Akiknek a csaladja nem tud segiteni lakas/haz vasarlasban,
hogy lesz egyszer sajatotok?Kulfold? Hitel?
Figyelt kérdés
Csak kivancsi vagyok.
En nagyon szerencses vagyok, huszonevesen anyukam segitsege altal rendelkezek egy sajat kis hazzal, egy telken veluk, de megis sajat, hamarosan bekoltozok.
Jelenleg alberletben lakok, ez kb minden penzt elvisz. Fogalmam sincs, hogy lenne valaha is sajat lakreszem, ha nem kapnek segitseget. Pedig csak egy gyerekem van, diplomas ferjem, mindketten beszelunk mas nyelvet stb. De megis lehetetlen lenne egy akarcsak kis lakasra is osszesporolni itthon, onerore is sok evre lenne szukseg.
A jelenlegi szembeszomszedaim 2 idos neni, es ok is alberletben laknak, ez olyan szomoru...
Sehogy nem lesz, max majd ha vén szemét szüleim elhullanak, de akkora már 60 év körül leszek kb, és akkor majd fejenként 3 Budapesti lakás fog jutni, nyugdijra jó lesz.
Addig is gyüjtöm a tökét de az biztos hogy hitelre nem veszem és a tökeforgatás mint extra bevétel nekem fontosabb mint a saját ingatlan. Ha elkölteném pár év múlva lenne egy panellyukam és semmi pénz, ez úgy sehogysem elfogadható
2020. dec. 31. 18:47
12/64 anonim válasza:
Kiküldetésben melózok 5 éve Németországban.10 másik magyarral lakok egy régi szállón.Nyilván nem egy fullos életminőség,de jobb ötletem nincs,hogy mit csináljak.Nagyon takarékon élek,így félretettem már közel 20 M-t.Igazából az van,hogy fölfogtam,hogy vagy ezt csinálom vagy mehetek nagyjából hajléktalannak mert ha anyám majd meghal,öcsémmel ketten öröklünk majd tőle egy romos vidéki házat Heves megyében.Világ csórója voltam fiatalon,én már a jelenlegi helyzetemet is tudom értékelni,nem vágyok BMW-re,meg ilyenekre.Venni akarok egy kecót Egerben vagy Gyöngyösön hitel nélkül,meg legyen pénzem gitárhúrra meg horgászengedélyre,én ennyivel már kiegyezek az életben.
2020. dec. 31. 18:50
13/64 anonim válasza:
Külföldön nem ennyire fixa idea a saját lakás, nagyon jól megvannak albérletben a nyitott szektorban és a szociálisan is. A tulaj fizeti a felújítást, a karbantartást, ő is intézi ezeket, a világon semmi gondja a lakónak, csak bejelenti, hogy x a probléma és már intézik is.
2020. dec. 31. 18:54
14/64 anonim válasza:
Külföldön azért nem fix idea a saját mert még 50 évre eladósodva sem tudnak venni egy városban a polgárok....Marad a rabszolgaság
2020. dec. 31. 18:55
15/64 anonim válasza:
Ha itthon lennének normális bérlakások, nem csak átmenetileg üres lakások, amit feketén kiadnak, én szívesebben béreltem volna életem végéig, közben tudtam volna félretenni idős koromra. Így végül egyedülálló nőként, albérletben spóroltam össze az önerőt, most 35 évesen vettem hitelre házat, minden segítség ( szülő vagy örökség stb) nélkül.
Lakást bérelni akkor jó, ha otthon erezheti magát benne az ember, és nem a berbeadó engedélyéhez kötött pl. egy kisállat tartása, vagy kisebb változtatasok.
2020. dec. 31. 19:06
16/64 anonim válasza:
Hitel. 10 millioert vettunk hazat, az onero felet en, a felet szuleim adtak.
2020. dec. 31. 19:44
17/64 anonim válasza:
Sehogy mert én hitelt nem veszek fel soha. Külföldön amúgy nem olyan nagy dolog az élethosszig bérlés, nálunk viszont elég lenézett. Sőt sok bérbeadós hirdetés kiemeli, hogy fiatalokat várnak.
2020. dec. 31. 19:46
18/64 anonim válasza:
hitel
2020. dec. 31. 20:16
19/64 anonim válasza:
Mi a párommal 6 évet lehúztunk munka miatt külföldön és fizetésünk nagyrészét a házunkra tettük félre, redukáltuk a kiadásainkat is azokban az években. Összejött, viszont a terveink változtak, és úgy vagyunk vele, hogy inkább legyen akár egy pici albérletünk a kedvenc amerikai városunkban, mint egy nagy saját házunk itt Magyarországon.
2020. dec. 31. 20:42
20/64 anonim válasza:
En meg inkabb hitelt veszek fel minthogy egy vadidegen zsebebe tomjem a milliokat. Na aztan annak tenyleg semmi ertelme
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!