Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám titokban hozzá ment egy...

Anyám titokban hozzá ment egy arab férfihoz. Tehetünk érte valamit még?

Figyelt kérdés
Sajnos épp ma este derült ki a dolog, és szinte sokkos vagyok. Már 6 éve, hogy egy arab mocsok facebookon elkezdett neki szépeket írogatni, és ez addig fajult, hogy el is váltak apámmal, velem és a testvéremmel is alig tartja a kapcsolatot, teljesen elvette az eszét ez a férfi. Eladta a családi házunkat, hogy Tunéziában találkozgasson vele évi pár alkalommal, amikor nem tudják megoldani akkor pedig hónapokig telefonon tartják a kapcsolatot. Teljesen véletlenül látta meg ma a húgom egy hivatalos papíron, hogy arab vezetékneve van, egyébként el sem mondta volna nekünk szerintem soha. Nem mond semmit, csak bőgött egész este, hogy ő nagyon szerelmes és mi ezt sose fogjuk megérteni. A fickó nincs az országban ez 100%, de semmit sem tudunk ezen kívül. Eszméletlen ocsmány dolgokat csinált vele, többször is bántalmazta, ennek ellenére hozzáment, gondolom azért, hogy bejöhessen az országba, de ez úgy tűnik nem sikerült. Mit tehetnénk? Már így is több millió forinttal lehúzta, így hogy hozzáment milyen jogai vannak annak a mocsoknak? Érdemes lenne felkeresni egy ügyvédet? Anyám szörnyen naív volt mindig is, bármit meg tehet vele és nagyon aggódom érte. Ha valaki tud bármilyen hasznos infót ezzel kapcsolatban, minden segítséget szivesen fogadok!
2020. dec. 24. 21:39
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Draga kérdező! Ha anyád olyan hulye, higy évi pár alkalommal Tuneziaba utazi,, hogy ott a pasj bantalmazza, akkor meg is erdelmi.
2020. dec. 25. 10:47
 22/39 anonim ***** válasza:
77%
21-es, teljesen igazad van:DD
2020. dec. 25. 11:25
 23/39 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem írtam, hogy ne érdemelné meg a butasága miatt, de az anyukám és sajnálom, mert sosem tudott racionálisan gondolkozni. Illetve félek, hogy mit fog vele tenni, ha bejöhet az országba és együtt fog vele élni, mert még kiszolgáltatottabb lesz.
2020. dec. 25. 11:36
 24/39 anonim ***** válasza:
63%
Akkornis az o dolga, kerdezo. Neki így jó.
2020. dec. 25. 11:38
 25/39 anonim ***** válasza:
44%
Neki így pont nem jó, a naivságának a foglya.
2020. dec. 25. 14:59
 26/39 anonim ***** válasza:
75%

25!

Milyen naivság? Kimegy a faxihoz Tunéziába, az jól elveri, hazajön, majd x idő múlva megy megint. Nincs itt naivság. Max mazochizmus van

2020. dec. 25. 15:24
 27/39 anonim ***** válasza:
20%
Persze, ez így teljesen rendben van, nem is tudom, hogy juthatott eszembe bármi is azon kívül, hogy SZERETET és ELFOGADÁS!
2020. dec. 25. 17:16
 28/39 anonim ***** válasza:
12%

27!

Felnőtt emberről van szó, akinek már a gyerekek is felnőttek, ergo nem egy 16 éves kislány a történet főszereplője. Mint felnőtt nő, jó ha van azt csinálnia az életével, amit ő akar. Neki ezek szerint ez a jó. Valóban ezt csak elfogadni lehet és valóban szeretni "kell", hiszen mégiscsak a szülőjéről van szó. Ha segítséget kér, akkor kell segíteni. Addig meg az ő dolga.

2020. dec. 25. 18:54
 29/39 anonim ***** válasza:
85%

27-es:

Azzal h ezt a helyzetet elfogadni és szeretni "KELL", azzal nem értek egyet. Oké, hogy felnőtt emberről van szó, de a család azért van, hogy segítsenek egymáson. Gondolom az édesanya nem a bántalmazás részét élvezi a kapcsolatnak, hanem azt, hogy egy új, egzotikus férfival kezdhet új életet, és élvezi, hogy végre valaki ismét érdeklődik iránta. Talán azért is nem ismeri be, hogy baj van, mert ezáltal rájönne, hogy a férfi sosem szerette viszont, csak kihasználta őt. A bántalmazó kapcsolatokban (legyen szó fizikai vagy lelki bántalmazásról) sem azért marad benne a felnőtt ember, mert annyira szereti, ha megverik. De ezek szerint akkor ők is megérdemlik, amit kapnak, ugye? Mert szerintem nem. A kérdező viszont szerintem annyit tehet, hogy felveszi egy jogásszal vagy ügyvéddel a kapcsolatot, hogy mit lehet jogilag lépni ilyen helyzetekben, ha már az édesanyját nem lehet jobb belátásra bírni. Viszont erőszakkal sajnos senkin nem lehet segíteni. De előbb-utóbb az édesanya is rá fog jönni erre, csak a saját kárán.

2020. dec. 25. 19:06
 30/39 anonim ***** válasza:
72%

Akkor fogadd el, hogy én így látom. Vagy fogadd el, ha esetleg a 18 éves gyereked túladagolja a heroint, mert ő így akarta, és neked "semmi közöd" az ő felnőtt életéhez. Sőt, azt is elfogadhatod, hogy szerintem a Föld lapos, elvégre felnőtt ember azt hisz, amit akar. Vagy, fogadd el, hogy én >szeretek< a kertedbe szarni, hiszen ebbe is ott van az a csodálatos szeretet, hát nem látod, hogy milyen jó ember vagyok?

2020. dec. 25. 19:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!