Más felnőtt gyerekének is a szájába kell rágni mindent?
Arra gondolok pl. hogy semmit nem vesz észre magától, csak azt csinálja meg amire kérem, vagy elfelejti, vagy mikor észreveszi, hogy állok be a kocsival, akkor áll neki. De semmi nagy dolgot nem kérek pedig, csak egy kicsi takarítást/teregetést, bár azért magától is észrevehetné. Igaz, nem rég kezdett dolgozni, de előtte is ez volt.
Voltunk vendégségben, mikor elmentünk kirándulni, mindent széthagytunk, a nagylány még aludt, nem is lett neki kiadva, mégis mire hazamentünk, nagyban szellőztet, asztal leszedve, új abrosz, elmosogatva, ruha beszedve új két mosás kiteregetve, ahogy mondta "belefért az idejébe".
Ő túl jó, vagy miért van ekkora különbség az én "észre sem veszek semmit"emhez képest?
Hát elvileg én is ilyen vagyok. Főzni mondjuk én szoktam, mert anyu ne mtud:)
de nem tudom...lehet csak azért mert nagyon tiniként gondolkodom, viszont van olyan hogy tényleg nem látom amit ő, vagy feleslegesnek tartom. Pl multkro szombaton saját szobámba már rend volt, előtte tették be asütönk ugyhoyg kint káosz mondom megyek segítek. Tébláboltam egy órát, bevittem néhány dolgot, aztán már úgy láttam semmi nincs, epdig körbe néztem. Anyu meg elkezdett velem kiabálni h nemigaz h nem tudok segíteni... Kérdeztem h mér mi van még kint? leszidott h nem igaz hogy én nem látom...tényleg nem. aztán elkezdte sorolni: újság az asztalon. még el sem olvastuk, szerintem jó helyen volt ott. vizespohár. magamnak hoztam, még volt benne... távirányító az ágyon. nincs külön helye, így fel sem tűnt... ilyesmi. Ezeket tényleg nem vettem észre, sőt mikor felhívta rá a figyelmem is jónak találtam úgy.
jo a teregetni valót tényleg elfelejtem olykor (:
mosogatni nem mosogatok, régen csináltam, de mindig kiabálás volt a vége mert én nem tartom higiénikusnak állóvízben a saját trutyijában áztatni a tányérokt, így sok vizet használok, és olykor még mellé is folyik.
szerintem a megoldás erre az lehet, hogy megkérdezed a gyereked, mi az amit a legszivesebben cisnál ezek közül. És azokat a dolgokat notoriusan ő csinálja, egy idő után már automatikusan menni fog, én így voltam a főzéssel. Márm inden nap mintha rutinban lenne csinálom...
és még valami: ne szidd le olyan dolgokért ami nem teljesen egyértelmű, és esetleg csak a te szemed szúrja (olvasatlan újság az asztalon:D )
19L
azért arra ne vegyél soha mérget, h más családban sokkal jobban mennek a dolgok, Te épp most ezt vetted észre!
Én 23 éves koromig szinte lustultam otthon, mikor férhezmentem és jött a baba, akkor kaptam össze magam....soha nem késő!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!