít, pihenne ő is, de nem tudom hogy mondjam ezt meg nekik, úgy hogy ne bántsam meg őket...
Julcsi, de jó, hogy itt vagytok! Vigyáznál úgy 2 órát a gyerekre, amíg én elmegyek bevásárolni?
Vagy a kezébe adod a krumplit, hogy pucolja meg. Esetleg a felmosóvödröt.
Mindenki azt hiszi, hogy csak ő jön egyedül vendégségbe, úgy igazából bele sem gondolnak, hogy neked rajtuk kívül más vendéged is van.
Ezt bizony el kell mondani, hogy megértsék.
És mi lenne, ha fordítanátok a dolgon? Ne jöjjön senki. Majd ti meglátogatjátok őket. Sokkal könnyebben találsz időt arra, hogy elmenj a gyerekkel hozzájuk, és addig maradsz, ameddig te akarod.
Ja, és nem kell vendégként fogadni, nem kell megkínálgatni, kávét főzni, stb. mondd hogy maradhat nyugodtan, de ne haragudjon, de te csinálod közben a dolgodat. (főzés, mosás, takarítás, akármi...)
Mi a barátnőmnél voltunk így sokszor egymásnál, és megbeszéltük, hogy ez nem olyan vendégség, mindenki csinálja a saját dolgát, nincs sértődés, közben is lehet beszélgetni. Nálunk ez bevált.
Családtagnál még jobban lehet alkalmazni.
En nekem amikor elegem lett, hogy hivatlanul jött mindig a férjem családja(amugy is energiavámpirok)bementem a szobába és ugy tettem,mintha aludnék.A férjemre hagytam õket, szolgálja ki õket ahogyan akarja.Nem is maradtak sokáig,amikor elmentek jelezték az elégedetlenségüket, mert alaposan bevágták az ajtót.
Most már ritkábban jönnek, szerettem õket,de nagyon pimaszok és mindenbe belekötnek és a végén én maradtam mindig sirni a férjemet nem érdekelve.
2 telefonhívás:
Szia, Mari. Szeretnélek megkérni, hogy anyuval együtt gyertek át, és csak 2 hetente, mert nincs elég időm magamra.
Szia, Anya. Szeretnélek megkérni, hogy a Mariékkal együtt gyertek át, és csak 2 hetente, mert nincs elég időm magamra.
Vagy kevesebb súrlódással, minden 2. héten:
Sajnos ma nem alkalmas, de jövőhéten várlak titeket szeretettel.
14
Hidd el hogy lehet sok a szeretteinkből is. Ha átjáróház lesz. Átjön anyum, elmegy beugrik apum , közben jön a férjem tesója. És még nem jött a nagymamája. Soroljam? Szeretem őket de nem mindig vagyok rájuk hangolódva úgy hogy nekik nagyon sok a szabadidejük. Ha unatkoznak átnéznek. Mi dolgozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!