Miért kell lenézni azokat az embereket akiknek nincs diplomájuk?
Nekem párom apja, és tesója néz le engem, mert nem lesz diplomám... Anélkül nem vagyok ember, és szart sem érek... Blabla... Undorítóak, milyen szöveget levágnak néha... Csak azt nem értem, ha ennyire lenézik a kétkezi munkásokat, akkor minek esznek, hordanak ruhát, használnak bármit, amikor nem diplomások készítették, te jó ég, megfertőződnek!
Tegyük hozzá, hogy az apjának doktorija is van és már 5 éve munkanélküli...
Mi mérnökként jártunk ablakszigetelni másodállásban és ha kérdeztek, hogy hol dolgozunk főállásban, akkor megmondtuk. Látnotok kellett volna azokat a fejeket, lesirt róluk, hogy "ja, ezek diplomások aztán most az én ablakomat emelgetik, ez nem semmi..." Szóval tele voltak előitélettel és nem nézték volna ki, hogy diplomás ember hajlandó fizikai munkát végezni. Ennyit az előitéletekről...
Bizony a nem diplomás is aszerint itéli meg az embert, amit kinéz belőle. Velünk mindjárt máshogy bántak, hogy diplomásak vagyunk, hiába akkor is csak az ablakukat szigeteltük...
Nem értem, hogy az emberekben miért nincs belátás elfogadás.
Mindenki aszerint választ munkát, hogy mit végezne szívesen, vagy melyik munka felel meg az igényeinek. És eszerint tanul tovább. Mindegyik szakma megkövetel valamilyen képzést, van, amelyik egyetemet, van, amelyik gyakorlati képzést stb.
És mindegyik munkásra szükség van. Nyilván ha asztalos akarok lenni, ahhoz nem egyetemre megyek, és ha bankár, akkor nem szakközépbe. De egyik sem tudná a másik munkáját elvégezni, mindkettöre szüség van.
Én meg tudjátok kiket nézek le? Azokat, akik azzal érvelnek, hogy nekik nincs diplomájuk, mégis többet keresnek... Én inkább keresek átlagosan egy olyan munkával, amit szeretek, mint nagyon sok pénzt egy olyan munkával, amit nem. És azért a PhD-s válaszoló is elég érdekes volt, egy doktorált embert igenis jobban tisztelek, mint egy átlag szakmunkást. A PhD nem olyan dolog, mint egy diploma, ami akárkinek lehet...
Nevetséges lenne azt mondani, hogy az egyetemtől nem lesz az ember okosabb. Függetlenül attól, hogy később milyen munkát vállal, értelmiségit vagy nem. Illetve, hogy mennyit keres.
Kezd a kérdés azzá fajulni, hogy egy szakmunkás még többet keres, hát nem tudom, de nekem azért a pénz sem fontosabb szempont.
És természetesen lenézem azokat a diákokat is, akik azért járnak egyetemre, hogy ne legyenek otthon, mert nem tudnak mit csinálni, illetve csak diplomát akarnak, és nem szeretik azt, amit tanulnak. Lenézem azokat is, akik csak a papírért járnak oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!