Csak sírok! 14 éves öcsém kiderült, hogy gázt szív régóta! Mit tegyünk?!
Az a baj, hogy amennyiben nem hagyja abba a gáz szívását/szipuzást, stb., akkor nemsokára arra a szintre jut, hogy nem is lesz képes tanulni rendesen, teljesen le fog butulni. Természetesen a fizikai képeségei is jelentősem csökkenni fognak. Kellene valaki, aki szót tud vele érteni, de leginkább neki kellene megértenie, hogy mi áll vagy bukik azon, hogy abbahagyja-e :S
19:34
Szia!
Nem egy egyszerű pszichológusra van szükségetek, hanem valóban olyan emberre, aki szenvedélybetegekkel foglalkozik.
pl: [link]
Szociális munka szakra járok és itt találkoztam az intézmény munkjával. Úgy gondolom, hogy itt nagyon jó szakemberek vannak.
Esetleg drogambulanciákat tudok ajánlani.
Elsőre azonban azt ajánlom, hogy Te keresd fel őket és beszélgess el velük a problémáról, hogy ők mit tanácsolnak mit csinljatok. Itt igazi sznvedélybetegekre specializlódott szakemberek dolgoznak, akik ismerik a függők lelkivilágát. Ha oda egyből beráncigálod az Öcsédet, szerintem nem fogsz eredményt elérni.
Sok sikert és kitartást kívánok!
Kövezzetek meg de én a 15éves öcséémel -1évvel fiatalabb nálam- ezt csináltam:
Elkezdett betegeskedni is már, és egy gyenge pillanatomban neki löktem a falnak, és elkezdtem neki mondani, h "én komolyan leszarom, h te mibe döglesz meg, meg h hogyan kúrod el az életed, de legalább anyára gondolj", adtam neki az arcára apám helyett egy emberieset.
Pár héttel később jött, h sajnálja, meg h átgondolta a dolgokat stb... és már nem csinálja.
Kicsit agresszív megoldás, de ha ez használt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!