Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem akarok segíteni a nővéremn...

Nem akarok segíteni a nővéremnek a gyerekei körül, ezért miért vagyok önző? Nem inkább ő az?

Figyelt kérdés

Kezdi ellenem hangolni a családot, szerintem nem jogosan.

A sztori annyi, hogy van egy 2 évesük és egy 5 hónapos ikerpárjuk.

Régen, amíg csak a fiuk volt, mentem 2-3 hetente pár órát babázni, játszani vele, de ez tényleg havonta maximum két alkalom volt. Aztán amikor megszülettek a lányok, ő kezdett hívni, hogy menjek, de hetente 3-4 alkalommal is.

A távoktatásnak hála hamar letudtam a vizsgáimat, így szabad volt a nyaram. De egy idő után már szinte elvárta, hogy menjek hozzájuk és ha mondjuk mondtam, hogy nem, akkor számon kért, hogy miért, mi dolgom, nem is mondtam neki előző nap, hogy ma dolgom lesz?! Vagy volt, hogy spontán lementünk a barátomék nyaralójába és mondtam hogy én 2 hétig ott leszek, nem tudok menni, erre a válasz az volt, hogy "kösz, hogy szóltál róla".

Volt több dolog, ami nem esett túl jól, vagy én a helyükben máshogy csináltam volna. Pl. nekem tömegközlekedéssel min. 40 perc hozzájuk az út, hiába vannak városon belül. Mégsem ajánlotta fel soha sem ő, sem a férje, hogy este, sötétben már ne induljak el, elvisz valamelyikőjük autóval haza. Vagy segítettem a fürdetésnél, altatásnál és mondták, hogy maradjak már vacsorára, rendelünk valamit, majd simán elkérték a 2 ezer forintot tőlem... Nem nagy összeg, nem is mentünk tőle csődbe, de nekem fordított esetben eszembe sem jutna pár ezer forintokat elkérni valakitől, akit én marasztalok vacsorára, úgy, hogy előtte egész nap nekem segített, az én gyerekem után rohangált a 30 fokban.

Mondtam neki szeptemberben, hogy ne haragudjon, de nekem erre sem időm, sem energiám nincs és ha ennyire igényli a napi segítséget, vegyenek fel valakit 4 órába. Én ezzel le is zártam a témát, aztán ő elkezdett panaszkodni a szüleinknek, hogy nem is érti, én miért nem érek rá, amikor egyetemistaként időm, mint a tenger és minden órám online van, 9 előtt fel sem ébredek. Meg hogy neki ezzel én milyen jövedelem kiesést csinálok, mert ne tudjam meg, hogy mennyi egy bébiszitter óradíja...

Nem tudom tényleg, nincs gyerekem. De ha lenne is, inkább bébiszittert vennék fel, minthogy a családtagjaimat ugráltassam ingyen.

A nagyszüleinknek is jól kipanaszkodhatta magát, mert a nagyimmal telefonáltam és mondta, hogy béküljünk már ki, nem szabad családon belül ilyeneken vitázni, cserben hagyni a másikat.

2020. nov. 21. 20:55
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
99%

Szard le! Mondd neki, hogy ugráltassa az anyósát, az anyátokat, vagy a férje nővérét. Ha van neki. Vagy miért nem az apósát, vagy a férje fiútestvérét, ha van neki ugráltatja? Vagy apátokat?

Neked megvan a saját dolgod, vágj vissza neki azzal, hogy ő csinált eddig neked jövedelemkiesést, mikor vigyázhattál volna más gyerekére is pénzért, nem pedig ingyen az övére.

2020. nov. 21. 21:56
 22/38 anonim ***** válasza:
93%
Jajj ez tipikusan az a szituáció, amikor megszülik a "babót" a CSOK meg az instagram miatt (illetve manapság már kb hőstettnek számít gyereket szülni), aztán amikor már foglalkozni is kéne velük, az első adandó alkalommal lepasszolják. Az pedig, hogy az egész napos (és rendszeres) felügyeletért, egy vacsorát nem tudtak neked fizetni, atya ég :D Biztos nem mennék hozzájuk most egy darabig, utána is csak néha-néha családi látogatásként, nem pedig mint baby-sitter.
2020. nov. 21. 22:02
 23/38 anonim ***** válasza:
90%
18-as, nem a kisgyerekes anyukák, hanem egyes kisgyerekes anyukák.
2020. nov. 21. 22:30
 24/38 anonim ***** válasza:
99%
Szanalmas tesod van, o akart gyereket, nem neked szulte... kihasznal, mondj NEMET!
2020. nov. 21. 23:01
 25/38 Savlekotő ***** válasza:
100%
Minek szül az ilyen,a rokon nem bébycsősz..
2020. nov. 21. 23:44
 26/38 anonim ***** válasza:
71%
A sok CSOK-os jelentette a válaszom. 😂😂😂
2020. nov. 22. 06:08
 27/38 anonim ***** válasza:
99%

Magának és a férjének szülte a 3 gyereket nem neked.

Semmi esetre sem várhatja el, hogy pesztráld a gyerekeit, nonstop pláne nem.

Egyetelmista vagy, fiatal, önálló élettel, párral. Nem az a dolgod, hogy anyukát játsz vagy bébisittert.

És igen, elég gáz, hogy elkérték azt a 2000ft a kajára..

Ha a család is neki áll bacogatni nyugostan mond el, hogy nem neked lettek szülve maguknak. Nekik kell megoldani a családi dolgaikat, nem neked.

2020. nov. 22. 06:16
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha a nagyszülők ennyire a pártját fogják, akkor lehet beállni csicskának, ők már aztán csak ráérnek! Nem értem, milyen cserbenhagyásról beszélnek, hiszen se nem fizetett alkalmazott nem voltál, aki egyik napról a másikra mondott fel, sem egyéb. Semmi kötelezettséged a nővéred irányába, ő szállt el iszonyatosan azzal, hogy rád telepedett és kihasznált. Az meg, hogy még a kajába is elkérte a pénzt...nonszensz! Ha egész nap a plafont bámulnád az ágy tetején, neki akkor se lenne semmi köze hozzá! Amit ő elvárt tőled, az rabszolgamunka. Igazad van, fizessen meg egy babysittert, neked meg köszönje meg, hogy annyit segítettél, és még csak egy tányér ételt se kaptál tőle cserébe! És totál igaza van az egyik hozzászólónak: az ilyen esetében szokott az a klasszikus eset előfordulni, hogy visszasegíteni majd elfelejt, meg neki lesz jobb dolga is...

Ne foglalkozz vele, a családi kötelék nem azt jelenti, hogy a saját életed kárára a másik ingyen csicskája kell, hogy legyél.

2020. nov. 22. 07:17
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

A drága nagyit miért nem kérdezed meg, ha neki ideje mint a tenger, ugyan már miért nem megy babysitterkedni?

A család többi tagja "nem hagyja cserben" szegény nővéredet, csak te? Csak neked kellene ugrálnod, mikor nem a te gyerekeid. Nem neked lettek szülve?

2020. nov. 22. 08:03
 30/38 anonim ***** válasza:
91%

A kiskölykös szülők ilyenek, ha meg valaki nem asszisztál a "babóhoz", akkor fujtatnak.

Ugrálna neki akinek hat anyja van, kihasznál téged. Én megmondanám neki nyugodt szívvel, hogy a kutya se kérte hogy szülj 3 gyereket ha nem tudsz velük mit kezdeni, de én nem vagyok ingyen csicskájuk.

Ugráljanak nekik anyudék, az ő unokáik, lehet menni, futni hozzájuk.

2020. nov. 22. 09:11
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!