Akiknek a csaladja nem tud segiteni lakas/haz vasarlasban, hogy lesz egyszer sajatotok?Kulfold? Hitel?
Csak kivancsi vagyok.
En nagyon szerencses vagyok, huszonevesen anyukam segitsege altal rendelkezek egy sajat kis hazzal, egy telken veluk, de megis sajat, hamarosan bekoltozok.
Jelenleg alberletben lakok, ez kb minden penzt elvisz. Fogalmam sincs, hogy lenne valaha is sajat lakreszem, ha nem kapnek segitseget. Pedig csak egy gyerekem van, diplomas ferjem, mindketten beszelunk mas nyelvet stb. De megis lehetetlen lenne egy akarcsak kis lakasra is osszesporolni itthon, onerore is sok evre lenne szukseg.
A jelenlegi szembeszomszedaim 2 idos neni, es ok is alberletben laknak, ez olyan szomoru...
42
A gyerkocomnek rakok felre penzt amikor csak tudok. Egyelore az alberlet miatt nyilvan nem tudok olyan sokat, de ha nehany honap mulva mar albit fizetni nem kell, eleg jol fogok tudni felrerakni neki, foleg ha majd dolgozni is visszamegyek.
Ha csak havi 20-at is raknek felre, az tobb mint 4millio forint 18 eves koraig.
Egy onerore valoszinusitem, hogy eleg lesz neki a felrerakott penz.
De egyebkent a kis hazam 2 szintes, barmeddig ellakhat fent, sot akar kulon bejaratu lakressze is alakithato, ha majd ugy dont maradna. Illetve, ha en egyszer nem leszek, nyilvan orokli majd a hazat is, ami most 10 eves, tehat nem egy kokorban epult ingatlanrol beszelunk, illetve egy viszonylag nagy (100+ negyzetmeteres) haz fog iden epulni meg oda, tehat neki ha Isten is megsegit minket eleg patika eletkorulmenyei lesznek. Egy kisteso meg jonni fog remelem, de ugy gondolom ketten is boven el lehet osztozni majd ezeken. Sot meg ha a tesomnak is lesznek esetleg egyszer gyerekei, akkor sem kell majd szukolkodniuk. :)
Mi jo csalad vagyunk nagyon, nem lesz problema ebbol.
43
Akkor te nagyon szerencses vagy, hogy a GYEDed is volt vagy 250ezer, hisz azt irod neked aztan sose ment el 40% alberletre a jovedelmedbol.:) Ugyes!
Persze, hogy rosszindulat volt, hisz en biztos nem kertem tanacsot a gyermekem nevelesevel kapcsolatban!:)
Megegyszer leirom az egyetlen siros te vagy, aki csak okoskodik meg okoskodik. Sajnalom ha te 6 honaposan bolcsodebe adtad a gyereked, en nem fogom az fix, soha tobbet nem lesz alkalmam ennyi idot vele tolteni, ennyi mindent megtanitani neki, sose vennem el magunktol ezt az idot. Dehat termeszetesen nem tartozok magyarazattal neked!:)
Te gyerek mellett egyedul osszesporoltal onerore, mikozben albiban laktatok, es meg a fizud tobb, mint 60%-a
a is mindig megmaradt. ja persze:)))))))
Kérdező, és nem érzed gáznak, hogy neked adtak a feneked alá egy lakást, te meg "maaajd" teszel félre később a sajátodnak, majd lesz egy kis tőkéje esetleg, majd még ezen is ketten osztoznak?
Annyira bírom az ilyen szülőket, akiknek a saját szüleik megoldják a lakhatási, de ők már nem törekednek ugyanerre a saját gyereküknél...
Lehettek bármilyen jó család, hidd el, a te gyerekednek is eszébe jut majd az albérletben lakva, hogy az anyja elfogadta a szülők segítségét, de nem adta tovább...
Hat, a ‘betervezett gyermekvallalasrol’ nem csak en, de meg a google de hallott!😀
Tervezettrol mar esetleg, es valoban nem terveztem a babat, de gondoltam 2 diploma a ferjemnek, nekem szakma+ erettsegi, azert talan belefer egy baba:))
Amugy bocsi, de tenyleg nem tudom elhinni amit irsz, mire onerore az ember egyedul osszegyujt egy alberletben penzt, hat az jo par ev, utana meg felveszi az ember a hitelt 10-15 evre, kifizeti es utana szul (hisz nyilvan nem GYEDbol fizetted a hitelt ugy, hogy tobb mint 60% megmaradt, meg azt is irod neked mar minden kesz volt a szulesnel, tehat hitelmentes haz stb)
Szoval akkor megha 18 evesen is te mar hazra gyujtottel, plusz 10-15 ev hitel, akkor kb 45 evesen szultel, irod, hogy idosebb a gyereked mint az enyem, akkor most minimum vagy vagy 50eves egy mondjuk 5 eves gyerekkel. Igy van?😀
En inkabb leszek 40 eves mikor kozepsuliba megy majd, mint nyugdijas, de ez mar csak az en velemenyem, illetvr 40+ evesen szulni, mar tok sok kockazata van sajnos, betegsegek stb, en be se mernem vallalni igazabol.
Ugyhogy koszonom inkabb szulok a ‘semmire’ 25 evesen, aztan majd alakulnak aprankent a dolgok, mint kesz hazba 45 evesen, aztan vagy egeszseges lesz a baba, vagy nem!:)
De szerencsere most 26 vagyok baba is van, sajat haz is tehat nem nagyon kell erolkodnom, meg szerencsere nem kell varnom 20 evet se,gy lejarjon a hitelem, es johessen a kisteso te kis kotekedos.:))
47
Dehogy erzem gaznak!:))
Jajj de sok az irigy itt😁
Nem majd teszek felre a gyerekemnek, mar most is teszek, es a hazban barmeddig maradhat, mar irtam, nem is muszaj elkoltoznie onnan ha nem akar:) Boven van hely.
Bocsi nem erzem magam gaznak, mert adok a gyerkocomnek majd 4-5milliot, ha 18 lesz!:D
Ki nem adta tovabb? Miert vagy ilyen kis buta? :)
Leirtam milliokat fogok adni neki, ami onerore fixen eleg, sosem fog alberletben lakni, illetve a haz eleg nagy ahhoz, hogy o a felso szinten akar ott is maradjon felnottkent is!:)
Persze, biztos minden vágyuk az lesz, hogy ott lakjanak páros túl egymás hegyén-hátán még a testvérrel is az emeleten ;)
Mi lesz 20 év múlva 4 millió? Annyi, mint most 400 ezer, önerőnek semmihez nem lesz elég...
Ha te komplett házat kapsz, akkor azt kellene tovább adnak, nem azt, hogy lakhatnak majd sok ad magukkal az emeleten...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!