Azok a családok, akikre azt mondják, hogy prolik, milyenek?
30: persze, igazad van - de azért a prolik egy részére is nagyon jellemző... Politikai téren (közbeszéd) mindenképpen!
Elolvas pár - a preferneciáinak megfelelő - cikket, és azt hiszi, hogy mindent tud. :-D
#25:
Miért, elszegényedett, vagy esetleg megbukott arisztokrata családok nem léteznek szerinted?
Egyébként ki mondott olyat, hogy verőembernek áll be?
Szimplán annyit mondtam, hogy mondjuk szégyentelenül vereti az Instán.
36: mondj egy konkrét példát!
Az én környezetemben nincs ilyen - és el sem tudom képzelni!
Még a legvadabb szocializmusban is, amikor midnent elvettek tőlük, mélyen képzettségen és rangon aluli munkába kényszerítették őket, stb. stb. - akkor is megőrizték a méltóságukat.
A méltóság és az arisztokrata intellektuális színvonal megtartása külön dolog szerintem.
A saját családom jó példa erre. Vas megyei nemes család volt az 1600-as években, most meg apukám alig tud leírni helyesen egy mondatot. Tesómmal vagyunk a “család reménysége”, mert egyetemen tanulunk. Szerintem sok az ilyen dzsentri család. Lehet, hogy nem egy Esterházy dinasztiáról van szó, de szerintem ez még mindig létező jelenség. Nemcsak abból lehet proli, akinek jobbágyok voltak az ősei generációkra visszamenőleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!