Azok a családok, akikre azt mondják, hogy prolik, milyenek?
Ne keverd!
Nem valami földműves kurtanemesekről volt szó, hanem arisztokratákról, akik grófok, hercegek.
Még csak nem is bárókról, mert azt a címet pénzért is lehetett venni, lásd: Weiss Manfréd.
Attól meg, hogy a te apukád nem tud leírni helyesen egy mondatot, még nem lesz proli. Ahogy korosodik az ember, egyeseknek romlik a helyesírásuk, ahogy nekem is, pedig anno helyesírási versenyeket nyertem.
Én is úgy gondolom, hogy a úrnak és prolinak/parasztnak születni kell, lehet egy arisztokrata akármilyen félresikerült életű, proli soha nem lesz belőle.
" lehet egy arisztokrata akármilyen félresikerült életű, proli soha nem lesz belőle."
10PONTOS!
konkrétan mire gondolsz????
Amúgy nem vagy tisztában a proli jelentésével. go to #1
Én nem tudom miről beszélsz, de a hasonlatod nem kissé sántít!
Nem hiszem, hogy a prolikra jellemző mentalitás lenne, hogy orosz ruletten vesztik el az életüket. :):):)
Egyébként miről beszélsz?
Esterházy Bálint József
részt vett az 1743. június 27-i dettingeni csatában, ahol kilőtték alóla a lovát. Bajtársai holtnak vélték, és a csatatéren hagyták. Csak órák múlva tapasztalták a 38 éves tisztnél az élet jeleit a sebesültszedők. Sebesülései és a napszúrás következményeként néhány nap múlva elhalálozott. Helytállásáért elnyerte a Szent Lajos-rendet és a brigadérosi kinevezést, amelyet már nem tudott átvenni.
"magasabb társadalmi osztályok" a what?
Mi van? Osztály? What? Jó hogy nem mindjárt földesurat írsz?
Mielőtt leprolizol, életemben kb 1000 minőségi könyvet olvastam, főleg régebben. Szépirodalmat is.
De most valahogy szerintem zavar van. 21. század és társadalmi osztály??
Bakker, egy darab XVIII. századbeli példa alapján extrapolálsz...????
A Jelenről volt szó, nem a történelemről....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!