Akiknek a csaladja nem tud segiteni lakas/haz vasarlasban, hogy lesz egyszer sajatotok?Kulfold? Hitel?
Csak kivancsi vagyok.
En nagyon szerencses vagyok, huszonevesen anyukam segitsege altal rendelkezek egy sajat kis hazzal, egy telken veluk, de megis sajat, hamarosan bekoltozok.
Jelenleg alberletben lakok, ez kb minden penzt elvisz. Fogalmam sincs, hogy lenne valaha is sajat lakreszem, ha nem kapnek segitseget. Pedig csak egy gyerekem van, diplomas ferjem, mindketten beszelunk mas nyelvet stb. De megis lehetetlen lenne egy akarcsak kis lakasra is osszesporolni itthon, onerore is sok evre lenne szukseg.
A jelenlegi szembeszomszedaim 2 idos neni, es ok is alberletben laknak, ez olyan szomoru...
Én albérletben vagyok.
Az egyetem után anyám megmondta, hogy a család tulajdonában lévő lakás az öcsémnek kell, ha majd megnősül, mert tőle unokákra számíthat, úgyhogy én tudtam, hogy nekem arra felesleges spekulálni.
Egy darabig szolgálati lakásokban voltam, de ráuntam, hogy ha kirúgtak a munkahelyről, akkor (logikusan) egy héten belül el kellett hagyni a lakást is,
ezért most már tizenpár éve albérletbe költöztem.
Igaz, hogy nem olcsó, de nincs más alternatíva. (Kivéve, ha anyám meg találna halni, de arra várni morbid volna.)
Szép is, kellemes is, egyedül pont elférek benne, macskát szabad tartanom, a főbérlő rendes, és éppenhogy ki tudom fizetni a tanári fizetésből. Sokkal rosszabb albérletben is laktam már, tényleg... meggyőződésem, hogy nagy mázi kell kifogni egy ehhez hasonló, jobb helyet.
Szomorúnak semmiképpen sem mondanám a helyzetet. Én nagyon hálás vagyok, hogy egyedül fent tudok tartani egy kis lakást, és egyébként is, minek nekem saját lakás, nincs kire hagyjam.
Itt, a társasházban majdnem mindenki albérlő, már régóta, idősek és fiatalok is. Jó kis társadalomrajz arról, hogy mire számíthat az ember támogatás nélkül. Viszont nem érzem magam különcnek sem ;) Barátaim mondják, hogy külföldön, Ausztriában, Németországban, Amerikában ez rendes dolognak számít, albérletben lakni.
Nem tudom, igaz-e, de nem vagyok elkeseredve a helyzetem miatt.
1
A baba elott en is dolgoztam mar jo par eve, megis az alberlet elveszi a kettonk jovedelme 40%-at kb. Igy nehez sporolni. Pont ezert voltam kivancsi sajat tapasztalatokra, nem egy E/3-as velemenyre.
2
Ez jo kis otlet.:)
3
Ne legyel rosszindulatu, egyszer biztos neked is meglesz az a sajat kishaz, vagy ha mar megvan, akkor foleg ne, orulj, hogy mas is boldog! Boldog uj evet kedves.:)
4-5-10
Sok sikert nektek!:)
6
En nem ertek az engedelyekhez, de a munkajukbol kifolyolag 110%, hogy minden hivatalosan zajlik.😁
7
De legalabb nem kell alberletet fizetni, ez tok jo igy is.:)
8
En nem nezem le egyaltalan aki albiban lakik, soot! Dehogy! Egyszeruen csak megfizethetetlen sajnos (pontosabban megfizetheto, de mellette nehez jobb szinvonalon biztositani az eletkorulemenyeket szerintem) illetve elkeserito, hogy minden evben minimum millios osszeg elmegy egy olyan lakasra, ami sajnos sose lesz a tied, szinte barmikor felmondhatjak a szerzodest stb.
9
Gratulalok, nagyon ugyesek vagytok, biztos nagyon szep kis hazatok lett.😊
11
A ven szemet szuleid, ha 3 pesti ingatlant rad fognak hagyni, azert megsem olyan szemetek talan.
12
Nagyon jo tervek, jo sokat tudtal felretenni, gratulalok!😊
13
Tudom, laknak rokonaim Angliaban, ahol szinten ‘nagy divat’ az alberlet, csak szamomra az nem jelenti a biztonsagot. (Eletvitelszeruen nem eltem kint, csak latogatoban voltam ketszer, persze lehet, ha kint elnek nem a magyar viszonyokat vennem alapul, es mashogy gondolnam)
15
Gratulalok az elert eredmenyedhez!:)
16
Gratulalok, a hitel altalaban meg mindig olcsobb, mint az alberlet havonta, es az ingatlan egyszer teljesen a tied lesz legalabb.:)
17
Ertem, pedig a hitel meg mindig kevesebb, mint egy albi. De persze te tudod!
20
Igen, en is igy gondolom mint mar irtam is, a hitelre vett lakas egyszer sajat lesz, senki se dobhat ki onnan soha, ugy ujitod, rendezed be, ahogy csak szeretned, es nem utolso sorban meg kevesebbet is fizetsz erte havonta, mint egy alberletre.
21
Jajj, de jo!
Hat igen, a csaladi segitseg nagy kincs.
22
Jajj, nagyon jo lehet, ugyes vagy nagyon.
Egy tanya, kis toval, allatokkal, egy alomnak kepzelem.:)
23
Megertelek teljesen, en is imadok vasarolni, jo lenne ha sose kene kb arakat neznem!😁
24
Lehet, hogy valami kis faluban Debrecen kornyeken!:)
25
Gratulalok!:)
26
Hat persze, hogy buszke lehetsz magadra, egyedul alberletet fizetni huzos lehet. Szamomra picit megis szomoru, hogy tanari fizetesbol az ember nem vehet maganak ‘siman’ egy lakast.
Debrecen környékén 20 millióért szép házat? :D Persze, max. 1+2-es panelt valamelyik régi lakótelepen, ha kifogjátok...
Vagy teljesen felújítani Kádár-kockát, amire még 20 milliót rá kell költeni.
De komolyan, linkelni már egy ilyen szép házat 20 millióért, légyszi, megyek és megveszem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!